11 Trend Makanan Sihat Kita dijemput untuk pada tahun 2016

Letakkan seluar panjang anda dalam simpanan hingga musim sejuk yang akan datang: Arah trend tahun baru yang paling hebat juga menjadi antara yang paling sihat. Dari semuanya kunyit untuk meningkatkan oatmeal secara serius, ini adalah bahan, produk, dan orang yang mentakrifkan semula apa yang sihat seperti pada 2016.

milktooth-oatmeal

Foto: Stacy Newgent

foodist-1

Oatmeal 2.0

Sirap maple dan gula perang? Tunda. Oatmeal akhirnya menjadi menarik: Pikirkan bijirin kuno dengan santan (Milktooth, Indianapolis), gandum pemotongan keluli dengan hazelnut granola (High Street di Hudson, NYC), dan bijirin tempatan dengan ara panggang (The London Plane, Seattle).


belcampo-grass-fed-beef-steak
Eva Kolenko

Foto: Eva Kolenko

Rumput-Fed Dapat Baik

Anya Fernald, CEO dan pengarang Belcampo yang akan datang Home Cooked, menjelaskan mengapa: “Saya mempunyai banyak daging lembu yang diberi makan rumput. Ini kerana kebanyakan pengeluar tidak mempunyai masa. Haiwan yang diberi makan rumput mengambil masa lebih lama untuk menyelesaikannya daripada makanan jagung. Saya boleh membuat stik yang lazat dengan banyak marbling dalam 27 bulan. Saya tidak boleh melakukannya dalam 18. “


koji-beras
Ted Cavanaugh

Foto: Ted Cavanaugh

foodist-3

Perkataan Vocab: Koji

Seperti denim kasar dan Pokémon, jenis fenomena tertentu berasal dari Jepun. Nota nota terkini: koji [koh-jee] n. Apa ini: Nasi yang telah disuntik dengan acuan koji (nama saintifik: Aspergillus oryzae, jika anda ingin menjadi seperti itu), ia secara tradisinya digunakan untuk membuat miso dan soya, memulakan pembentukan rasa umami itu. Kelebihan sekarang harum wangi, ditapai koji ke dalam vinaigrettes, melemparkannya dengan sayur-sayuran sebelum memanggang, dan merawatnya sebagai pengasam. Kenapa kita menyukainya: MSG Alam, ia memberikan rasa yang manis, berlemak-tanpa garam, gula, atau minyak tambahan. Itulah sebabnya Makanan Misi Cina di NYC menyembuhkan ayam dengannya dan mengapa Trentina di Cleveland menggosoknya pada kerang, yang membolehkannya memupuk rasa lautan mereka.


Terrine, Kris Morningstar-socca
Ryan Tanaka

Tepung Chickpea, rosemary, dan benih adas dengan sardin dengan peterseli di Terrine di L.A. Photo: Ryan Tanaka

foodist-4

Chick panas (kacang)

Panelle, panisse, socca, cecina-Jika anda melihat salah satu perkataan ini di menu, perintah itu. Apa persamaan yang ada pada mereka? Mereka semua diperbuat daripada tepung chickpea, barangan bebas gluten, protein tinggi yang mengubah hidangan seperti cavatelli, seperti Boeufhaus di Chicago, atau crepes di Santina di NYC. Chef menyukai rasa yang kaya, sedikit manis, belum lagi kandungan kanji yang tinggi yang menjadikannya hebat untuk menggoreng. Adakah ia tetap dianggap sihat jika ia digoreng? Panggilan anda.


kunyit-silo
Ted Cavanaugh

Foto: Ted Cavanaugh

foodist-5

Orange Anda Suka Mereka Melayani Kunyit?

