3 Cara Menghancurkan Ais untuk Mint Julep

Mendekat dan peribadi dengan bahagian terbaik dari Julep Preskripsi. Foto oleh Romulo Yanes

Jika pergerakan koktail moden dan para rasulnya telah mengajar kita apa-apa (selain itu, tentu saja, gravitas rambut wajah yang terawat dengan baik), itu pentingnya es untuk minuman yang dibuat dengan baik. Es jelek sama dengan koktail jelek, kata ahli falsafah master mixologist. Jadi hari ini, bar terbaik dilengkapi dengan mesin ais koktel khas (Kold-Draft) atau personil berdedikasi yang menghidupkan ais, buangan ais, dan blok ais. Ya, ia menjadikan apa sahaja yang anda minum kelihatan lebih baik, tetapi ia juga memberi kesan yang mendalam terhadap rasa. (Saya tidak akan menanggung anda dengan kadar pencairan dan sebagainya, tapi percayalah.)

Terdahulu hari ini saya berkongsi resipi untuk penawar pilihan saya untuk musim panas, Preskripsi Julep. Walaupun dengan kesedaran koktail baru hari ini, orang sering melihat hakikat bahawa ais boleh membuat atau pecah, atau dalam kes ini, menghancurkan, mana-mana Julep. Orang boleh berpendapat bahawa ia adalah ramuan yang paling penting dalam minuman ini, dan anda boleh mengatakan yang sama untuk Martini. Kebanyakan tukang roti di rumah tidak memiliki mesin besar yang meludahkan ais yang hancur yang sempurna. Tetapi jangan biarkan hal itu menghalang anda. Berikut adalah tiga cara untuk menghancurkan ais untuk pudar yang betul Julep, dalam keselesaan bar rumah anda.

Teknik # 1: The Muddler

Katakanlah ia adalah Sabtu sekitar 4 petang dan anda mendapat keinginan untuk Julep yang berais. Ia berlaku kepada saya sepanjang masa. Saya akan bertanya kepada isteri saya jika dia mahukan seseorang (dia masih belum berkata “tidak”), ambil sedikit pudina, gula, bourbon (cognac dan rai jika saya membuat Resipi Julep) dan perkara seterusnya Iknow . Ini bukan masa untuk keluar Bag Baru atau Waring (lihat di bawah) untuk ais dihancurkan. Youneed fix cepat. Ambil isyarat dari pro bartender dan gunakan bahagian logam pengorek koktel dengan muddler atau sudu kayu yang kokoh. Pukul cawan dengan ais dan keruntuhannya (pada dasarnya memukulnya dengan sekeping kayu) beberapa kali sehingga ais dimasak. Tidak mengapa jika pecahan tidak sekata. Ini sepatutnya menghasilkan ais yang cukup untuk duajulep.

Teknik # 2: Beg ini

Throwingan parti makan malam intim? Perlu es untuk 10 Juleps? Dapatkan beg ALewis. Saya tidak tahu siapa Lewis, tetapi saya ingin mengucapkan terima kasih kepada beliau untuk kaedah mudah, klasik, dan murah ini untuk menghancurkan ais. Ia tidak boleh lebih mudah: Isi beg dengan ais, ikat tali, dan kemudian, dengan muddler, kelawar besbol, atau pin rolling, menghancurkan ais. Bukan sahaja beg itu mengandungi ais, tetapi ia juga menyerap beberapa kelembapan yang membawa kepada ais yang lebih kering (dan itu adalah perkara yang baik). Saya mempunyai beberapa beg Lewis di rumah termasuk yang dari Cocktailkingdom.com. Ia menjual untuk $ 4 yang sangat berharga. Dalam secubit, anda boleh menggunakan kes bantal.

Teknik # 3: Mesin

Saya tahu anda berfikir: “Hanya apa yang saya perlukan, perkakas lain.” Saya dengan anda, tetapi jika anda melakukan banyak aktiviti menghiburkan dan membuat koktel, penghancur ais berpengalaman sangat diperlukan. Di dunia yang sempurna, kita semua akan mempunyai dapur dan pelbagai mesin ais. Dalam dunia yang realistis, ada Waring Ice Crusher IC70 ($ 75). Kebanyakan icecrushers elektrik tipis, super kuat, dan pecah tidak lama lagi tetapi yang satu ini, walaupun, tidak pernah gagal saya.