Maketto

Maketto adalah restoran yang direka dengan rapi, bar kopi, dan butik, semuanya dalam satu tempat bertingkat. Sekiranya kedengarannya terlalu besar, tidak, kerana itu segala-galanya sangat baik, dari menu ke pakaian. Ia seperti sedikit Tokyo mendarat di H Street. Layari kedai sambil menunggu meja anda (pemilihan pereka dan senapang bawah tanah sebenarnya menyelerakan-terutamanya emas Stan Smiths oleh Raf Simons), atau dapatkan secawan kopi yang dibuat dari kacang panggang di tingkat dua. Chef Erik Bruner-Yang dan chef de cuisine James Wozniuk menghidupkan hidangan Kemboja-dan Taiwan yang terinspirasi yang sama baiknya dengan ramen terkenal di Toki Undergroundnya, juga berdekatan di H Street. Anda boleh melekat dengan bahagian hidangan kecil, mengamalkan roti panggang pan-goreng wangi dengan kari atau lada pedas atas sumsum tulang. Atau pergi besar dan bersiaplah untuk berkongsi semua hidangan yang besar dari roti buatan sendiri dari rumput New York kepada apa yang mungkin menjadi kegemaran: ayam goreng.

TIP PRO: Terdapat beberapa kawasan berasingan di mana anda boleh makan, tetapi jika anda boleh mengayunkan tempat duduk di belakang oleh dapur terbuka, anda dapat melihat semua tindakan.

BUTIR-BUTIR: Makan tengahari, Isnin-Sabtu, 11:30 a.m.-2:30 p.m. Makan Malam, Isnin-Rabu, 5-10 p.m .; Khamis, 5-11 p.m .; Jumaat dan Sabtu, 5 petang-tengah malam. Dim sum, Ahad, 11:30 a.m.-3 p.m.

maketto dc restaurant for web
Rey Lopez
maketto dc restaurant appetizer
Bobby Spero