Proveli smo godinu kuhanja s najsuvremenijim računalom na svijetu – a sad i vi možete

Zamislite da svaki put kad počnete kuhati večeru, imali ste prijatelja u svojoj kuhinji, sugerirajući receptima koji su bili potpuno novi i savršeno prilagođeni vašem željnom točno u trenutku ili sastojcima u vašem hladnjaku. To bi bio mijenjanje igara motiviranog domaćeg kuhara, točno?

Pa, nakon mnogo> IBM-ovog šefa Watsona Dobar tek aplikacija je spremnaI to je doista dio kulinarskog BFF-a, dijela kuhinjske ninje i dijela super pametnog računala. Ovdje možete koristiti aplikaciju za kuhanje – i preporučujemo vam da to učinite; to je vrsta addicting. Ali prvo, ovdje se osvrnula na to kako je sve započelo … i kakvo je nevjerojatno putovanje bilo.

IBM-Watson-sučelje
IBM

Želite kuhati s Watsonom? Evo što izgleda sučelje.

Kuhar Watson i BA: Superhero Dream Team za kuhanje

Prošle godine, Dobar tek počeo je raditi s Watsonom kako bi pomogao u izgradnji inintuitivne i kreativne kuharske aplikacije. Tim u IBM-ovom cilju je stvoriti aplikaciju koja pomaže svima od kucanih kuhara do kuhara restorana da pronađu nove klasike, pa smo to učinili Watsonovom pristupu našem masivnom (preko 10.000) receptu target = “_ blank” rel = ” noopener noreferrer “> poboljšanje osobnog zdravlja korisnika.)

Watson traži uzorke u postojećim receptima i kombinira ih s opsežnim znanjem o znanosti iza pairings hrane kako bi se dobili ideje za neočekivane kombinacije. Na primjer, brašno uvijek zahtijeva početno kvačenje i nisko i sporo kuhanje s tekućinom. Watson je skinuo taj podatak i dodao svoje znanje o kemijskim spojevima koji bi dobro uparivali sastojke da potaknu brašno s novim okusima. Da bi s kuharom Watsonom Dobar tek najbolji sous kuhar koji ste ikad imali, IBM tim pretvorio je tipkovnicu (i spatulu) našim čitateljima.

Watson ide Beta (i dobiva Facebook)

IBM je posegnuo ljudima koji znaju kuhati najbolje – ti. Naši su se čitatelji prijavili za priliku da beta testiraju Watson. Koristili su aplikaciju tijekom svojih brojnih faza, dijeleći uspone, padove, zamke i pobjede na putu. Ponekad je bilo protu intuitivno (kao kad je Watson predložio testeru da stavlja majonez u njezinu krvavu Mariju), a ponekad je to bila nadahnjujuća (poput Watsona inspiriranog potluck partya kojeg je jedan ispitivač bacio sa svojim suradnicima). Međutim, čini se da su nekonvencionalne stvari poput maya u koktelu, uvijek postoji znanstveno utemeljeni razlog iza Watsonovih prijedloga. Mayo i rajčica nisu kombinacija s kojom se možemo raspravljati, već samo možda u ovom obliku.

Beta-testeri dijele rezultate i povratne informacije jedni s drugima i timu u privatnoj Facebook grupi, kao i licem u lice sesije korisnika. Svaki post imao je vrlo važnu svrhu: Svi su IBM timu dali potrebne povratne informacije kako bi Watson pametnije. Evo nekih od naših najdražih (i stvari koje smo naučili!) Na putu.

