Ya, ada sesuatu yang semacam itik mudah

Walaupun resipi resipi itik akan meminta anda membeli beberapa bebek lemak itik mahal, kami di sini untuk memberitahu anda rahsia kecil yang kotor resipi-resipi ini tidak akan memberitahu anda: Anda sebenarnya tidak memerlukan lemak itik untuk membuat seekor burung yang lembut dan lembut.

Kaki itik mempunyai banyak lemak pada mereka yang sudah-braise mereka dengan sekurang-kurangnya setengah cawan air atau stok untuk mula memberikan lemak. Semasa mereka memasak, kaki akan terus melepaskan lemak yang cukup dalam proses untuk menjadi tenggelam di dalamnya, menyampaikan hampir keputusan yang sama seperti jika anda bermula dengan beberapa cawan lemak di dalam periuk.

Sebaik sahaja itik sudah selesai memasak, hanya skim lemak dari jus yang dibakar dan simpan dalam balang kaca. Untuk setiap empat kaki itik, anda harus berakhir dengan kira-kira dua cawan lemak, yang akan disimpan selama beberapa minggu dalam peti sejuk, atau beberapa bulan dibekukan. Dan jus-jus yang terkenal seperti ini? Kurangkannya ke dalam sos penamat yang beraroma untuk itik yang dipelihara.

Apa yang perlu dilakukan dengan emas cair yang baru diberikan? Gunakan beberapa kaya, lemak emas untuk memasak kentang, sayuran, atau telur; slaid pada roti bakar seperti mentega; atau tambah pada braise. Dan untuk orang yang benar-benar tegar, selalu ada pancake.

Dapatkan resipi: Kaki Itik Braised dengan Polenta dan Wilted Chard