Sarapan pagi anda dipanggil, dan Ia Mahu menjadi Bowl Smoothie ini

Ini adalah fakta saintifik: Makanan hanya lebih baik dalam mangkuk (hanya bertanya kepada kami mengenai pokok makan tengah hari kegemaran kami). Tetapi walaupun kita mangkuk peminat ragu-ragu dengan mangkuk smoothie-kita suka smoothies, dan kita suka mangkuk, jadi mengapa kucar-kacir dengan perkara yang baik dengan melemparkannya ke dalam bekas baru? Iaitu, sehingga kita sedar bahawa meletakkan smoothie anda dalam mangkuk memberi anda alasan untuk mandi dengan topping, gaya sundae.

Kami menghabiskan pagi tadi membuat mangkuk (itu ah-SIGH-ee) dengan Ryan Black dari Sambazon, syarikat yang memperkenalkan A.S. kepada superberry Amazon itu. Cawan-cawan ini dicampur, dibekukan açaí purée yang dihiasi dengan buah, biji, dan granola untuk sarapan pagi atau snek yang penuh tenaga, dan sangat mudah dibuat di rumah-semua yang anda perlukan adalah pengisar yang kuat dan beberapa topping pilihan. Begini bagaimana Black melakukannya.

ryan-black-sambazon-acai-bowl-founder
Elyssa Goldberg

Pengasas Sambazon Ryan Black menggali mangkuk açaí yang lebih berwarna daripada baju beliau. Foto: Elyssa Goldberg

The Base

Untuk membuat mangkuk açai, Black menggunakan garisan berry Açaí beku dan puraed Sambazon (yang boleh anda dapati di bahagian makanan beku Whole Foods dan lain-lain kedai runcit yang lengkap). Dia mengeluarkan beberapa pek ke dalam pengisar yang kuat dengan sedikit air kelapa dan pisang, untuk menambah krim. Tetapi anda juga boleh menggunakan jus atau susu alt (seperti badam atau rami) untuk menipiskan buah buahan anda, dan menambah krim dengan menambahkan alpukat. Seperti mana-mana smoothie yang lain, apa-apa yang akan menghasilkan buah segar anda akan menjadi konsisten tebal dan berkrim.

acai-bowl-sambazon-mise-en-place
Elyssa Goldberg

Foto: Elyssa Goldberg

Topping

Sekarang, ke barangan yang menyeronokkan: topping yang menjadikan mangkuk smoothie aça anda menjadi sarapan. Kami menyukai strawberi strawberi, pisang, blueberry, granola, serpihan kelapa bakar, dan biji rami. Untuk keseimbangan rasa dan tekstur, pilih sekurang-kurangnya satu topping dari setiap kategori di bawah, kemudian timbulkan ’em pada:

Buah itu: Hampir apa-apa buah segar berukuran seperti beri, pisang atau mangga mangga, potongan nanas, atau benih buah delima, akan membantu selera anda.

The Crunch: Anda tidak boleh salah dengan kelapa kelapa panggang atau kacang, kelapa yang dicincang, nasi kakao, atau granola.

The Health-Boosters: Cuba biji chia, biji rami, debunga lebah, atau beri goji.

The Sweetener: Satu gerimis sirap agave, madu, atau sirip maple menambah sentuhan manis.

Dapatkan inspirasi dari mangkuk smoothie yang dicipta oleh beberapa ‘grammers kegemaran’ kami:

instagram-smoothie-bowl-dimes
Instagram / dimetimes

Instagram / @ dimetimes

instagram-smoothie-bowl-lee-from-america
Instagram / leefromamerica

Instagram / @ leefromamerica

instagram-smoothie-bowl-sara-britton-my-new-roots
Instagram / mynewroots

Instagram / @ mynewroots

instagram-smoothie-bowl-alaina-sullivan
Instagram / hamburan

Instagram / @ alasully

instagram-smoothie-bowl-kure
Instagram / kurejuice

Instagram / @ kurejuice

instagram-smoothie-bowl-liquiteria
Instagram / liquiteria

Instagram / @ liquiteria

instagram-clean-food-dirty-city
Instagram / cleanfooddirtycity

Instagram / @ cleanfooddirtycity

instagram-smoothie-bowl-the-chalkboard-mag
Instagram / thechalkboardmag

Instagram / @ thechalkboardmag