Pembersihan Makanan Kekasih: Apa yang Diet Semua Tentang?

Anda mungkin tidak memikirkan makanan yang sihat sekarang. Saya tahu saya tidak. Seperti yang saya tulis, saya baru saja memesan panggang ribut perdana untuk makan malam perayaan 10-pound minggu depan, dan saya menuju ke bursa cookie dalam beberapa jam, yang mana saya perlu membuat dua keping kue hazelnut mentega . Dan tentu saja saya harus memeriksa beberapa kuku adonan, dan menggigit sekurang-kurangnya dua kue untuk memastikan mereka keluar dengan baik.

Saya cuba untuk tidak berasa buruk tentang perkara-perkara yang kurang mendapat perhatian. Tidak ramai di antara kita yang boleh menavigasi parti percutian, makan malam keluarga, dan keletihan Disember tanpa menyimpang dari tabiat makan yang paling bertanggungjawab. Dan itu tidak mengatakan apa-apa untuk minum. Sebaliknya, mengapa anda tidak membuat tarikh untuk menyertai saya pada bulan Januari, apabila kita boleh menyusun semula tabiat makan yang sihat bersama-sama, dengan Pembersihan Makanan Lover 2014 2014.

The Cleanse adalah program yang saya telah direka dengan ahli nutrisi Marissa Lippert dan pasukan Bon Appétit yang indah. Kami menyediakan rancangan makan dan resipi dua minggu yang terperinci untuk sarapan, makan tengahari, makan malam dan makanan ringan. Kami juga mempunyai garis panduan umum, sekiranya anda tidak dapat mengikuti rancangan makan kami dengan tepat setiap hari, membolehkan anda menambah baik makan tengah hari di kafeteria pejabat. Setiap hari saya akan blog tentang pengalaman saya sendiri kerana saya mengikuti bersama anda, dan saya akan memberi maklum balas kepada komen dan soalan yang anda mungkin ada.

Ok, anda mungkin bertanya: apa ini Cleanse semua tentang?

Ringkasnya, ia adalah satu rancangan untuk membawa anda kembali ke dapur untuk memasak di rumah dan makan dengan baik, dan ia memerlukan komitmen tertentu dari masa dapur dan tekad. Kami memotong gula halus, kanji halus, dan lemak tepu dan tenusu yang paling tepu (kami meninggalkan sedikit tenusu hidup seperti yogurt di sana, untuk protein dan beberapa mikroflora yang sihat). Kami meminta anda untuk meninggalkan kopi dan kebanyakan alkohol (kami membenarkan 1-4 minuman setiap minggu). Kami mengurangkan bahagian daging secara seimbang dan meningkatkan sayur-sayuran; Kebanyakan makan tengah hari adalah salad yang enak ditambah dengan sisa-sisa makanan malam sebelumnya.

Tetapi bagi saya, “makan dengan baik” hanya berfungsi jika saya juga menikmati setiap gigitan. Teori operasi saya ialah satu-satunya cara untuk mengubah tabiat dengan berkesan adalah dengan benar menikmati makanan yang anda makan. Ini bermakna dua minggu kami dipenuhi dengan makanan yang indah dan lazat: makanan laut cantik, perasa yang penuh dengan herba segar, pilafs bijirin penuh inspirasi, dan sarapan panas yang hangat untuk memastikan api anda terbakar sepanjang pagi.

Kami tidak mahu anda mengunyah sayur-sayuran anda dengan patuh; kami ingin anda melompat pada peluang untuk mencelupkan ketuhar panggang oven anda ke dalam sos tahini hijau atau gobble ke bawah sayur-sayuran mustard anda dan tolak tumis. Setelah Pembersihan berakhir, harapan terbesar kami adalah bahawa beberapa makanan, makanan ringan atau pola yang kami sediakan menjadi tabiat sepanjang tahun untuk anda.

Ini adalah tahun keempat kami menjalankan program ini, dan setiap kali saya dapati ia cara yang sangat membantu untuk menghidupkan semula kebiasaan makan yang baik selepas pusaran akhir tahun ini. Ia tidak jelas program penurunan berat badan, walaupun saya telah membuang beberapa kilo setiap kali. Kebanyakannya, ia adalah satu cara untuk menyusun semula corak makan mereka dengan lebih baik. Saya berharap anda akan menyertai saya kali ini. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai Cleanse, dan pratonton beberapa resipi di sini. Dan jika anda mempunyai sebarang soalan sebelum atau semasa program, sila cari saya di komen bonappetit.com atau di twitter @saradickerman.

Sekarang pergi mempunyai keseronokan percutian.