Sayap Jadi Jadi Minggu Terakhir. Anda Harus Membuat Bowl Bijirin Goreng untuk Sarapan

Editor web bersekutu Rochelle Bilow benar-benar suka sarapan pagi. Pasti, dia adalah orang pagi dengan alam semula jadi, tetapi apa yang dia benar-benar menggali tentang sarapan pagi adalah bahawa ia adalah peluang untuk memulakan hari di kaki kanan. Ia adalah peluang untuk makan sesuatu yang sihat, cepat, dan buatan sendiri. Minggu ini, dia semua tentang mangkuk gandum yang digoreng. Anda juga harus-sebab itulah.

Lihatlah, tidak rahsia lagi bahawa kita suka roti bakar kita di sini Selamat menjamu selera. Buktinya ada di piring: Yogurt toast! Roti bakar Muesli! Roti bakar Ricotta dan tomato! Kita boleh pergi dan terus.

Tetapi inilah perkara itu: Apabila sarapan pagi yang hangat, rusuk anda sudah selesai, roti tidak selalu memotong mustard. Terdapat pagi apabila, selepas jangka panjang atau hanya bersiap untuk hari besar, saya mengidam sesuatu yang kenyal dan besar, dengan banyak pelbagai tekstur yang hebat. Itulah di mana bijirin penuh goreng masuk. Suara gila untuk hari Isnin secara rawak atau pagi Rabu? Ia sebenarnya salah satu daripada trik sarapan paling mudah yang saya bangunkan lengan saya-sebab itulah sebabnya.

Saya memasak satu kumpulan besar bijirin yang tidak dijangka pada hujung minggu. Sama ada itu farro, barli, beras merah, gandum bulgur, atau mana-mana bijirin yang lazat, saya selalu merenung beberapa cawan pada Ahad untuk digunakan sepanjang minggu. Mereka adalah lifesaver untuk makan tengah hari yang dibungkus, tetapi baru-baru ini saya telah menikmati mereka dalam sarapan pagi goreng. Tidak perlu pergi keluar seperti yang anda lakukan untuk hidangan makan malam; 7 pagi bukanlah masa untuk mencampurkan sos rumit atau mencincang 7 sayuran yang berbeza. Sebaliknya, apa yang perlu anda lakukan adalah memanaskan minyak dalam kuali berat, kemudian tambah senduk besar biji-bijian (saya pergi untuk kira-kira separuh hingga tiga perempat daripada cawan). Musim mereka dengan rempah-rempah apa saja yang anda suka, ditambah garam dan lada, dan biarkan mereka bergerak dengan sudu kayu atau spatula tahan panas. Masak di atas api tinggi selama beberapa minit, sehingga disalut dengan minyak dan rempah-rempah, dan biji berwarna coklat keemasan dan harum. Pada ketika ini, saya mengeluarkannya dari kuali dan menambah herba segar, yogurt, pemanis, atau apa-apa campuran lain yang saya ada di tangan.

Sekiranya anda ingin merasakan lebih sedikit, anda boleh memasak sedikit protein (bacon, sosis, tofu, tempe), alliums (bawang, bawang, daun bawang, bawang putih), atau sayur-sayuran cepat memasak (snap kacang, lada paprika) sebelum menambah biji-bijian. Berikut adalah beberapa kombinasi untuk mendapatkan kreativiti anda mengalir.

Millet Couscous dengan Wortel Panggang. Foto: Yossy Arefi

Manis

Tambah campuran selepas mengaduk bijirin.

Farro + minyak walnut yang dibakar + pic hirisan + gula mentah

Bulgur + yogurt + air bunga jingga + tarikh + pistachios

Padi putih + madu + pisang + kayu manis

Gurih

Jangan lupa garam dan lada.

Kentang coklat + bawang sautéed + kukus kukus + paprika yang berasap

Farro + bacon + scallions

Barli + cendawan sautéed + yogurt biasa + thyme segar

Millet + butternut squash panggang + harissa