Apakah perbezaan antara bartender dan mixologist?

Makanan BA BA,
Saya telah melihat perkataan mixologist yang dilemparkan sekitar sedikit hari ini. Apa sebenarnya maksudnya, dan bagaimana seorang mixologist berbeza dari seorang bartender kuno yang baik?
–Terri Kent, Palm Beach, FL

Terri yang dihormati,
Seorang rakan saya mendakwa bahawa satu-satunya perbezaan antara keduanya adalah untuk minuman yang sama, bartender membayar $ 8 dan mixologist mengenakan caj $ 13. Dia bercanda – semacam. Kebangkitan semula koktail klasik telah membawa kepada generasi baru bartender, yang kebanyakannya telah mula membuat campuran, pengecut, soda, dan banyak lagi. Dan tajuk seperti bar chef dan mixologist kini sudah biasa.

Walau bagaimanapun, sementara lebih mudah untuk mencari koktel yang baik, seni bar yang cenderung hilang. Dalam kata bar bartender yang dihormati Jim Meehan dari PDT bar New York: “Seorang mixologist menghidangkan minuman, pelayan bar menghidangkan orang ramai – banyak tukang roti kegemaran saya tidak dapat membuat minuman yang baik, sementara beberapa mixologist terbaik di Amerika boleh ‘ t menjalankan perbualan. “

Saya katakan, jika anda bekerja di belakang bar dan berkhidmat minuman, panggil diri anda seorang pelayan bar; ia amat bersifat deskriptif dan tidak berpura-pura. Adakah anda memanggil pemungut sampah yang mahir a trashologist?