Burger Fake-Daging Jadi Realistik Ia Fooled Keluarga Seluruh Saya

Burger adalah segala-galanya yang saya harapkan untuk menjadi: berair, padat, kenyal, asin, dan memuaskan lemak. Tetapi tidak seperti burger lain yang saya makan, yang satu ini adalah 100 peratus daging bebas. Dan ia melakukan kerja yang mengejutkan dengan baik untuk meyakinkan otak saya bahawa bahan di mulut saya, sebenarnya, daging.

mustahil-burger-patties-memasak
Matt McGrath

Saya baru-baru ini menguji burger bebas daging yang dikenali sebagai Burger Impossible sebagai ahli eksekutif pemasaran dari Impossible Foods, yang berpangkalan di Redwood, CA, meneliti setiap gigitan saya. Roti mini yang disediakan oleh koki perundingan Traci Des Jardins (dari Jardinière San Francisco dan Komisaris), lihat, merasakan, merasakan, dan juga berdarah seperti burger daging lembu. Pada satu ketika, mengetahui patties “berdarah” di hadapan saya tidak mengandungi daging mula membuat saya berasa sedikit tidak selesa. Ketika saya menyaksikan mereka memasak di atas griddle elektrik, saya dapat mendengar suara-suara yang lembut seperti saya melihat kolam kecil bentuk minyak di bawah setiap patty.

frollololol

Apa sihir ini?!

Tidak seperti burger sayur-sayuran, anda boleh membuat atau membeli di lorong freezer, anda tidak dapat meniru Burger Mustahil di rumah dengan melemparkan kacang hitam dan ubi jalar ke dalam pemproses makanan. “Daging” dibuat sepenuhnya daripada ramuan berasaskan tumbuhan seperti protein kentang, minyak kelapa, tembikai madu, dan molekul yang berasal dari kacang yang disebut “heme” yang juga terdapat dalam darah haiwan (ia memberikan daging tekstur, warna, dan bau seperti besi.) Dan di mana burger sayur-sayuran seringkali lebih rendah lemak daripada daging lembu tradisional, bungkusan burger Impossible Burger 320-kalori, 20 gram lemak tepu (minyak kelapa itu!), empat gram lebih daripada American Heart Association pengambilan harian yang disyorkan.

mustahil-burger-mentah pakej
Matt McGrath

Bermula musim panas ini, anda boleh memesan Burger Impossible pada menu di restoran pilihan di San Francisco, New York, dan Los Angeles. Walaupun syarikat itu tidak mengeluarkan maklumat spesifik mengenai harga, ia mengatakan Burger Mustahil akan membebankan “burger yang lebih baik sebagai lebih tinggi”. “Makanan Impossible dapat memakan pelanggan cukup untuk membayar harga daging sapi burger untuk versi yang dibuat dari tumbuh-tumbuhan masih harus dilihat. Tetapi wakil syarikat itu semua tetapi berjanji bahawa Burger Mustahil, yang direka untuk meniru nisbah burger berry yang diingini 20% lemak, boleh merayu kepada bahkan karnivor yang paling mati. Sebenarnya, mereka dengan berhati-hati mengelakkan frasa “burger veggie” sama sekali-sasaran pelanggan Makanan Impossible tidak mempunyai minat untuk memotong daging dan tenusu sepenuhnya, tetapi boleh yakin untuk kadang-kadang menggantikan produk berasaskan tumbuhan yang rasanya sama baiknya, dan lebih baik bagi alam sekitar untuk boot.

Tertarik dengan janji ini dan sedikit bimbang dengan betapa meyakinkan saya mendapati burger ujian, saya memutuskan untuk meletakkan tuntutan Impossible untuk ujian dengan memasak burger untuk dua karnivor yang lebih tidak dikenali saya tahu: ibu bapa saya.

mustahil-burger-dipasang
Matt McGrath

Pada petang akan datang, saya membeli semua yang saya perlukan untuk mencipta burger yang telah saya sediakan. Saya melembapkan periuk bawang, membasahi beberapa salad Butterhead, dan diiris dengan alpukat dan tomato. Saya mencampur satu mangkuk kecil dari keluarga Chaey yang menandatangani Pink Sauce (a.k.a ketchup dan mayonnaise), membuat roti bakar slaid, dan menunggu ibu bapa saya pulang dari kerja.

