Segala-galanya yang anda perlukan untuk Cleanse 2016 Lover Makanan

Kami amat teruja untuk melancarkan Pembersihan Makanan Tahunan Keenam Makanan Lover pada 2 Januari. Pada tahun ini, kami membawa anda segelintir resipi baru, serta beberapa kegemaran kami dalam lima tahun terakhir Cleanse. Kami berharap anda akan menyertai kami ketika kami kembali ke dapur, membuat makanan yang enak, memuaskan, dengan bahan-bahan yang tidak diproses seperti biji-bijian, makanan laut yang sihat, dan hasil terbaik musim sejuk. Kami fikir menu tahun ini, yang mempunyai resipi baru serta beberapa kegemaran kami dari beberapa tahun kebelakangan ini, akan memberikan anda pelbagai perisa yang luar biasa.

Sekarang, jangan bimbang, pembersihan tidak bermula hari ini. Tetapi kita tahu ia adalah masa yang sibuk tahun, dan kami fikir ia mungkin berguna untuk mempunyai beberapa elemen perancangan utama sedikit awal tahun ini. Jadi di sini terdapat pautan ke kalendar Cleanse, senarai membeli-belah yang boleh dicetak, satu halaman keseluruhan menu untuk semua dua minggu, dan PDF boleh dicetak semua resipi tahun ini. Anda boleh mendapatkan beberapa belanja pantry anda yang dilakukan di antara membuat pulangan hadiah percutian dan mengambil beberapa buih untuk Malam Tahun Baru. Anda juga akan mendapati panduan diet di bawah, yang disediakan oleh ahli pemakanan berdaftar Marissa Lippert.

Kami akan bertemu di sini lagi pada 2 Januari, apabila pembersihan bermula. Kami tidak sabar untuk melihat bagaimana anda melakukan program tahun ini: sila hantar gambar makanan sihat anda di Instagram atau Twitter menggunakan hashtag #BAcleanse. Dan berasa bebas untuk bertanya kepada saya @saradickerman pada bila-bila masa.

Dapatkan semua resipi, pada satu halaman (atau dalam PDF)

Dapatkan Kalendar Google

Resipi Batch Besar untuk Penggunaan Sepanjang Pembersihan

Senarai Beli-belah

Garis Panduan

 1. Alkohol. Bertujuan untuk tidak mempunyai lebih daripada empat minuman seminggu. Mempunyai keberanian, hanya untuk dua minggu! Jika anda suka minuman yang baik seperti Sara dan saya lakukan, tengoklah dengan wain, bergelembung, atau sesuatu yang anda boleh makan di atas batu untuk memastikan kalori di cek.

 2. Air. Minum sekurang-kurangnya dua liter sehari, dengan serius. Meningkatkan air anda dengan sitrus, timun, pudina, atau buah segar jika anda mahu. Air membantu menjaga pencernaan anda bergerak dan akan mencerahkan tahap kulit dan tenaga anda. Untuk jumpstart detoksifikasi dan pencernaan tambahan, mulailah setiap pagi dengan secawan air panas dan separuh lemon (ia adalah salah satu daripada rahsia terbaik kegemaran kita yang benar-benar berfungsi).

 3. Hijau, Sayuran, dan Buah-Buahan. Untuk tendangan pembersihan, detoksifikasi, anda akan melihat bahawa kami memasukkan sekurang-kurangnya satu salad sehari (sayur-sayuran atau campuran sayuran / buah mentah) ke dalam rancangan FLC. Bersama itu, bekerjasama untuk menggabungkan buah dan / atau sayuran ke dalam kebanyakan makanan. Mereka mestilah majoriti semua yang anda makan hari, hari keluar. Separuh pinggan, atau separuh daripada hidangan anda sebagai buah / sayuran adalah tiket emas.

 4. Roti dan pasta yang ditapis. Jangkauan untuk sumber bijirin dan karbohidrat yang kompleks, kebanyakannya gluten bebas gluten seperti quinoa, farro, barli, beras merah, beras hitam, skuasy musim sejuk, ubi jalar, oat, mi soba, kacang dan lentil . Kami suka pasta dan roti, tetapi memberikan sistem anda berehat selama dua minggu dan mencuba beberapa tenaga dan biji-bijian yang dibekalkan nutrien.

