Tie One On: Bagaimana Gaya Bandana Seperti Chef Do

Chef menjaga rambut dan berpeluh dari muka mereka dengan apa yang tidak diragukan lagi aksesori kuliner tahun ini: bandana. Alissa Wagner daripada Dimes, di NYC, memaparkan kepelbagaiannya.


bandana-axl-rose
Alex Lau

The Axl Rose

Mudah. Klasik. Bersih. Ini adalah pilihan yang tidak sama sekali tidak semestinya untuk menarik diri kerana ia sejuk. Keluarkan bandana pada separuh untuk membentuk segitiga, kemudian lipatkannya ke atasnya pada kira-kira 1 “kenaikan, bermula dengan hujung rata, dan hujung dengan hujung. Balut sekitar tengah dahi anda (jangan terlalu jauh kembali pada kepala, atau anda akan kelihatan seperti anda memakai ikat kepala), dan mengikat simpulan di belakang. Satu perkara yang perlu diperhatikan: Pastikan jalur bandana tersimpan, atau ia akan tercabut dari bungkus, tepat di dahi anda. Axl Rose tidak akan begitu cuai.


bandana-tupac
Alex Lau

The Tupac

Sekiranya anda mempunyai rambut panjang, letakkannya dalam ekor kuda atau bun untuk mengelakkan terjatuh dari bandana. Lipat bandana seperti yang dijelaskan dalam Axl Rose, dan kemudian balut di sekitar kepala anda, dengan tips di bahagian atas, dan bahagian bawah menjejalkan tengkuk leher anda. Pastikan tepi bandana berada di belakang telinga anda, dan simpulkan simpulan di bahagian atas kepala anda. Kami bukan atcha gila.


bandana-cinderella
Alex Lau

The Cinderella

Kami tidak peduli apa yang dikatakan oleh sesiapa; Cinderella adalah bayi yang total walaupun sebelum membuatnya. Hanya lipat bandana itu pada separuh, letakkan pinggir rata tepat pada garis rambut anda, dan selamatkan kedua-dua hujung di bawah rambut anda, di atas leher anda. Jangan mengikatnya terlalu ketat; longgar dan berangin adalah rupa.


bandana-van-zandt
Alex Lau

The Van Zandt

Pandangan yang serupa dengan Cinderella, tetapi perbezaan halus penting: Bandana mengendalikan telinga (ia akan menutup bahagian atasnya), dan simpul diikat di atas rambut, di bahagian tengah kepala anda. Tukkan ujung bandana ke dalam simpulan untuk mengelakkannya daripada mengepak ketika bergerak.


Ingin mengambil gaya chef anda lebih jauh? Kami menggali rupa Christina Tosi.

Christina Tosi Q & A