Bar 10 Tirai Kegemaran Di Amerika

Tiram mempunyai beberapa saat, dan tidak hairanlah. Mereka lazat, bersahaja, dan, dengan keupayaan mereka yang seolah-olah ajaib menapis air yang mereka tumbuh, mampan juga. Apabila saya melihat tiram pada menu, saya mempunyai masa yang sukar tidak memerintahkan mereka. Tidak ada apa-apa seperti duduk di bar dengan bir beku atau segelas Muscadet dan slurping sedozen. Untungnya, tidak ada kekurangan bar tiram yang hebat untuk melakukan itu. Berikut adalah 10 kegemaran saya dari seluruh negara.

Eventide Oyster Co., Portland, ME
Pemilihan yang luas di restoran mewah yang cerah ini di Old Port dibahagikan kepada tiram “Dari Maine” dan “From Away,” semua dipaparkan di atas bar di palung besar granit Maine. Menu bar mentah adalah cara untuk pergi, tetapi jika anda tidak semua dilepaskan selepas sedozen, pastikan untuk memberikan titik jumbo Winter panggang yang cuba.

The Walrus & The Carpenter, Seattle, WA
Dari pertama kalinya anda menarik najis hingga ke bar untuk selusin tiram segar di Pantai Barat, anda akan merasa seperti biasa (itulah sebabnya saya menamakan ini Restoran Terbaik Baru pada tahun 2012, dan mengapa ia kekal salah satu daripada 20 yang paling penting saya). Pergi ke beberapa Hama Hamas, “Samish Sweets,” atau mana-mana persembahan lain yang ditarik dari Bunyi Puget kurang dari sejam memandu.

Bar Pusat Oyster Besar, New York, NY
Untuk semua tiram yang saya hancurkan dari restoran klasik ini di Grand Central Terminal, saya tidak pernah duduk di meja. Ambil tempat duduk di salah satu kaunter berbentuk ikonik U, dan berjemur di dalam kelas dan tradisi mercu tanda New York ini, dan dalam bilangan bivalves yang sangat kecil dan dihidangkan di sini sepanjang 101 tahun yang lalu.

Casamento’s, New Orleans, LA
Sebagai peraturan, saya hanya makan tiram berkhidmat di atas ais. Tetapi saya akan membuat pengecualian di sini, sebuah sekolah lama, tanpa keluarga yang bertanya-tanya keluarga yang telah melayani tiram Louisiana yang segar selama 90 tahun. Hanya $ 12 membuat anda sedozen, dan jangan ketinggalan pada tiram mereka cara lain, terlalu-charbroiled, rebus, dan dalam roti tiram yang legenda, digoreng dan dibungkus di antara roti pan yang baru dibakar dan ditumbuk.

The Ordinary, Charleston, SC
Bersandarkan diri dengan wanita-wanita yang berpura-pura dan lelaki yang memakai khaki di bawah siling-siling yang melambung di bangunan bekas bank ini dan menampar beberapa Blade Caper tempatan. Pergi ke sana lebih awal untuk duduk di bar, di mana anda dapat melihat shuckers dalam tindakan dan rakan-rakan melalui peti besi lama ke dapur; jika anda bernasib baik, anda akan menangkap Clammer Dave sendiri membuat penghantarannya.

B & G Tiram, Boston, MA
Pada Barbara Lynchbar tiram kejiranan kecil, sentiasa terdapat sekurang-kurangnya 12 jenis tiram yang segar yang ditawarkan sepanjang hari. Anda diberi senarai semak dan pensil golf untuk menandakan yang anda mahu cuba. Saya suka tempat ini pada pukul tiga petang, selepas makan tengah hari dan sebelum mengambil semula makan malam; tidak ada cara yang lebih baik untuk membunuh petang daripada berbual dengan shucker ketika dia melayani mereka sehingga anda segar.

Depot Oyster Swan, San Francisco, CA
Berani saya katakan, restoran kegemaran saya di Amerika? Selalunya ada garis di kedai makanan laut 18 tempat duduk, tetapi ia lebih bernilai untuk kepiting Dungeness yang retak dan kerang bergaya sederhana, sashimi yang disajikan hanya dengan sedikit minyak zaitun, garam, dan lada. Dan tentu saja, tidak ada makanan di sini yang lengkap tanpa selusin Drakes Bay tiram.

Hog Island Oyster Farm, Marshall, CA
Terdapat Bar Oyster Hog di San Francisco, tetapi ia adalah 49 batu di utara bandar di ladang tiram Hog Island itu sendiri bahawa makanan yang paling sesuai untuk dijumpai. Ladang dibuka pada siang hari supaya anda boleh menempah meja berkelah, membongkar sejuk bir atau wain yang anda bawa, dan mengetuk tiram anda sendiri yang menghadap ke Tomales Bay. Orang-orang Pulau Hog yang baik juga akan memberi pelajaran pertama.

GT Ikan & Tiram, Chicago, IL
Saya selalu berakhir di sini ketika saya di Chicago, walaupun saya tidak merancangnya. Tempat duduk terbaik di dalam rumah adalah di bar, terus di hadapan kes kaca yang penuh dengan tiram di atas ais, memerhatikan shuckers di tempat kerja. Ikuti sedozen pada cengkerang separuh dengan ikan taco ikan, dihidangkan dengan cipotle aioli dan chicharrón.

Perdana Meats, Brooklyn, NY
Restoran Carroll Gardens ini membuat senarai sebagai tempat tinggal tempatan saya; Saya mungkin telah merosot lebih banyak tiram di sini daripada di mana-mana tempat lain. Temui saya di bar dengan tiram sedozen dan pint sejuk Einbecker. (Mereka juga mempunyai Kelab Mug untuk peminum kerap-I’m # 23.) Lihatlah di papan tulis untuk melihat persembahan hari-sentiasa disajikan dengan sempurna, sempurna, dan sejuk.