 5. Lemak yang sihat. Lemak yang sihat membantu toksin boot; adalah anti-radang; mengekalkan ketenangan; dan meningkatkan mood, pencernaan, dan kesihatan jantung. Mereka membungkus banyak ke dalam pakej kecil, jadi anda tidak perlu banyak. Anda akan melihat lemak yang baik seperti alpukat, walnut, pistachios, kelapa, tahini, butcher kacang dan susu kacang, minyak zaitun, dan sumber liar ikan berminyak (salmon, char arti, mahi mahi, makarel, dan sebagainya).

 6. Tenusu. Drop it-aside dari yogurt / kefir-untuk memberi sistem pencernaan anda rehat. (Tetapi jika anda menyelinap setitik susu ke dalam kopi atau teh, kami tidak akan memberitahu siapa pun.)

 7. Daging. Pilih satu hari seminggu (atau lebih) untuk mengelakkan daging atau sebarang sumber protein haiwan. Pergi vegetarian atau pescetarian untuk sehari. Lebih mudah daripada yang anda fikirkan.

 8. Gula dan Pemanis. Pilih lebih banyak sumber pemanis semulajadi seperti sirap maple, madu agave, madu, selai segar, dan buah-buahan. Letakkan rendah pada gula-gula dan gula halus. Selama dua minggu, anda akan merasakan pergeseran dan peningkatan tenaga apabila memberi tumpuan kepada buah segar dan coklat gelap.

 9. Kopi dan Teh. Jika anda tidak dapat menyerahkan kopi pagi anda, kami faham (dan anda masih mendapat antioksidan yang bagus). Cuba untuk menyimpannya pada satu cawan, rendah pada gula tambahan. Selepas satu cawan kopi, swapnya untuk mana-mana jenis teh tanpa gula sepanjang hari: hitam, hijau, putih, atau herba. Semua adalah sumber antioksidan yang baik dan boleh memberi anda mengangkat petang yang bagus yang mungkin anda cari.

 10. Waktu Makan dan Ringan. Jangan melompat makanan dan bertujuan untuk makan setiap 3-4 jam untuk memastikan metabolisme anda terbalik!

 11. Bahagian. Di bawah adalah helaian cepat untuk saiz bahagian. Apabila ragu-ragu, lihat pada penumbuk anda dan itu ukuran saiz mata yang baik. Gandakannya untuk sayur-sayuran dan salad!

Protein: Saiz penumbuk anda (kira-kira 3-4 auns untuk wanita, 6 auns untuk lelaki).
Bijirin dan pasta: Bijirin: ½ hingga 1 ½ cawan dimasak; pasta: 1 hingga 2 cawan dimasak. Pergi sedikit lebih kecil jika anda seorang wanita kecil, sedikit lebih besar jika anda seorang lelaki atau jika anda sangat aktif.
Kentang dan sayur-sayuran berair / squashes musim sejuk: Satu bahagian adalah kira-kira saiz kepalan tangan anda (yup, cinta yang penumbuk!)
Sayuran dan salad: Mereka perlu sekurang-kurangnya 1/2 daripada plat anda sepanjang masa!
Merawat dan pencuci mulut: Pastikan mereka kecil.
Buah-buahan segar: 1 hidangan = 1 buah keseluruhan atau kira-kira 1 cawan dihiris.
Buah-buahan kering: ¼ cawan atau kurang (seperti 2-3 tarikh, aprikot atau buah ara).
Kacang: 1 yang baik (sekitar 20).
Yogurt / kefir dll: Sekitar 4-6 auns setiap hidangan.
Vinaigrette / dressings: 1-2 sudu setiap hidangan.
Minyak zaitun: Stick dengan jumlah yang sederhana untuk memasak / gerimis.
Alpukat: ¼-⅓ alpukat adalah hidangan untuk kebanyakan wanita; ½ alpukat adalah hidangan untuk kebanyakan lelaki.

bon-appetit-food-lovers-cleanse-book-hi-res

Dapatkan satu salinan Pembersihan Makanan Lover buku, keluar sekarang!