Saya Sakit Orang Berfikir Makanan Vegan Sihat

Selamat datang ke Nitpicker Jason Kessler suka mengadu hampir seperti dia suka makan. Sertai dia dalam perjalanannya melalui alam semesta yang tidak sempurna.

Gambar oleh pengguna jeffgunn Flickr

Terdapat sebuah restoran berhampiran rumah saya di LA bernama Native Foods. Ia sibuk setiap kali saya berjalan. Walaupun tempat-tempat lain bergelut untuk membawa pelanggan, yang satu ini meletup, dan bukan hanya di kawasan kejiranan saya. Pada tahun lalu, Makanan Asli telah menjadi kebangsaan. Dan rasa apa: Ia benar-benar vegan. Tiada daging, tenusu, tiada produk haiwan apa pun. Dan bukan satu-satunya contoh pengambilalihan vegan.

Daging dan restoran bebas tenusu adalah kemarahan hari ini, dan banyak karnivor adalah pelanggan yang mengabdikan diri. Itu baik saja dengan saya. Satu-satunya masalah ialah, ramai orang menambah makanan vegan untuk rutin mingguan mereka kerana mereka menganggapnya sihat. Orang-orang ini salah dan saya sakit orang yang berfikir bahawa semua makanan vegan sihat.

Sesetengah makanan vegan baik untuk anda. Sayur-sayuran, kacang dan nasi adalah sebahagian daripada diet yang seimbang. Jika anda menggabungkan perkara-perkara itu bersama-sama, anda mempunyai makanan yang sihat. Itulah tidak selalu apa pemakan daging khas anda memerintahkan pada sendi vegan, walaupun.

Mereka kemungkinan besar akan memakan hidangan daging, seperti “cili” “keju” goreng atau “sosej.” Terdapat banyak tanda petikan apabila anda menyenaraikan hidangan popular di restoran vegan. Dalam pengalaman saya, barang-barang yang terasa baik adalah buruk untuk anda dan makanan yang rasanya seperti apa yang anda harapkan makanan vegan secukupnya seperti sihat. Yang membawa kita kepada sayap kerbau.

Perkara kegemaran saya untuk memesan di restoran vegan ialah “sayap” kerbau. Di kedua-dua Makanan Asli dan vegan saingan Veggie Grill, anda boleh mendapatkan beberapa faksimili yang cukup dekat dengan sayap sebenar. Mereka lebih seperti sayap kerbau tanpa tulang, tetapi SAUCE ada di sana, dan itulah kunci. Sayap kerbau Vegan berfungsi kerana tiada siapa yang memakan sayap untuk ayam. Lambang apa-apa dalam sos buffalo yang sangat mengagumkan, dan anda mendapat perhatian saya. Itulah sebabnya “apa-apa kerbau” akan dijual. Restoran Vegan telah menganggap ini (Makanan Asli menggunakan pemendam sayuran sebagai mentega dalam sos sayap mereka), dan sekarang mereka dapat memberi saya pengalaman bersantap yang memuaskan tanpa daging atau tenusu. Itu tidak bermakna ia sihat, walaupun.

Menurut laman web Veggie Grill, “chickin ‘chickin'” mempunyai 20 peratus daripada natrium harian anda untuk setiap 100g “chickin”. ” Masukkan sos kerbau asin dan anda mempunyai bom natrium yang sesuai untuk seorang raja – Burger King (zing!). Tidak mungkin banyak lemak atau kalori apabila anda berurusan dengan pengganti berasaskan tumbuhan, tetapi terdapat juga protein tidak sama. Saya bukan pakar pemakanan, tetapi dengan begitu banyak orang menambahkan bahan organik semula jadi untuk diet mereka, adakah ia masuk akal untuk pergi untuk vegan hanya untuk memperkenalkan satu tan makanan diproses, palsu?

Sekiranya anda memilih untuk menghapuskan produk haiwan dari makanan anda sepenuhnya, restoran vegan menawarkan peluang untuk makan makanan seperti produk gemuk yang anda gunakan untuk menikmati tanpa kebimbangan etika yang anda cari untuk mengelakkan. Tetapi bagi semua orang yang pergi ke sendi vegan kerana anda fikir ia lebih baik untuk anda, mungkin masa untuk menilai semula apa yang “lebih baik untuk anda” bermakna. Anda akan membuat pilihan yang sihat untuk pergi ke restoran kegemaran anda dan tinggalkan makanan goreng untuk beberapa hidangan. Kerana mari jujur: Kek kepiting palsu yang tidak merasakan apa-apa seperti ketam tidak begitu baik.

Berbasis di Los Angeles, Jason Kessler telah menulis untuk rancangan televisyen seperti Pejabat NBC, True Jackson, VP pada Nickelodeon, dan The MTV Movie Awards. Gambar oleh Matt Armendariz.

Ikuti dia di Twitter @BANitpicker

Pandangan yang lucu dan sepenuhnya subjektif yang dinyatakan oleh The Nitpicker dalam lajur ini tidak semestinya mencerminkan kakitangan Bon Appetit.