Sisa Quinoa? Buat Patti Vegetarian Heidi Swanson

Dalam siri kami, “Win a Cookbook,” kami memberi anda pratonton buku masakan yang kami suka, kemudian biarkan anda memilih resipi yang paling anda mahukan. Dengan mengundi, anda masuk untuk memenangi salinan buku masakan percuma. Lihat peraturan rasmi.

Kami memberi anda gambaran yang menyelinap di tiga gambar yang diambil dari resipi dari buku masakan Heidi Swanson, Super Natural Every Day. Anda mengundi untuk kegemaran anda, patties kecil yang menggembirakan yang dibuat dengan bijian purba yang paling hangat di pasaran: quinoa. Sekarang kita akan mendedahkan resipi itu.

Little Quinoa Patties

oleh Heidi Swanson
Membuat 12 labu kecil

** Nota: Resipi ini belum diedit atau diuji oleh Bon Appetit Test Kitchen **

Bila-bila masa saya sisa quinoa yang dimasak, saya membuat tepties kecil ini. Mereka hangat atau sejuk dan sesuai untuk menghadapi sakit kelaparan sore. Ia sedikit regangan, tetapi mereka boleh digambarkan sebagai sepupu yang jauh arancini, Bola risotto yang digemari di Itali. Sebaliknya, ini adalah pan goreng dalam sentuhan minyak, dan dihancurkan rata di dalam kuali untuk mendapatkan banyak permukaan kerinting dan kerak yang mungkin. Saya termasuk versi asas saya, tetapi selalunya saya akan menambah segelintir cincang halus atau yang: brokoli, asparagus, atau kembang kol, bergantung kepada musim. Mereka hebat dengan mereka sendiri, berkerut dengan alpukat yang masak atau mendidih dengan sos panas.

BAHAN-BAHAN
2 1/2 cawan / 12 oz / 340 g yang dimasak quinoa *, pada suhu bilik
4 telur besar, dipukul
1/2 sudu garam laut halus
1/3 cawan / .5 oz / 15 g chives segar dicincang halus
1 bawang kuning atau putih, cincang halus
1/3 cawan / .5 oz / 15 g keju Parmesan atau Gruyere parut baru
3 ulas bawang putih, cincang halus
1 cawan / 3.5 oz / 100 g serbuk roti gandum, ditambah lagi jika perlu
Air, jika diperlukan
1 sudu minyak zaitun extra virgin atau mentega yang dijelaskan

PENYEDIAAN
Campurkan quinoa, telur, dan garam dalam mangkuk sederhana. Kacau bawang, bawang, keju, dan bawang putih. Tambah serbuk roti, kacau, dan biarkan duduk selama beberapa minit supaya serbuk boleh menyerap beberapa kelembapan. Pada ketika ini, anda harus mempunyai campuran yang anda boleh dengan mudah membentuk dua belas 1-inci / 2.5cm tebal roti. Saya menyalahkan di bahagian yang sangat lembap kerana ia membuat patty tidak terlalu kering, tetapi anda boleh menambah serbuk roti lebih sedikit, sedikit demi sedikit, untuk meneguhkan campuran, jika perlu. Sebaliknya, sedikit telur atau air yang dipukul boleh digunakan untuk melembabkan campuran.

Panaskan minyak dalam kuali yang besar dan besar di atas api sederhana yang rendah, tambahkan 6 tepung, jika mereka akan sesuai dengan beberapa bilik di antara setiap, tutup, dan masak selama 7 hingga 10 minit, sehingga bahagian bawahnya sangat cerah. Hidupkan jika tidak ada keradangan selepas 10 minit dan teruskan masak sehingga patties berwarna. Berhati-hati dengan flip patties dengan spatula dan masak kedua belah pihak selama 7 minit, atau sehingga keemasan. Keluarkan dari kuali dan sejuk pada rak dawai semasa anda memasak roti yang lain. Sebagai alternatif, campuran quinoa terus di dalam peti sejuk selama beberapa hari; anda boleh masak roti untuk pesanan, jika anda lebih suka.

* Untuk memasak quinoa: Campurkan 2 cawan / 12 oz / 340 g quinoa yang tidak dibakar dengan baik dengan 3 cawan / 700 ml air dan 1/2 sudu garam garam halus-bijirin dalam periuk sederhana. Bawa hingga mendidih, tutup, kurangkan haba, dan reneh selama 25 hingga 30 minit, sehingga quinoa lembut dan anda dapat melihat sedikit curian quinoa.

Dicetak semula dengan izin dari Super Natural Every Day oleh Heidi Swanson, hak cipta 2011. Diterbitkan oleh Sepuluh Speed ​​Press.

Pemenang satu buku masak percuma ialah:

MONIQUENICOLE
MEGHANLOU
MCPERK

Tahniah kepada semua!