Pot Segera Akan Menukar Hidup Anda-Tiada Joke

Saya tidak benar-benar satu untuk peralatan. Saya tidak mempunyai pengadun berdiri atau pembuat wafel atau mesin kopi automatik. Apabila ketuhar saya keluar daripada komisyen pada awal tahun ini, saya fikir gelombang mikro $ 30 akan membawa saya melalui baik-baik saja. Rakan saya tidak bersetuju. Dan salah satu peraturan hidup bersama adalah saya betul-betul hanya sebahagian besar masa. Itulah cara Instant Pot yang datang ke dalam hidup kita.

Pot Instan terdengar seperti sesuatu yang anda lihat ketika anda melayari saluran larut malam dan tiba-tiba anda mengasyikkan dalam infomercial selama sejam mengenai sekeping plastik yang akan melakukan 500 keajaiban dan juga anda akan kehilangan 20 pound. Pada hakikatnya, ia adalah periuk tekanan yang sangat baik yang melakukan beberapa perkara yang sejuk juga.

Bingung tentang apa yang memasak tekanan, betul-betul? Sama. Satu-satunya perkara yang perlu anda ketahui ialah memasak perkara FAST. Saya membuat resipi periuk perlahan untuk daging babi yang direbus dalam masa sejam dan bukannya 6. Satu kelompok besar oatmeal yang dipotong keluli mengambil 3 minit dan saya makan untuk sarapan sepanjang minggu. Para pemeriksa fakta akan memberitahu anda bahawa anda perlu menunggu periuk Segera untuk “bertekanan,” yang menambah sedikit masa tambahan. Gunakan minit tersebut untuk bermeditasi sama ada Pot Instan akan berfungsi di luar angkasa.

Menurut laman webnya, Pot Instan “direka oleh Kanada” dan, seperti Kanada, bertujuan untuk menjadi “Selamat, Mudah dan Boleh Diandalkan.” Kebenaran. Apa yang mereka tidak memberitahu anda ialah Pot Instan ialah R2D2 jika R2D2 boleh memasak risotto sempurna dalam masa 10 minit. Ia berbunyi bip dan bersiul dan merupakan dapur dapur yang benar.

Tetapi yang paling penting, silinder kegembiraan retro-masa depan ini akan membantu anda makan makanan yang lebih baik. Saya lebih banyak daripada orang yang membuang air besar-daripada-tuna-bayam berbanding orang masak yang rendah-selama-tiga jam, tetapi jika saya boleh membuat osso buco dalam masa 45 minit, saya cantik mungkin untuk melakukannya. Untuk pemasak yang lebih sabar di luar sana, Pot Segera berfungsi sebagai periuk perlahan juga. Dan adakah saya menyebutnya menjadikan nasi sempurna? Dan yogurt? Dan anda akan kehilangan 20 pound? Tetapi dengan serius, tiada lagi nasi hangat di bahagian bawah setiap panci sialan.

Versi terbaru dari Pot Instan bahkan diaktifkan oleh bluetooth supaya anda dapat menghidupkannya dengan telefon anda semasa anda, berkata, merendam dalam tab mandi. Apa yang boleh saya katakan ialah, terima kasih, Kanada. Mungkin model tahun depan akan mencuci dirinya sendiri.

Beli: Instan Pot DUO 6-Quart, $ 100 di Amazon

Sebaik sahaja anda mempunyai periuk tekanan itu, buat sup ayam tercepat yang pernah:

Cara Membuat Serbuk Ayam 30-Minit dalam Alat Memasak Tekanan