Teknik: Cara Bentuk Agnolotti

Agnolotti adalah salah satu bentuk pasta kegemaran kami kerana poket kecil yang dihasilkan dari mencubit adunan menangkap sos. Teknik ini sedikit berbeza daripada ravioli klasik, tetapi ia mewujudkan satu bentuk yang baru sekali lagi setelah menambah hanya satu langkah tambahan. Sekiranya anda tidak berminat untuk squash butternut, anda boleh mencuba variasi dengan pengisian ricotta sederhana dan marinara bukan.

ravioli-primer-doh

Gambar oleh Alex Lau

Roll That Dough

Untuk memulakan, debu lembaran penaik rim yang besar dengan cornmeal dan tetapkan pembuat pasta anda ke persekitaran yang paling tebal; debu ringan dengan cornmeal. Bahagikan doh anda menjadi 4 buah dan peratakan setiap satu ke segi empat tepat sempit (tidak lebih luas daripada mulut mesin); lulus penggelek. Lipat doh yang diperlukan untuk muat dan gulung lagi. Ulangi proses ini tanpa lipat, menyesuaikan mesin ke tetapan nipis selepas setiap pas, sehingga pasta adalah 1/16 “tebal (menetapkan 8 pada kebanyakan mesin). Jika anda tidak mempunyai mesin, anda boleh melancarkan lembaran memanjang dengan pin bergulung sehingga 1/16 “tebal. Untuk mengetahui bahawa anda telah mendapat adunan anda cukup nipis, tahan sehingga cahaya dan lulus tangan anda di belakangnya. Jika anda dapat melihat bayang-bayang tangan anda, anda boleh pergi.

butternut-squash-agnolotti-ravioli-primer-pengisian

Gambar oleh Alex Lau

Dapatkan paip

Debu ringan permukaan kerja anda dengan tepung jagung untuk mengelakkan melekat. Bekerja dengan satu panjang pada satu masa, susun doh supaya bahagian yang panjang menghadap anda. Bermula satu inci dari pinggir pendek dan dua inci dari pinggir panjang yang paling dekat dengan anda, sudu paip berukuran sudu campuran skuasy (dalam resipi penuh di sini) ke bawah panjang doh, jaraknya ¾ inci selain. Teknik ini juga boleh dilakukan dengan meletakkan satu garis panjang paip di seluruh doh, tetapi kami lebih suka titik individu untuk menjaga pembersih pasta.

butternut-squash-agnolotti-ravioli-primer-lipatan

Gambar oleh Alex Lau

Berus, Berus, Berus

Air berus ringan di sekeliling setiap gundukan untuk membantu mewujudkan ikatan antara dua lapisan pasta pasta. Lipat sebelah panjang yang paling dekat dengan anda sepanjang mengisi anda, memanjangkannya sekurang-kurangnya satu inci melewati pengisian.

butternut-squash-agnolotti-ravioli-primer-mencubit

Gambar oleh Alex Lau

Seal ‘Em Up

Setelah adunan anda dilipat, tekankan panjang untuk menutup. Menggunakan jari telunjuk dan ibu jari indeks anda di kedua-dua belah tangan, cincang doh di kedua-dua belah pengisian, menyegel adunan dan membuat bentuk “bantal”. Adalah penting untuk mendapatkan udara sebanyak mungkin dari agnolotti.

butternut-squash-agnolotti-ravioli-primer-pemangkasan

Gambar oleh Alex Lau

Menurun Beberapa Berat

Menggunakan pasta pemotong atau pemotong pizza rolling, potong sisi panjang adunan anda paling jauh dari anda kira-kira ½ inci dari gundukan mengisi. Kemudian trim hujung pendek untuk menghasilkan tepi kemas di sekitar agnolotti. Anda boleh menghuraikan hiasan anda.

butternut-squash-agnolotti-ravioli-primer-pemotongan

Gambar oleh Alex Lau

Potong ‘Em Out

Kini dipotong antara setiap pengisian, menjadikan kepingan pasta individu. Pindahkan angolotti anda ke dulang lembaran jagung yang dikeringkan dan ulangi langkah-langkah sebelumnya dengan doh yang masih tinggal dan mengisi sehingga pasta anda siap dimasak.

Dapatkan resipi penuh: Butternut Squash Agnolotti. Dan kemudian menguasai Braised Lamb Shank Ravioli atau Sweet Corn dan Ricotta Ravioli