Ya, Anda Boleh Bawa Itu: Cara Membuat Jeruk Homestay Terbaik yang Cepat, Mudah

Apabila musim panas datang, kami cuba mencari cara untuk menjadikannya kekal selama-lamanya. Jadi setiap hari minggu ini, kami akan membawa anda panduan baru untuk memelihara ramuan, buah-buahan dan sayur-sayuran terbaik musim. Hari ini: Pickles!

Fikirkan jeruk cepat, tajam, tidak mudah digunakan sebagai pintu masuk kepada semua benda yang dipelihara. Ini bukan jenis berintensifkan buruh, baik untuk musim sejuk yang nenek nenek anda biasa-biasa saja * -mungkin mereka yang mudah, melakukan beberapa projek batch-in-a-summer-afternoon.


Langkah 1: Pilih Vegan anda

Tidak banyak sayur-sayuran yang tidak akan merasakan jeruk yang besar, tetapi ada beberapa garis panduan untuk diikuti:

Pertimbangkan Crunch
Pilih sayur-sayuran yang secara semula jadi tegas. Yang lebih segar lagi, mereka akan tetap crisper (seperti usia sayur-sayuran, mereka kehilangan air dan menjadi lebih lembut). Petua: Sentiasa memotong batang dan berakhir sebelum memetik sayur; enzim di kedua-dua boleh membawa kepada jeruk lembek.

Fikirkan Kecil (er)
Tidak ada peraturan terhadap pemisahan menghasilkan keseluruhan, tetapi ia akan menyerap air garam lebih cepat jika dipotong.

Lihatlah Di Luar Klasik
Kami suka membuang halal, tetapi ada dunia yang menghasilkan di sana! Jagung dari cob, ceri pedas, kulit buah tembikai, dan pucuk brussels hanya beberapa contoh wilayah menunggu untuk dijelajah.


acar-brine-formula
Diilustrasikan oleh Julia Rothman

Langkah 2: Buat Brine

Ia adalah apa musim dan mengekalkan; tanpa air garam sayuran anda tidak akan lulus untuk mengangkat status. Yang baik mempunyai nisbah cuka, garam, gula, dan air yang sesuai. Gunakan formula BA yang disokong ini untuk segala-galanya dari kacang-kacangan yang berlilin ke kembang kol ungu yang ditanam (aromatik di mana anda boleh mendapatkan kreatif): Bawa 1 cawan cuka putih suling, 2 Tbsp. garam kosher, 2 sudu kecil. gula, sehingga 2 Tbsp. rempah ratus (mis., lada, biji ketumbar, dan / atau biji sawi), dan 2 cawan air hingga mendidih dalam periuk. Tuangkan sayuran di dalam balang.


jalapeno-cilantro-corn-square
Eva Kolenko

Perkara yang baik berlaku apabila jalapeño, cilantro, dan jagung berkumpul.

Beberapa Kombinasi Kegemaran kami

Fennel + Turmeric + Seeds Mustard + Benih Fennel
Jagung Sweet + Bawang + Jalapeño + Cilantro
Lobak + Fenugreek + Fennel Fronds
Kembang bunga + Tarragon Sprigs + Benih Ketumbar


Penyelesaian Masalah: Bawang Putih saya Hijau!

Pickler suka menggunakan (banyak) bawang putih, dan kadang-kadang ia menjadi warna. Santai: Ia satu perkara sains. Lihat, bawang putih mengandungi enzim yang menyebabkan ia mengubah warna hijau atau turquoise apabila ia bersentuhan dengan bahan-bahan asid. Lebih muda bawang putih, lebih tinggi tahap enzim, jadi cari lebih kering, mentol lebih tua jika ini pelik anda keluar.


Dapatkan Resipi:

Pickles Dill Klasik
Jalapeño-Cilantro Pickled Corn
Lemon-Chile Green Bean Pickles
Tarragon Pickles Cauliflower
India-Spiced Pickles Fennel

* Jeruk ini tidak secara teknis di tin, tetapi mereka akan menyimpan di dalam peti sejuk sehingga dua bulan. Untuk buku asas mengenai pengganas gaya nenek yang sebenar, lihat panduan kami untuk jem buatan sendiri.

Sekarang letakkan jeruk itu pada sandwic besar dan berantakan:

The BA Sandwich Primer: Saltie