NASA Adakah Melatih Chef Space

Memanggil semua pencinta makanan yang berani: NASA sedang mencari makanan gastronomi untuk mengambil bahagian dalam kajian empat bulan untuk melihat bagaimana masakan boleh berfungsi di Marikh.

Tidak ada berita bahawa pembetulan makan malam adalah sangat, sangat sukar di bawah mikrograviti yang pengalaman angkasawan pada penerbangan ulang-alik dan lawatan ke Stesen Angkasa Antarabangsa. Juga, banyak makanan angkasawan yang sedang digunakan adalah untuk misi jangka pendek, tetapi perjalanan yang sebenar memerlukan makanan yang stabil selama 3-5 tahun. Jadi Misi Analog Mars dan Kajian Makanan berharap dapat memikirkan cara memasak di planet keempat dari matahari. (Bolehkah masakan extraterrestrial menjadi meme besar seterusnya di dunia makanan?)

Walaupun sesiapa sahaja boleh memohon untuk mengambil bahagian dalam kajian ini (yang termasuk bilik dan papan, perjalanan ke Ithaca, NY, di mana kajian itu diadakan, dan pemeriksaan $ 5,000 di jalan keluar), NASA memberi keutamaan kepada orang yang tidak merokok dengan pengalaman bekerja mesin rumit (kapal selam, kapal terbang, ambulans, dan sebagainya), ijazah sarjana muda dalam sains, dan / atau latar belakang perubatan. Mereka seolah-olah melupakan “blogger makanan” dalam senarai kelayakan. (Tear.)

Sapukan di sini pada 29 Februari, dan maklumkan kami jika anda diterima. Kami akan menjadi yang pertama untuk menanyakan bagaimana rasa makanan dalam “Mars Analogue.”

[Universiti Hawaii melalui PC Mag]