Claire Danes Suka Salad (Tetapi, Suka, Sebenarnya Jenis Sedap)

Untuk Claire Danes, yang dibintangi oleh perayaan Showtime Tanah Air (kembali bulan ini!) memerlukan pengorbanan tertentu. Ia bukan hanya persediaan yang menyeluruh yang memainkan watak sengit seperti pembawa CIA bipolar Carrie Mathison. Atau membungkus keluarganya untuk tinggal di luar negeri selama berbulan-bulan. Kadang-kadang ia memerlukan memberi makanan kegemarannya.

Musim lepas Tanah Air ditembak di Afrika Selatan. Beritahu saya tentang makanan.
Afrika Selatan mempunyai tanah yang sangat subur yang menghasilkan buah yang lazat. Mereka mempunyai pasaran yang menakjubkan ini. Kami akan pergi ke pasar setiap hari Sabtu di mana mereka mempunyai burger burung unta yang hebat. Mereka besar pada daging burung unta. Delicious.

Adakah ia rasa berbeza dari hamburger??
Ya, itu seperti burger ayam belanda tetapi tidak cukup. Ia benar-benar beraroma. Dan bersandar. Dan kaya protein.

Adakah ia satu cabaran, makanan bijak, apabila anda filem di luar negara?
Kami sedang penggambaran di Maghribi selama kira-kira sebulan, dan kami tidak boleh makan sayur-sayuran segar. Saya tidak menyedari berapa banyak salad yang saya makan dalam hidup saya. Kita semua mula bercakap mengenai salad kegemaran kita dalam istilah pornografi. Saya mendapati diri saya fantasizing paling banyak dan paling mudah tentang salad ini saya makan di sebuah restoran yang dipanggil Omen, restoran Jepun di Soho.

Apa yang menjadikan salad begitu hebat?
Ia adalah salad tengah saya. Ia adalah alpukat dan arugula-dua bahan utama. Kemudian cendawan di sana dan saya fikir mesti ada sejenis pasta miso di dalam berpakaian. Apa pun, ia adalah perkara terbaik yang pernah berlaku. Ia adalah hidangan kegemaran saya sepanjang zaman. Dan pastinya hidangan yang saya nafikan selepas paling teruk di Maghribi.

Apa lagi yang anda suka di New York?
Saya tinggal di seberang jalan dari Lucky Strike untuk masa yang lama. Itulah seperti kafetaria saya. Saya suka burger ayam belanda di sana. Saya orang Amerika. Ketika saya pergi ke luar negeri saya merindukan omelet putih telur dan burger kalkun. Maksud saya, sungguh. Tetapi ya, burger ayam belanda mereka hebat. Ia pada muffin bahasa Inggeris jadi ia sangat nipis. Dan kentang goreng sangat baik.

Apa yang anda makan pada set? Waktu itu adalah kejam.
Apa-apa sahaja. Di Cape Town mereka tidak mempunyai perkhidmatan kerajinan. Tetapi mereka mempunyai trak kopi yang menakjubkan ini. Dan rusuk, seperti biskotti. Tidak cukup. Tetapi sama seperti. Saya minum sebilangan besar kopi-cappuccino dan rusuk. Saya sangat rancak.

Adakah anda mempunyai rahsia untuk menjadi tuan rumah pesta makan malam?
Suami saya [Hugh Dancy].

Untuk melakukan semua kerja?
[Ketawa] Kami suka memasak. Kemudian ketika saya sedang penggambaran di North Carolina untuk musim panas saya memberinya pelajaran memasak sebagai hadiah ulang tahun. Ia hebat, walaupun kemahirannya menjadi begitu pantas sehingga saya kehilangan kedudukan saya di dapur. Dalam beberapa cara ia benar-benar baik. Dengan cara lain, saya berasa sangat menyedihkan tentang tahun-tahun kami sebagai rakan kongsi di dapur. Dia semacam merampas saya.

Apa yang awak buat? Apa yang dia buat?
Dia membuat segala-galanya. Sangat sedih bagaimana peranan jantina kami konvensional. Dia mengendalikan daging dan saya membuat salad dan sayur-sayuran. Saya sangat suka salad banyak. Dan kita mempunyai hujah yang berterusan mengenai adas kerana saya mahu meletakkannya dalam setiap salad sepanjang masa. Hugh semakin bosan dengannya. Dia berkeras memotongnya dengan sangat halus.

Apa salad pergi-ke yang anda sediakan semasa orang datang?
Akan ada adas di dalamnya. Dan keju feta. Kacang toasted.

Adakah anda mempunyai peraturan pada etiket telefon semasa pesta makan malam, seperti pemadaman media sosial?
Saya tidak fikir anda sepatutnya mempunyai sebarang kebenaran sebenar. Tetapi saya fikir anda harus membuat parti itu sebagai melibatkan dan menyeronokkan yang mungkin supaya orang tidak merasa cenderung untuk melarikan diri ke dalam telefon mereka.

Adakah sesiapa pernah memberi anda nasihat yang baik untuk menghiburkan??
Ibu bapa saya sangat menghiburkan kerana mereka mengambil keseronokan ikhlas. Mereka sangat santai dan inklusif. Jika ada keraguan tentang sama ada mereka harus menjemput orang anter atau tidak, mereka akan menjemput orang itu dan hanya tarik kerusi lain dan membuatnya berfungsi. Supaya semangat kemurahan sangat indah. Dan salah satu yang saya suka meniru. Dan ibuku adalah visual. Dia suka membuat meja cantik dan saya pasti telah memperuntukkannya. Ini permainan yang hebat. Dia akan sentiasa meletakkan hummus dalam hidangan yang indah. Jangan tinggalkannya dalam bekas plastik. Hanya buat sedikit usaha tambahan. Jadikannya cantik.

Apa lagi?
Bunga yang tidak terlalu tinggi. Jadi anda dapat melihat orang yang bertentangan dengan anda. Tempatkan tetapan-saya percaya. Ini membuatkan orang lebih santai untuk mengetahui di mana mereka perlu pergi. Ambil masa tambahan. Dan juga anda boleh memberi seseorang projek yang mereka bentuk. Itu selalu menyeronokkan. Mereka berasa lebih dilaburkan. Pencahayaan adalah penting jika anda mempunyai masa untuk memikirkannya. Mungkin merenung lampu sedikit. Saya sentiasa lupa untuk menyalakan lilin. Saya lilin gerombolan. Saya takut saya tidak akan mempunyai cukup. Kemudian saya berakhir seperti 60 dalam bakul. Saya sepatutnya menyalakan lilin frickin ‘sudah.