Whip it Real Good: Cara Membuat Whipped Cream di Rumah

Kami suka krim disebat. Adakah terdapat pencuci mulut yang tidak dapat dipertingkatkan? Tetapi inilah yang kita suka lebih daripada krim cambuk: Buatan sendiri krim putar. Pasti, aerosol boleh jadi baik untuk squirting terus ke dalam mulut anda semasa berdiri di hadapan peti sejuk terbuka. Tetapi tiada pakaian yang cukup seperti versi buatan sendiri, yang lebih sutera dan kaya. Ia juga mudah dibuat di rumah. Hanya jangan buat kesilapan krim ini.

Ia bukan hanya kekacang strawberi tanpa krim disebat. Foto: Peden + Munk

1. Jangan Mulakan dengan Krim Hangat (atau Peralatan)

Semasa membakar, ia sering lebih baik bermula dengan ramuan suhu bilik (Jika anda pernah cuba untuk mengalahkan mentega sejuk, keras dengan gula, anda tahu mengapa). Tetapi dalam kes krim cambuk, lebih baik untuk memulakan dengan tenusu sejuk kerana globulul lemak mengemulsi lebih cepat dan terus beremulsi lebih lama apabila sejuk. Untuk sebatan yang lebih berkesan, mulakan dengan mangkuk pencampur sejuk dan lampiran pencampuran elektrik sejuk, kata editor makanan digital Dawn Perry. Hanya pop mereka di dalam peti sejuk selama 10-15 minit sebelum memulakan.

2. Gunakan Krim Organik pada Budi bicara anda

Kami memilih ramuan tempatan dan bahan organik apabila boleh, dan jika anda juga, itu hebat. Jika anda membeli krim anda dari petani di jalan, kami memuji anda. Tahu ini: Menurut ujian dapur penyumbang Jessie Damuck, warna tidak akan putih terang, dan tidak akan tekstur menjadi licin dan berkrim sebagai krim konvensional, ultra pasteur. Susu ultra pasteur sering dilabelkan sebagai UHT, atau suhu ultra tinggi. “Anda benar-benar boleh menggunakan organik,” katanya. “Hanya tahu bahawa ia tidak akan berfungsi dengan baik seperti jenis kedai runcit. Ia cenderung menjadi warna kasar dan kuning.”

3. Pasti Tidak Berlebihan – Atau Tidak Kaya

Sama ada dengan pai, puding, atau berkhidmat bersama buah beri, krim disebat biasanya dimakan dengan pencuci mulut. Pai, puding, dan buah beri ini sudah manis, jadi memuatkan krim cair anda dengan banyak gula akan menyebabkan cengkaman, satu nota akhir untuk hidangan yang akan menyakiti gigi anda, mengetuk langit-langit anda, keluar gula. Sebagai contoh, pai butterscotch ini sangat manis seperti-adalah-topping krim whipped tidak dipanaskan sama sekali. Sebagai peraturan umum, Claire Saffitz, bersekutu dengan editor makanan, katakan bermula dengan satu sendok makan gula per cangkir krim dan bertambah menjadi dua untuk krim cambuk yang lebih manis. Walaupun kami sentiasa menganjurkan garam garam dalam baking kami, krim disebat adalah pengecualian kepada peraturan ini. Malah secubit terkecil akan membuat rasa krim disebat, baik, asin.

4. Memilih-dan Menggabungkan-Pemanis Anda dengan bijak

The Selamat menjamu selera ujian dapur yang disebat krim pemanis pilihan adalah gula pengasah. Ia sangat halus dan larut ke dalam krim dengan cepat. Tambahan pula, Saffitz menjelaskan bahawa sebilangan kecil tepung jagung di dalam gula membantu menstabilkan krim, memelihara dan mempercayainya. Sekiranya anda menggunakan gula-gula penyekat (juga dikenali sebagai serbuk atau 10X) dalam krim anda, jangan tambah sehingga puncak telah mula terbentuk: Jika tidak, jagung tidak akan bertindak sebagai penstabil. Anda benar-benar boleh menggunakan gula pasir biasa dalam krim anda, tetapi tambahnya sebelum ini anda mula menewaskan supaya ia boleh larut dengan sempurna ke dalam campuran.

Bukan peminat gula putih? Sekiranya anda mencari cara alternatif untuk mempermanis, pertaruhan terbaik ialah sirap maple atau agave; hanya lipat dengan perlahan dengan spatula getah apabila krim telah ditetapkan. Jangan gunakan lebih daripada dua sudu pemanis cecair atau cairan lain seperti bourbon. Jika anda seorang peminat madu, Perry mengesyorkan membiarkan madu dan krim menyemai bersama pada suhu bilik, kemudian menyejukkan dan meneruskan: Jika tidak, madu yang tebal dan melekit akan sukar digabungkan. Walaupun kami suka gula dan gula kelapa, Saffitz memberi amaran terhadap penggunaannya untuk krim cambuk. Gula-gula ini diperbuat daripada potongan-potongan kecil dan kelapa, dan cuba seperti yang mungkin, mereka tidak akan larut dalam krim.

Shortcakes Rhubarb adalah manis; krim cambuk anda tidak perlu. Foto: Hirsheimer + Hamilton

5. Jangan Over-Beat the Cream

Satu-satunya perkara yang anda harus mengalahkan puncak puncak adalah telur putih (meringue, siapa?). Krim berat, bagaimanapun, perlu didekati dengan tangan yang lebih ringan. Lebih-mencairkan tenusu anda akan menghasilkan krim yang tidak disenangi dan tebal. Pepejal susu boleh memisahkan, juga, bermakna anda separuh ke mentega. (Siapa pun yang mendengar pai labu yang dihidangkan dengan mentega?) Satu cara yang pasti untuk menghindarkan krim anda adalah melakukannya dengan tangan. Damuck mengatakan ia bernilai usaha tambahan, dan Perry bersetuju: Walaupun dia tidak gunakan pemukul elektrik, dia selalu berhenti sebelum krim telah menetapkan dan menyelesaikan beberapa pukulan terakhir dengan tangan. “Sekiranya anda menjauh satu saat dengan pemukul elektrik, krim anda boleh mencairkan,” katanya.

Jika anda memilih untuk mengalahkan dengan tangan, pastikan anda mempunyai alat yang sesuai untuk kerja: Sebatang belon besar akan menggabungkan udara ke dalam krim dengan betul. Saus yang kecil dan sempit hanya tidak akan memotong mustard-err, krim.

Sekiranya anda mengambilnya terlalu jauh, tambahkan dalam gerimis krim yang tidak disebat dan masukkannya. Sekiranya anda telah membuat mentega, tiada apa yang perlu dilakukan tetapi mula membuat roti bakar.

6. Jangan Takut untuk Membuatnya di Advance

Tidak perlu membuat tetamu atau keluarga anda menunggu untuk pencuci mulut kerana anda mengerang krim di dapur. Anda boleh membuat masa krim disebat terlebih dahulu, yang menyalahkan di sisi pemukulan. Simpan di dalam peti sejuk dan bawa ia semula ke kehidupan dengan masa-masa pelepasan sebelum berkhidmat.

Krim maple ini adalah impian barangan yang dibuat.