Taman Kelabu

PERGI KE SINI: untuk restoran restaurateur Jen Agg yang paling bercita-cita tinggi sejak tempat perdananya, Black Hoof, dibuka pada tahun 2008. Hoof yang berwarna-warni dan ketat adalah ikon Toronto (seperti Agg sendiri), tetapi Gray Gardens lebih ringan, lebih bernuansa, dan mengagumkan tanpa bersikap adil. Ia juga sesuai untuk makan malam yang memanjakan dan menjelang malam di bar wain restoran.

ATURAN: ikan, yang umumnya menguasai protein lain di menu, dan untuk alasan yang baik. Cip chips-and-dip merokok adalah sangat tidak dapat dielakkan. Pasta tangan yang terkoyak datang pada kedua detik. Dan senarai wain yang disaringkan adalah dalam dan boleh diakses.

THE VIBE IS: cerewet, dengan frisson yang datang dari menonton tukang masak dan pemilik bersama Mitchell Bates ‘dapur terbuka dari ruang makan intim. Dapatkan tempat duduk di kaunter dapur jika ditawarkan.

TIP PRO: Jangan lepaskan peluang untuk mengambil gambar diri sendiri di bilik mandi bunga yang agresif.

PENGECUALIAN PRAKTIS: Waktu makan malam adalah Rabu-Ahad dari 5:30 hingga 11 p.m .; Bar wain dibuka dari pukul 5 petang. hingga 1 a.m.

NOTA YANG BESAR: Agen Rhum Corner sendiri, salah satu bar pengangkutan yang paling energik, di bandar, adalah berjalan kaki sepuluh minit berjalan kaki jika anda bersedia untuk minuman rum kuat dan tanpa henti lagu Haitian-Creole selepas makan anda.

GREYGARDENS TorontoCityGuide
Jenna Marie Wakani