Kako (ali ne i zašto) napraviti hamburger ispušnih cijevi

Ispušni Burger je prototip za roštilj koji pričvršćete za ispušni sustav vašeg automobila. Možda ne bi bila najkorisnija stvar na svijetu, ali izgleda kao dobra upotreba toplinske energije koja se inače gubila. Ispuh prolazi kroz zatvorenu toplinsku komoru na vrhu, kuhajući meso kroz (vjerojatno) dok vozite.

(Kredit: putem ritoon.co)

Exhaust Burger je dizajnirao iranski tim za natječaj za dizajn nekoliko godina unatrag. Opisali su to načinom “dokazivanja koliko ste zabrinuti za okoliš”, ali nisu spomenuli kako biste provjerili je li vaš hamburger bio kuhani u hokej. Ali hej! To je prototip. A moglo bi biti zabavno mjeriti vašu vožnju na temelju vaših preferencija u mesu: “Oprosti, ne možemo voziti sve do škola jutros. Znaš da tvoja sestra voli hamburgere za doručak srednje rijetke.”

Na istoj liniji dizajna, ipak, upotreba ispušnih plinova za pripremu lonca kave mogla bi biti dobra ideja. Pretpostavljajući, kao i kod hamburgera, da se neprikladni dimovi uspijevaju prišuljati pokraj katalitičkog pretvarača i umiješati u hranu.

[Roohollah Merrikhpour preko smijeha]