Korea Utara Gasolin-Roasted Clams Taste Great

Memandangkan sempadan Korea Utara tidak membiarkan banyak maklumat, ia sentiasa menarik untuk mendengar inovasi yang boleh dimakan yang berlaku di utara DMZ (terutamanya selepas kehilangan “Pemimpin Yang Dikasih” pada akhir tahun lalu). Menurut seorang “pengembara Jepun yang bernama Kuzo,” perkara yang paling hangat berlaku adalah clambake petrol lama yang baik.

Laman berita Rocket News 24 di Asia telah mengadakan wawancara dengan Kuzo, lengkap dengan galeri keseluruhan gambar-gambar gas. Sekiranya anda ingin memasak dengan gas (oline) di rumah, Kuzo meletakkan beberapa fakta. Seperti apa-apa yang melibatkan memasak di luar, ini tidak biasanya dilakukan pada musim sejuk, dan memerlukan kira-kira satu liter gas untuk (semi-) memasak longgokan besar kerang.

Dan yang terbaik:

“Bertentangan dengan jangkaan, kerang sangat lazat! Saya yakin mereka akan berbau seperti bensin dan tidak boleh dimakan, tetapi mereka adalah antara beberapa kelapa terbaik yang pernah saya miliki. Mereka tidak berbau apa-apa gas dan anda sebenarnya boleh merasakan betapa segarnya Mereka kelihatan agak kurang matang walaupun … “

Semak selebihnya di Rocket News 24!

[melalui Berita Rocket 24]