Najokrutnija praktična šala za hranu u povijesti

“Ovo je previše dobro da bude istina”, pomislila sam. Jedan kolega u Bon Appetitovom vodećem uredu u LA-u upravo me poslao sljedećom e-poštom:

60. godišnjica In-n-Outa je u srijedu, 22. listopada. Svi hamburgeri će biti prodani za 25 centi, Cheeseburgeri 30 centi, Fries 15 centi, a pića su 10 centi! Označite svoje kalendare!

In-n-Out, lanac brzog hranjenja s lokacijama u Kaliforniji, Nevadi, Utahu i Arizoni, ima kultno-slično praćenje. Svatko tko poznaje čisto zadovoljstvo dvostruko-dvostrukog hamburgera (dvije jarebice, dvije kriške američkog sira), naručio je “Animal Style” (meso je prženo senfom i na vrhu s kiselim kiselinama, dodatnim širenjem i lukom na žaru) sa stranom dobro napravljenih krumpirića razumije što e-mail poput ove može učiniti za svoje racionalno razmišljanje. “Trebam avionsku kartu”, “mogu otići na ručak, a kasnije za večeru”, mogu naručiti četiri cheeseburgera, dvije krumpiriće i soda, dati blagajniku dva dolara … i vratiti 40 centa! “

Ali prije nego što sam mogao rezervirati putovanje prema zapadu, drugi kolega poslao mi je e-mail s vezom na In-n-Out početnu stranicu na kojoj je objavljena sljedeća izjava: ***
22. OŽUJKA ZABRANOST POPUSTI*

Vi svibanj biti svjesni glasine o našim cijenama izbornika se spuštaju za našu obljetnicu 22. listopada. Ova je glasina neistinita.

Uvijek smo nastojali zadržati naše cijene što je moguće niže kako bismo maksimalno iskoristili naše klijente. Jedan od načina na koji to postižemo jest da ne odbijamo, a naša godišnjica nije iznimka. Žao nam je ako je ova glasina izazvala zbunjenost.

Reci da nije tako, Joe. Od svih okrutnih i neobičnih šala napravljenih tijekom vremena, to mora biti najgore. Tko god je stvorio takvu zlu e-poštu, treba biti uhvaćen i napravljen da jede ništa osim dijetnih kolačića i tofua za ostatak svog života.

Prema Eateru LA, glasina e-pošte izišla je rano u utorak “zatim oozed over the internet poput širenja na animalstyle double-double”. Poziv na korporaciju In-n-Out uklonio je glasine i otkrio da su imali “tisuće poziva”. Svi možemo još uvijek sanjati.

Tako jučer jučer drugi kolega šalje e-mail sa sljedećom najavom:

Isprva je izgledalo kao da je “popustljiv bandit” ponovno pogodio – sendviči za 60 centi? 60. obljetnica? No, nakon poziva u LA instituciju, ispada da je promocija za stvarno. To nije in-n-out cheeseburger za 30 centi, ali to će morati učiniti.