Kunyit, kunyit peppers, lama menjadi pokok ubat-ubatan Timur, sedang mencari cara yang sama manis (seperti elixir Susu Emas berasaskan madu dan madu yang berasaskan Bulan Juice di LA) dan gurih (seperti vinaigrette kunir di Juniper & Ivy di San Diego). Kunyit bubuk bukanlah sesuatu yang baru-anda mungkin mempunyai kari sebelum ini-tetapi ia adalah daging yang berwarna antioksidan yang dikemas, lalu lintas pucat-oren dari akar segar yang telah membuat gelombang dengan rasa penumbuknya. Pelajaran: Jangan menilai rizom dengan penutupnya.


Ia's 5 o'clock somewhere
Kyle Johnson

Foto: Kyle Johnson

foodist-6

Pot Emas

Apa barangan kaca garam mason itu Portlandia alam semesta, succulents adalah ke mana-mana restoran dengan mangkuk gandum di menu. Bakar alpukat tidak akan lengkap tanpa kaktus dalam periuk seramik yang berdekatan. Dilihat pada: Penrose, Oakland; Farm Spirit, Portland; The Butcher’s Daughter, NYC


jepun jepun
Alex Lau

Foto: Alex Lau

foodist-7

Pengukus yang Menjadikan Kita Sebenarnya Ingin Mandi

Tidak ada seksi tentang sayur-sayuran kukus. Atau ada? Nombor seramik yang ramping (dengan bakul cedar) telah menjadikan kaedah memasak paling tidak sedap di dunia tiba-tiba sejuk.


croft-chlorophyll-yogurt
Alex Lau

Alex Lau

foodist-8

Eja Kering

Hari-hari ini, tidak cukup untuk makan sayur-sayuran anda: Anda mahu pergi terus klorofil. Dalam bentuk ekstrak, pigmen yang dalam-hijau adalah helah sihat koki yang sihat-seperti pukulan tenaga tetapi salah satu yang dikatakan boleh membantu memecahkan lemak. Di Croft Alley di L.A., ia dipancarkan kepada yogurt untuk rangsangan antioksidan yang berumput (dan kesan spin-art groovy).


air gourmet mewah
Alex Lau

Alex Lau

foodist-9

The Rant: H2No

Inilah permainan yang menyeronokkan: Cari lorong air di pasaraya terdekat, kedai serbaneka, atau kedai makanan kesihatan anda. Kira jenis air yang anda cari. Mengenai lawatan baru-baru ini, kami mendapati air maple mentah organik, air kaktus, air pokok birch organik (tuaian terhad 2014). Terdapat botol air Artesian di New Zealand dari akuifer tertutup yang dilindungi dalam 680 kaki (jangan tanya). Malah air alkali premium hitam iaitu, ya, hitam (dan ia bebas gluten! Akhirnya, air bebas gluten). Kami suka air kelapa seperti orang yang goyah, tetapi masih perlumbaan untuk mencipta air fad berikutnya telah secara rasmi pergi terlalu jauh. Kami akan mengambil ketukan.


sam-kass-wortel
Alex Lau

Foto: Alex Lau

foodist-10

Cara Menjadi Pemakanan yang Mesra, Politik Savvy, Mesra Alam

Bekas Chef White House dan penasihat dasar kanan Sam Kass telah telinga Obamas pada segala-galanya dari makan malam mereka hingga pemakanan sekolah. Sekarang penganalisis makanan NBC News (dan lelaki paling keren dalam politik makanan) mempunyai kita.


sihat makanan-sitter-soda
Alex Lau
foodist-11

Kilang kering

“Datang Januari, saya mengambil minuman keras sebulan. Tetapi itu tidak bermakna saya menyusur air sepanjang malam. Di rumah, saya menukar sodas wiski untuk jus limau gedang, seltzer, dan pahit. Di restoran, mereka menawarkan soda buatan rumah, tonik, dan tincture sangat baik, sahabatmu yang mabuk akan menginginkannya juga. “-Andrew Knowlton, BA Foodist. Dilihat pada: Launderette, Austin; Vic’s, NYC; Acorn, Denver