Nije samo o neobičnim kombinacijama hrane

Znali smo da idemo u ovaj projekt da će Watson testirati naše kulinarske granice i predložiti jela na koja nismo prethodno mislili, ali nismo znali koliko bi redovnici to koristili, pa, znate, večeru. Ispada da osim nadahnuće kreativnosti, Watson je pravi problem rješavač. Značajke kao što su isključivanje sastojaka (hate kale? Alergični na mliječne proizvode?) Koristili su se za pomoć testerima poput Ilene Ungerleider, koji se nadao receptima vegetarijanstva. No, također smo vidjeli korisnike koji su zatražili od Watsona da im pomogne da preuzmu jedan od najvećih naprezanja u našem prehrambenom sustavu: otpad. Zato što pri korištenju Watsona možete unijeti do 4 sastojka, naši su testeri upotrebljavali aplikaciju za otkrivanje jela na temelju onoga što je u njihovom hladnjaku u tom trenutku. Na primjer, Beverley Beane Rakow’s carribbean Barley Salad bila je inspirirana sadržajem njezinog hladnjaka i bila je velika pobjednica sa kurkuma, octa od crvenog vina i komorača.

Watson-patka dojke
Facebook / Aaron Novi posjetitelj

Gremolata i zrno-pržena pržena grudi patka. Fotografija: Facebook / Aaron Novi posjetitelj

Veliki okusi, velika čišćenja

Ponekad, šef Watson nadahnuo je jela s wow-faktorom, poput ove Gremolate i prsa od prasadi pržena od mesa koju je proveo tester Aaron Newcomer. Jedini nedostatak? Prema Newcomeru, imao je “gotovo 40 stvari za pranje nakon što je napravio ovo i … nema perilicu posuđa!” Sustav se ne boji koristiti puno sastojaka ili tehnika, što našu Kušku za ispitivanje ne uzima u obzir pri razvoju receptura.

Hvala na Smijehu

Ovdje u BA, pravi ljudi uživo pišu naše recepte. Watson koristi umjetnu inteligenciju kako bi došla do novih uputa. Razumljivo, bilo je nekih prilično smiješnih štucanja na putu. Kao i vrijeme, recept za mljevenu govedinu zahtijevao je povlačenje mesa iz kosti (hej, to se mora učiniti u nekom trenutku!). Sustav najbolje funkcionira kada domaći kuhari preuzmu Watsonove prijedloge i koriste ih kao skakaonicu, potaknutu vlastitim vještinama kuhanja i poznavanjem kuhinje.

Ti si jednako dobar kao Vaša> Beta tester Susan Bielanski Sparer podijelila je ovu smiješnu predodžbu s grupom Facebook: “Velveeta je bila navedena kao sastojak koji se dobro slaže s paprikom, lukom, gljivama i avokadom, nažalost nisam imao Velveetu Možda sam zamijenio Cheez Whiz … “Iako možda nije prvi sir za kojim kuhate, razmislite o tome zašto Watson predlaže: Jedan od naših omiljenih recepata za queso poziva posebno za Velveetu. Jednom u>

Watson-crostine
Facebook / Meseidy Rivera

Ove jagode i burrata crostini stvorili su beta tester s kuharom Watsonom. Fotografija: Facebook / Meseidy Rivera

Watson i ti: Najbolja utakmica od grilog kukuruza i nektarina

Dawn Perry, BAkoji je proveo mnogo mjeseci u suradnji s Watsonom, sažima uzbudljivu budućnost Watsona: “Veliko učenje za mene je došlo putem Watsonovih prijedloga sastojaka. Kombinacije okusa [program] sugeriraju, jer postoji toliko mnogo više često ne predlažemo nešto što nije u vašoj redovnoj rotaciji. Watson nježno pita da mislite izvan svoje kutije. “

To je upravo cilj – za motiviranog kuhara, nema ništa uzbudljivije od prilike za oduševljenje novim receptom. Jednako uzbudljivo za korisnike je prilika da prilagode kuhinjske avanture svojim specifičnim prehrambenim potrebama i željama; mogu koristiti Watson za smještaj osjetljivosti glutena, vegetarijanstva i još mnogo toga. Watson čak može ponuditi kreativne načine korištenja ljetne nagrade, bilo da je to iz vašeg vrta ili CSA. Dakle, spremni se oduševiti? Sada možete dovesti šefa Watsona u svoju kuhinju. Pregledajte recepte Watson je već pomogao stvoriti i upotrijebiti aplikaciju kako biste pronašli svoje uzbudljive kombinacije. Kuhajući se s Watsonom, nećete samo napraviti večeru, već pomažete u stvaranju povijesti.