Meze Madness: Kako baciti Falafel festival kod kuće

Falafelov rep kao jeftina (pijana) studentska hrana je na izlasku zahvaljujući mjestima kao što su New York’s Taïm i L.A.’s Madcapra, koji ozbiljno uzimaju izvor i tehniku. Posebno smo zaljubljeni na hrskavicu, herby falafel je služio u londonskom Honey & Co (Make that obsessed: Urednici izmislili su izgovore da budu u testnoj kuhinji kad god bi znali da je falafel pržena.) Iza njega su muž i žena vlasnici Itamar Srulovich i Sarit Packer, Ottolenghi alums koji transformiraju uličnu zbirku u pobunu boja i tekstura. Stavite pladanj samo skuhanog falafela, zelene zelene tahinije i šarene šljive, a vaši prijatelji će se piti uzbuđenjem. Doista, doista je uzbuđenje.

Izbornik

• Šljunčana salata s narančinom i rajčicom
• Začinjeni zeleni Tahini umak
• Svježi bilje Falafel
• Crveni papar Falafel
• Kuri Squash Falafel
• Mliječna puding s karamelom i smokvima s ružičastom vodom
• Narančasti ledeni čaj

1015-falafel-lopta
Marcus Nilsson

Držite oko na kugli – kako biste bili sigurni da skuše kuhati, formiraju fritters ne veći od veličine ove kuglice.

Plan: Nemojte se bojati prženja – samo se pripremite za to

Dan (ili dva) prije

Napravite mlijeko puding, pritisnite plastičnu foliju izravno na površini kako bi se koža od formiranja, i ohlađivati. Napravite karamelu, ali ne dodajte smokve; pokriti i chill.

Noć prije

Namočite slanutak u 12 šalica hladne vode, pokrivene, na sobnoj temperaturi (oni će dvostruko u veličini).

Jutro

Napravite smjesu falafel i zeleni umak od tahina, pokrijte u zasebnim zdjelicama i ostavite sjati na sobnoj temperaturi. Stavite čaj i dajte okusima da unosite vrijeme.

T minus 2 sata

Oblikujte falafel u kuglice, prenesite u pladanj, lagano pokrijte plastičnom folijom i pohranite na sobnoj temperaturi dok ne budete spremni za prženje. Bacite kupus solom, paprom i šećerom; pokriti i chill.

Vrijeme za zabavu

Neka kupus dođe u sobnu temperaturu, a zatim skupite salatu. Fry falafel i držite u toploj peći. Ponovno zagrijte karamel samo da se zagrije i popusti i lagano baci urezane smokve.

1015-falafel-in-pita
Marcus Nilsson

Omekšajte pita kupljenu u trgovini tako što ćete ga prskati s malo vode prije nego što ga pržite ili kuhate.

Hot Meze: Tri nova mjesta koja ulaze u Falafel Ante

Madcapra, Los Angeles-NYC transplantacije Sara Kramer i Sarah HymansonSvježi se na stalaku Falafel na Grand Central Marketu. Također, dobrodošli na jedan dan u životu Sara i Sarah. (Twinning upozorenje!)
Shaya, New Orleans– Tajna prozračnom falafelu u rodu izraelaca Alon Shayasjede na mjestu? Dodavanje pretučenih bjelanjaka na tijesto. (PS-Imenovali smo Shaya kao jedan od najboljih 50 najboljih novih restorana u 2015.)
Yalla !, Atlanta– Na ovom štandu na trgu Krog Street, Todd Ginsberg (General Muir) na vrhovima friteze od slanutka s labneh i zhugKuhani umak.

Usavršavanje mesnatog mesa s kuharima iza mesnatog oraha

] (Http://www.bonappetit.com/restaurants-travel/best-new-restaurants/article/dish-of-the-year-hummus)

Oh, hej! Izgled! To izgled poput falafela, šetnje kao falafel … Ugh. Odustajemo. To je mesna okrugla.

Usavršavanje mesnatog mesa s kuharima iza mesnatog oraha