Restoran Adakah Tunai Dalam Pokémon Go Madness

“Ia adalah hari yang indah untuk runcit dan untuk Pokémon,” katanya Derek Fridman, pengarah kreatif kumpulan Huge Atlanta, sebuah agensi digital yang berlaku untuk menjalankan kedai kopi yang menghadap awam (Cafe Besar) di lokasi yang sempurna … di seberang jalan dari dua Pokémon Go PokeStops.

Jika suapan anda belum bertiup dengan orang dewasa yang akan menjadi bonkers untuk permainan berasaskan telefon pintar yang baru berasaskan telefon pintar, realiti maya yang dipanggil Pokémon Go, anda bernasib baik. Selebihnya kami tidak dapat melarikan diri dari rakan-rakan yang melihat ke bawah telefon mereka dan mengambil jalan setapak yang kurang berkesan dari titik A ke titik B supaya mereka dapat mengumpul barang-barang di PokeStops yang ditetapkan dan akhirnya menangkap semua.

Seorang pokémon, Krabby, muncul di Le District, New York. Foto: Wajeeha Ansari

Tetapi Fridman dan Michael Koziol, presiden besar, tidak gila mengenainya. Sebaliknya, mereka bersungguh-sungguh menunggu makan tengahari hari ini, apabila seorang pekerja dari tingkat 13 bank di seberang jalan akan turun, menangkap beberapa Pokémon di kafe, dan mungkin meninggalkan dengan beberapa kopi dan pastri tambahan.

Fridman dan Koziol membayar $ 49 dalam mata wang sebenar untuk membeli “duit syiling” dalam permainan dan mendagangkan mereka dalam 40 in-game “gewang,” dalam modul dalam permainan yang berfungsi sebagai isyarat-isyarat untuk menarik Pokémon dan pengguna. Mereka menyertakan gewang itu ke PokeStops di seberang jalan-setiap karya Lure selama 30 minit, menarik Pokémon yang lebih jarang dan lebih kuat ke kawasan itu. Di mana Pokémon sukar ditemui, pemain Pokémon Go pergi untuk kemuliaan (dan membeli sesuatu). “Kami menjangkakan pemilihan yang baik hari ini,” kata Fridman.

“Kami mempunyai aliran tanpa henti dari orang yang masuk, dan jualan melalui bumbung,” katanya Nicole Spirito, pengurus umum restoran pizza, yang tidak selesa berkongsi nombor yang tepat (walaupun beberapa laporan menunjukkan Pokémon Go telah meningkatkan jualan sebanyak 10 peratus). “Jadi kami telah memeluk kegilaan itu.”

Memuatkan

Lihat di Instagram

Tetapi restoran hanya sebagai pekerja sebagai kakitangan mereka. Di Flying Saucer, Spirito berkata sebanyak 95 peratus kakitangan di restoran itu telah aktif memainkan permainan sejak pelancarannya minggu lalu. Dan di Cafe Besar, para pemilik teruja kerana kakitangannya berada di atas kapal.

Pengurusan di Fresh Grill Palmer di Lexington, Kentucky kurang senang. Pada hari Khamis, ia meletakkan satu tanda yang mengatakan “Tiada Pokémon Go Players” untuk menghalang pelanggan yang tidak membayar daripada berhenti hanya untuk menangkap Pokémon, mengambil ruang, dan tidak membeli apa-apa, seorang pengurus di restoran memberitahu kami.

“Bukannya mereka tidak akan masuk,” katanya. “Tetapi kami mempunyai banyak orang yang hanya datang untuk bertanding di teras untuk menangkap Pokémon. It’s gila bahawa kami juga perlu meletakkan tanda seperti itu.”

Oleh itu, bila-tidak-jika anda melihat orang berkumpul di luar restoran, melihat telefon mereka dengan peningkatan kegembiraan, anda dapati: Anda berada di restoran (atau bar atau kedai kopi) yang beregu sebagai Pokémon Go PokeStop , dan anda telah memukul jackpot.

Kurang ke Pokémon Go, dan lebih banyak lagi ke kafe di komputer riba anda? Ikuti panduan etika ini untuk memastikan anda bukan jerk loitering.

Atau cuma hindari Go-ers sama sekali dan tinggal di rumah.