Bertemu dengan Flour Superfood yang akan datang dari Makmal Sains

Bagaimana jika anda boleh marah gula darah gila spike yang anda dapat dari makan cip chocolate muffin … dengan ramuan yang dibakar ke dalam muffin? Dan bagaimana jika bahan itu bukan sahaja sesuatu yang tidak berbahaya tetapi juga sesuatu yang anda makan setiap hari? Bagaimana jika kopi itu, barangan yang sama yang anda pakai untuk buzz pagi anda?

Dr Daniel Perlman, saintis senior di Brandeis University yang mengkhusus dalam makanan berfungsi (dia berada di pasukan yang mencipta penyebaran SmartBalance), telah dilakukan hanya dengan membuat tepung kopi.

Ia bermula pada suatu pagi tiga tahun yang lalu ketika dia minum kopi cawan pagi biasa dan mula berfikir secara kritis tentang halo kesihatan di sekitar biji kopi: Adakah mereka sebenarnya membungkus punca antioksidan yang besar? Dia membawa beberapa kacang hijau (biji kopi a.k.a yang masih belum dipanggang) dan kacang panggang ke makmal untuk mengetahui sama ada, dan bagaimana, pemanggangan memberi kesan kafein dan sifat antioksidan.

STUMPTOWN TRAINING (6 of 7)
Alex Lau

Dua buah espressos yang baru ditarik. Foto: Alex Lau

Rupa-rupa nya: “Pemecatan memusnahkan antioksidan,”kata Perlman.” Panggang yang lebih gelap, antioksidan kurang sisa yang anda ada. Buah kopi hijau yang asal mempunyai yang paling banyak. “Itulah sebabnya makanan tambahan yang menjual kopi ekstrak menarik dari kacang hijau. Sekiranya anda tertanya-tanya, panggang cahaya bergaya Copenhagen mungkin mungkin dua kali kandungan antioksidan sebagai panggang gelap Perancis dan Itali. , Perlman berkata, “Panggang gelap Perancis dan Itali hampir tidak ada antioxidant yang tersisa.” Untuk menyelamatkan pelajaran sains, tepung kopi boleh membantu mengamuk gula tinggi dari pastri manis itu. Ia kaya dengan antioxidant dan mengandungi sebatian yang melambatkan penyerapan gula yang biasanya sangat cepat di dalam badan anda. Tetapi semua barangan yang baik dalam kopi rosak oleh haba yang kuat memanggang kacang pada suhu 425 hingga 450 ° F.

“Bagaimana jika anda boleh merawat biji kopi dengan cara untuk memelihara antioksidan yang bermanfaat?” Dia bertanya, menyiapkan siri ujian dengan sokongan dari universiti dan New England Coffee Company.

Ada sebab kita tidak hanya mengisar biji kopi hijau. Pertama sekali, Perlman menjelaskan, ia tidak menyenangkan: “Ini kacang kecil sukar yang sukar digiling dengan cara yang tidak membuatnya cerah apabila anda makan atau minum.” Belum lagi kacang hijau rasa jenis mentah yang tidak menarik dan, sebagai produk mentah yang dihantar ke seluruh dunia, mereka menjalankan risiko pencemaran dari bakteria dan spora acuan. Anda perlu memasak kacang sekurang-kurangnya cukup untuk membasmi mereka.

Daripada memanggang pada 425 hingga 450 ° Fahrenheit, Perlman cuba memanggang kacang hijau sekitar 300 ° F – hanya cukup lama untuk mengurangkan kandungan lembapan, membersihkannya, dan mengeluarkan beberapa perisa yang tidak diingini. Kacang kering juga lebih mudah untuk kilang.

kopi tepung biru-latar belakang
Dan Perlman

Lihat: Tepung kopi. Foto: Dan Perlman

Keputusan? Tepung kopi yang dibakar, yang boleh dimasak dengan segala-galanya dari roti dan muffin kepada kuki yang mengandungi kira-kira 100 peratus kandungan antioksidan aslinya. (Sebagai kaveat bagi orang-orang yang cuba mencuba ini di rumah, makmal ini juga mengisar kacang-kacangan bakar dalam keadaan yang sangat sejuk untuk mengelakkan pengoksidaan lanjut.)

Bagi rasa itu, Perlman mengatakan bahawa ia tidak menghairankan kopi seperti-dengan tiada aroma karamel pahit yang kuat yang membuat cuppa segar mengejutkan anda pada waktu pagi. Sebaliknya, “Ia mempunyai warna emas yang sangat bagus, seperti gandum, dan rasa yang lembut.” Kelembutan itu bermakna ia dapat meningkatkan segala-galanya dari roti untuk menyebar, dan harapan Perlman adalah produk roti di atas kapal dengan tepung itu boleh menukar lima hingga 10 peratus tepung putih atau tepung gandum yang telah mereka gunakan untuk versi kopi. (Pastri atau roti tidak boleh dibuat dengan 100 peratus tepung kopi, yang tidak mengandungi gluten, kerana pergeseran seismik berpotensi dalam tekstur dan rasa.)

BLUEBERRY-MUFFINS1

Di masa depan, muffin dicampur dengan tepung kopi. Foto: Alex Lau

Tetapi setakat ini dia memanggang muffin vanila dan roti putih Tuscan, dan berharap untuk menguji beberapa kombinasi baru tidak lama lagi, sekarang paten untuk tepung kopi dikeluarkan pada pertengahan Disember 2015. Butters kacang, mungkin, dan pasti hummus.

Walaupun tiada siapa yang melesenkan teknologi ini, Perlman, yang mempunyai lebih dari 100 paten untuk namanya, sedang mencari pengeluar komersial yang berpotensi untuk produk tersebut. Dalam keadaan idealnya, dia akan melihat tepung kopi di rak-rak pasaraya bersama tepung khusus lain seperti mana-mana produk Bob’s Red Mill, berhampiran tepung oat, bijirin, dan tepung sorgum. Ia juga memerlukan dunia di mana muffin pagi anda adalah “muffin rangsang,” di mana sarapan pagi anda yang dibakar dengan tepung kopi memberikan gula anda, menegaskan bahawa gula memperbaiki, dan memberikan anda kafein kafein semua dalam satu kali kejatuhan.