Cara Memasak dan Bakar dengan Serbuk Teh Matcha Hijau-dan Kenapa

Mendapatkan Resep DARI Kisah Ini:

Yogurt & Matcha Swirl dengan Mango

Matcha & Pistachio-Crusted Halibut

Teh hijau adalah makanan kesihatan lain yang boleh memanggil lebih banyak. Ia dianggap sebagai pertempuran kanser, penindasan usia, penyakit jantung-memerangi semua-penawar, bintang di kalangan kacang-kacangan dan açaì beri. Tetapi matcha, versi serbuk, membuat teh hijau yang lain kelihatan malas. Ia adalah kesihatan mereka semua-oleh tanah runtuh.

Digunakan dalam upacara teh Jepun selama berabad-abad, matcha (disebutkan MAH-cha) melampaui saudara kandungnya yang lebih terkenal terima kasih kepada cara ia diproses. Secara keseluruhan, daun teduh yang ditanam adalah halus, jadi apabila anda meminum atau memakannya (lebih banyak lagi di bawah), anda meminum seluruh daun dan semua vitamin dan antioksidannya, bukan sahaja nutrien yang berlaku untuk meresap beg teh hijau. Menurut satu kajian, barangan yang baik itu mengandungi 137 kali lebih besar daripada antioksidan yang dikenali sebagai epigallo-catechin gallate, yang dianggap sebagai sumber utama kuasa besar teh teh hijau.

Faedah-faedah kesihatan ini tidak cukup untuk menjelaskan populariti semasa di restoran dan menu roti di seluruh dunia. (Bilakah kali terakhir anda melihat wheatgrass macaron di Pierre Hermé, kue pastri di Paris?) Tertarik dengan permaidani, rasa pahit, bentuk yang serba boleh, dan warna hijau cantik, koki sedang mengambil matcha jauh melampaui peranannya yang tradisional, menggunakannya untuk meminjamkan kerumitan kepada segala-galanya dari kerang yang menyengat hingga menumbuk kek.

“Ia menambah keperibadian dan dimensi pada hidangan,” kata chef Daniel Patterson dari San Francisco’s four-star Coi, yang mengubah halibut dengan kerak matcha-pistachio. Dan tukang masak di rumah menggunakannya untuk menambah kesihatan yang menyentuh makanan. “Fikirkannya sebagai rempah-rempah,” kata Patterson, yang mencadangkan mencuba dalam hidangan yang manis atau berasid. Cari resipi dan idea yang lebih terang untuk memasukkan bahan pencapaian yang tinggi ini ke dalam diet anda di bawah.

Cara Beli

Matcha Harga antara $ 5 per auns hingga $ 100 per auns.
Untuk minum, cari gred premium. Untuk memasak, beli yang lebih murah
gred masakan. Boleh didapati di amazon.com dan inpursuitoftea.com.

Mendapatkan Resep DARI Kisah Ini:

Yogurt & Matcha Swirl dengan Mango

Matcha & Pistachio-Crusted Halibut