Apa yang saya katakan sebelum ini ialah saya mendapat pakej burger percuma “dari kerja”, yang merupakan ungkapan orang yang cenderung tidak mempersoalkan apabila anda bekerja di majalah makanan. Jadi apabila ayah saya pulang dahulu dan duduk di atas meja, dia segera mula merungut burgernya tanpa persoalan. Selepas beberapa gigitan, dia berhenti sejenak dan melirik.

howtoloseaburgerin10days

“Hmm,” katanya. “Perasa burger ini baik.”

Bapa saya jarang memanggil apa-apa “baik”, jadi saya menganggap reaksinya sebagai +1 untuk Makanan Impossible. Sehingga.

“Ia tidak kelihatan seperti hanya daging, ada sesuatu yang dicampurkan di dalamnya.”

Uh.

“Tekstur ini tidak boleh berasal dari daging, garam, dan lada sahaja.”

Uhhhhhh.

Walaupun keraguannya, Ayah 100 peratus percaya seluruh “itu daging lembu!” jalan cerita sehingga besar mendedahkan, di mana pada dasarnya dia memberitahu saya jika seseorang memberinya burger Boca dan memberitahunya bahawa ia adalah hamburger, dia mungkin akan percaya juga. Memahami lelangit, sememangnya.

Ujian yang sebenar adalah ibu saya, yang seperti bakat pencium yang suka menembak darah dapat memisahkan rambut saya dua hari sebelum saya berjalan melalui pintu depan. Saya dapat memberitahu dari awal dia waspada. Dia mengambil burger dan memberikannya mengejar sebelum mengambil gigitan. Dan kemudian yang lain. Dan yang lain. Tetapi kemudian-

“Adakah ini daging lembu … dehidrasi?” Dia bertanya, melepaskan roti itu dan menyentuh roti patty yang dimakan itu.

Ibu akhirnya mengambil satu terperinci yang saya akan berhujah menjadikannya jelas kepada pemakan cerdas bahawa Burger Mustahil tidak, sebenarnya, daging lembu. Apabila patties dimasak dengan bijirin, mereka cenderung untuk mengembangkan kerangka luar yang agak renyah yang anda tidak akan mendapatkan burger daging lembu biasa. Jig itu tersusun.

Pada akhirnya, saya akan mengatakan ibu bapa saya tidak teruja atau tidak dipersoalkan oleh fakta bahawa Burger Mustahil tidak membungkus daging lembu. Kebanyakannya, mereka sangat tertekan untuk memahami mengapa mereka memilih untuk membeli produk seperti ini di atas pasar raya kegemaran mereka-terutama jika alternatif itu tidak lebih murah.

“Sekarang saya tahu, saya akan pergi membeli mereka, saya tidak tahu,” kata Ayah yang agak bingung. “Mungkin tidak.”

Tetapi ayah saya bukan pengguna yang berfikiran dengan alam sekitar-dia tidak membeli daging lembu yang diberi makan, dan juga tidak menganggap pemotongan daging keseluruhannya demi keberlanjutan. Ada kemungkinan sejenis pengguna “jenis omnivor” yang bertentangan boleh diyakinkan untuk membelanjakan ringgit mereka pada produk yang akan membuat mereka merasa sihat untuk melakukan pepejal untuk Alam Ibu. Sekurang-kurangnya, itulah makanan Impossible meletakkan taruhannya.

Dan burger hanyalah permulaan. Para penyelidik Makanan Impossible kini sedang bekerja untuk membangunkan “keju” dengan sifat melty, koboi yang sama dari benda sebenar, yang bermaksud Cheeseburger Mustahil boleh menjadi produk masa depan yang tidak begitu jauh. Dan seterusnya? Steak, daging, ayam, ikan, yogurt, krim. Rupa-rupanya, ada yang mustahil.

Berkaitan: Burger quinoa yang cemerlang