Panduan kepada Jenis-jenis Grapefruit yang berlainan

Ia mungkin gelap dan sejuk di luar, tetapi musim sejuk adalah masa limau gedang untuk bersinar. Terdapat beberapa jenis untuk dipilih – warna kulit dari hijau ke emas, dan daging boleh berbeza dari kuning ke lembayung, dengan spektrum penuh rasa di dalamnya. Berikut adalah senarai mengenai jenis yang paling mungkin anda cari.

1. Oro Blanco

“Emas putih” adalah salib di antara pomelo dan limau gedang putih, dengan hijau terang untuk kulit kuning lemon, kulit tebal, dan daging manis dengan hampir tiada kepahitan.

2. Merah

Supaya, redder daging itu, lebih manis lagi rasa, tetapi kita dapati jeruk merah menjadi rasa paling rumit (dan sering banyak pahit). Di atas, warna itu berasal dari lycopene, antioksidan yang melawan kanser.

3. Pink

Pelbagai yang paling sedap, dengan rasa manis yang lembut (bagus untuk jus), warna merah jambu jatuh antara merah dan putih pada spektrum warna dan manis. ####

  1. Pomelo
    Dikatakan bahawa grapefruits adalah kacukan pomelo dan oren, jadi fikirkan ini sebagai datuk mereka semua. Pomelos besar, limau hijau atau kuning, dengan daging yang lembut dan pahit yang tebal dan tebal yang sangat mudah dikupas. Bahagian-bahagian yang dipegang dengan baik dalam salad.

5. Putih

Dengan kulit kuning berkrim (tidak berwarna merah jambu sama sekali), ini adalah kepelbagaian manis yang paling sedikit, dan juga kegemaran dapur uji untuk keseimbangan manisnya dan aroma yang sengit.

BERKAITAN
Salad musim sejuk
Lebih Resipi Grapefruit