Projek Hujung Minggu Anda: Sandwich Terbaik Ayam Fried Kami

Kami akan mengakui: sandwic ayam goreng yang dicincang dua kali, tidak tepat seperti yang anda buat selepas bekerja pada hari minggu. Sandwic ini membuatkan anda bekerja untuknya, tetapi anda akan belajar bagaimana untuk mengeluarkan paha ayam dan mendalam seperti pro dalam proses. Di sini, kami telah meletakkan dua teknik utama yang anda perlukan untuk mencapai kemuliaan FCS (that’s Fried Chicken Sandwich). Oleh itu, hapus hujung minggu anda, jemput lebih beberapa kawan, dan dapatkan pengorekan-dredging dua kali, walaupun.

1. Bone Out Your Chicken Thighs

Kami suka dengan mudah membeli paha ayam tanpa tulang tanpa tulang, tetapi jika anda menganggap ayam goreng tanpa kulit sebagai penghalang, anda perlu membeli pek tulang, paha kulit dan mengeluarkan tulang sendiri. Ia tidak terlalu rumit tetapi ia bertukar menjadi beberapa langkah.

boning-out-chicken-pigh-step-1
Alex Lau
  1. Letakkan bahagian kulit paha ayam di permukaan kerja. Menggunakan pisau tajam yang kecil, potong panjang sepanjang tulang untuk mendedahkannya.
boning-out-chicken-pigh-step-2
Alex Lau
  1. Berdiri paha tegak dan dipotong sepanjang hujung tulang yang melekat, hanya di bawah sendi.
boning-out-chicken-pigh-step-3
Alex Lau
  1. Letakkan pisau serenjang ke tulang dan mengikis ke bawah di sekeliling semua pihak bermula dari atas. Potong di bahagian bawah sendi untuk melepaskan tulang.

2. Dredge, Kemudian Dredge Again

Dalam mengejar kejuruteraan sandwic ayam goreng muktamad, kami mencuba banyak versi (atas nama penyelidikan, secara semulajadi). Kegemaran kami mempunyai roti bakar yang renyah, kasar. Untuk mencapai ini, kami menambah sedikit buttermilk berpengalaman ke campuran tepung sebelum pengorekan akhir. Ini mencipta gumpalan tepung yang melekat pada ayam, mewujudkan lebih banyak kawasan permukaan, dan goreng menjadi nuggets emas yang renyah.

goreng-ayam-sandwich-pengeruk-langkah-1
Alex Lau
  1. Masukkan potongan ayam ke dalam campuran tepung, pastikan ia masuk ke dalam setiap sudut dan celah; debu lebihan. Letakkan ayam di rak dawai.
goreng-ayam-sandwich-pengeruk-langkah-2
Alex Lau
  1. Tambah 3 Tbsp. Campuran buttermilk kepada campuran tepung baki dan bekerjasama dengan hujung jari anda untuk membentuk banyak rumpun kecil.
goreng-ayam-pasir-langkah-3
Alex Lau
  1. Bekerja satu keping pada satu masa, ayam goreng dalam serbuk buttermilk, membolehkan berlebihan ditenggelamkan, kemudian pindahkan ke mangkuk dengan campuran tepung. Pek tepung semua di sekitar ayam, menekan dengan tegas untuk mematuhi, kemudian perlahan-lahan melepaskan lebihan.
iphone-nyata-goreng-ayam-sandwic
Alex Lau

Dapatkan resipi: Sandwich Ayam Fried Best BA