Serbuk Espresso Segera

Serbuk espresso segera dibancuh espresso yang telah disahhidrasi menjadi granul. Untuk membuat espresso, anda hanya menambah air mendidih kepada granul.

Kami tidak mengesyorkan menggunakan serbuk espresso segera untuk minuman harian anda, kerana ia akan menghasilkan cawan jauh lebih sedikit daripada espresso yang baru dibancuh. Walau bagaimanapun, espresso segera adalah bahan mudah untuk terus membakar. Kerana serbuk itu boleh direhabilitasi dengan sebarang cecair, anda boleh menggunakan serbuk espresso segera untuk menambah rasa kopi untuk resipi anda. Sebilangan kecil serbuk espresso segera akan meningkatkan rasa coklat dalam kek coklat, kuih, dan cookies tanpa menambah rasa kopi yang ketara; menambah lebih banyak serbuk espresso segera juga akan memberi rangsangan dalam rasa kopi. Serbuk espresso segera mengekalkan kafeinnya walaupun anda memasak atau membakarnya, jadi pertimbangkan untuk menggunakan kafein jika anda mahu mengelakkan kafein.

Adakah espresso segera sama seperti kopi tanah?

Kesalahpahaman umum ialah serbuk espresso segera adalah kacang kopi yang halus; ini tidak benar, dan kedua-dua produk tidak boleh ditukar ganti.

Bolehkah anda menggantikan serbuk espresso segera untuk kopi segera?

Serbuk espresso segera mempunyai rasa yang berani dari kopi segera yang biasa. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mempunyai serbuk espresso segera, anda boleh menggantikan serbuk kopi segera dalam kuantiti yang sama.

Bolehkah anda menggantikan espresso yang dibakar untuk serbuk espresso segera?

Anda tidak boleh menggantikan espresso yang dibakar untuk serbuk espresso segera, terutamanya dalam resipi penaik, kerana anda tidak akan tahu bagaimana cecair tambahan akan menjejaskan resipi.

Lihat juga

INGREDIENT: Kopi