Kenapa (dan Bagaimana) 2 Kakitangan BA BA Membawa Makan Siang Mereka Setiap Hari selama satu Bulan

Walaupun apa yang anda fikirkan, bekerja di Selamat menjamu selera tidak semua menyumbangkan celemek vintaj dan turun ke dapur ujian untuk memenuhi keinginan coklat spontan. Kebanyakan daripada kami editor bekerja di pejabat, lengkap dengan bilik dan bunyi membatalkan fon kepala. BAEditor makanan yang menggerunkan adalah orang yang bertuah dengan akses dapur. Oleh itu, apabila tiba waktu makan tengah hari, pilihan kami adalah apa yang anda harapkan: Sama ada membawa dari rumah, penghantaran pesanan, atau habis untuk kepingan atau salad cepat.

Penolong editor web Christina Chaey dan saya sendiri adalah penyokong besar makanan tengah hari buatan sendiri, tetapi kita juga dicobai oleh $ 11 salad kale dicincang (saya) dan kebiasaan kombucha-hari yang amat mahal (Christina). Oleh itu apabila WNYC Leonard Lopate radio awam mencabar New York untuk membawa makan siang mereka sendiri setiap hari selama seminggu, kami memutuskan untuk menerima. Dan sebenarnya, kami mencabar diri kami untuk makan siang DIY setiap hari untuk a bulan. Rata-rata, kami berdua membawa makan tengah hari kami 3-4 kali setiap minggu, jadi ini harus menjadi peralihan yang agak mudah. Namun, kami mahu menyiapkan diri untuk berjaya. Cabaran kami bermula pada hari Isnin, 22 Jun. Inilah pelan permainan kami untuk membuat makan siang pejabat DIY begitu baik, rakan sekerja kami akan cemburu.

Buat Rancangan

Menulis pelan untuk makan tengahari lima hari keseluruhan mungkin kelihatan dangkal-retentif, tetapi ia akan menjadikan hari kerja anda lebih mudah. Anda akan mengelakkan pertengkaran pagi jika semua yang anda perlu lakukan adalah mengarang dan mengemas makanan anda. Bercakap dari pengalaman, apabila dipaksa untuk mendapatkan kreatif sebelum cawan pertama saya kopi, saya litar pintas dan akhirnya tidak membuat apa-apa sama sekali.

Cuma beranggapan berapa banyak makanan bit besar yang akan dibuat! Foto: Tuukka Koski

Big-Batch It

Jika anda ingin membawa makan tengahari yang dibungkus setiap hari, anda perlu membuat biji besar bijirin, kacang, dan banyak lagi. Tidak semestinya cara ini, kecuali anda seperti merenung farro pada pukul 7 pagi dengan satu keriting pada satu tangan dan berus gigi anda di sisi lain. Saya merancang untuk menghabiskan hari petang Ahad ini memasak kacang Rancho Gordo, lentil Perancis, dan sebilangan besar beras perang. Saya boleh menggabungkan mereka dalam kombinasi yang berbeza sepanjang minggu, sambil menghiasi mereka dengan pelbagai sayuran, buah-buahan, kacang-kacangan, biji dan bumbu.

Limpukan Laci Snek Anda

Di sini pada BA, laci meja kami tidak hanya dipenuhi dengan badam dan bar coklat untuk mengidam 3 petang. Kami menyimpan bumbu untuk vinaigrettes kecemasan, sos, dan banyak lagi. Pemilihan utama Christina: gochujang, lada hitam dalam penggiling, dan yis pemakanan. Tambang: cuka umeboshi, minyak alpukat, dan cinnamon tanah.

Seramik memukul kontena takeout plastik. Foto: Peden + Munk

Melabur dalam mangkuk atau plat

Hanya ada sesuatu yang lebih baik tentang makan dari piring sebenar, berbanding dengan bekas bungkus mie plastik yang dipulihkan. Kami menyimpan beberapa mangkuk dan plat tembikar yang bagus, bersama-sama dengan barangan perak sebenar, di meja kami. Mungkin suatu hari nanti, kami juga akan duduk di meja persidangan, bukannya makan di hadapan skrin kami. Tetapi, satu perkara pada satu masa.

Ingin menyertai kami dalam cabaran makan tengah hari buatan sendiri? Kami akan berkongsi kemajuan kami setiap minggu, dan berkongsi makanan kami di Instagram. Ikut bersama dan kongsi sendiri dengan #BAreaders dan #hackyourlunch WNYC.