Cara Minum Seperti Itali (Petunjuk

“Di Itali, minum adalah segala-galanya di sekeliling anda, bar adalah kawan-kawan. Koktail adalah watak utama, tetapi lebih baik daripada kawan-kawan yang bercita-cita dan lidah.”
–Massimo D’Addezio, Pengurus Bar, Bar Stravinskii di Hotel de Russie, Rom

Gambar oleh Bruno Barbey / Foto Magnum

Lihatlah foto ini, yang diambil di bar di Milan setengah abad lalu. Sebaik sahaja anda melangkah ke mana-mana lelaki, anda tidak sedar bagaimana-walaupun-cuba-tapi-liar-menggantikannya, anda akan menyedari betapa segarnya getaran. Dan itulah sebabnya kami suka minum di Itali.

Minuman Itali berbeza daripada kami. Mereka menghirup, kacau, berlama-lama di koktail rendah oktan. Mereka memuja rasa pahit, yang menjelaskan cinta mereka terhadap aperitivi berwarna-warni seperti Campari. Orang Amerika? Tidak begitu banyak. Kami fikir ia adalah masa untuk memeluk ini stile italiano. Kerana, mari kita hadapi: Anda mungkin tidak boleh berpakaian seperti orang Itali atau bercinta seperti orang Itali, tetapi minum seperti itu adalah satu snap.

Pengenalan kepada Aperol

Koktel peringkat kemasukan bagi orang-orang yang berminat dengan rasa pahit itu dicipta oleh Audrey Saunders dari Pegu Club New York City. Dia mahukan minuman yang mempamerkan Aperol, sepupu alkohol rendah Campari, dan menonjolkan intipati orennya. Hari ini, minuman adalah standard di bar koktel yang lebih baik.

Dapatkan resipi: Pengenalan kepada Aperol
Gambar oleh Levi Brown

Negroni

Nafsu koktail pertama saya ialah Negroni. Ia adalah “dewasa” rasa (sedikit pahit, sedikit manis) tetapi juga resipi mudah menghafal yang menyambung saya. Malah pada hari ini, tidak kira apa bar yang saya dapati, saya tahu saya boleh mendapatkan satu yang konsisten. Ini semua tentang ramuan ramuan emas: 1-1-1.

Dapatkan resipi: Negroni
Gambar oleh Alexander Ho

Americano

Milano-Torino, sebuah ramuan Itali sekolah lama yang dinamakan sempena asal-usul dua bahan utamanya – Campari dari Milan dan Cinzano vermouth dari Turin – menjadi sangat popular dengan melawat orang Amerika semasa Larangan yang ditukar nama kepada Americano. Menjadi seorang patriot: Dapatkan semula sebuah klasik!

Dapatkan resipi: Americano
Gambar oleh Levi Brown

Video: Bagaimana Menyalakan Peel Jeruk

Membuat koktel mudah, tetapi melakukan seperti bartender – 50% techinque, 50% bakat – adalah sukar. Berikut adalah (mudah-mudahan) cara yang tidak menyakitkan untuk melakukannya di rumah