Pakej Cantik Ini Adalah Cara Terbaik untuk Menggunakan Pasaran Peladang Anda

Pizza berkembang dengan kepanasan panas yang panas untuk mendapatkan kerak tersebut untuk memerah ke dalam bentuk yang berbuih, melelas, mencairkan keju, dan melaksanakan tugas-tugas alkimia yang terlalu banyak yang diperlukan untuk menjadikan cakera doh menjadi asas makanan terbaik terdapat. Itulah sebabnya panggangan adalah kawan terbaik pizza: Ia menghasilkan cara yang lebih panas daripada kebanyakan rumah oven, menjadikan anda lebih dekat dengan keadaan yang berapi-api yang dibuat oleh ketuhar geladak pizzeria yang betul. Kami ingin mengambilnya satu langkah lebih jauh dengan meletakkan batu pizza seramik di panggangan kami, membiarkannya menjadi panas yang panas, dan menggunakannya sebagai platform untuk pai belakang rumah kami. Ia memanaskan dan menghidupkan semua haba yang lucah, seperti lantai ketuhar pro pizza, yang bermaksud anda boleh membuang adunan anda, mengatasinya, menutup tudung, dan membiarkan kombo haba langsung dan ambien berfungsi ajaib, tidak membalik diperlukan. Jangan salahkan kami, kami tidak akan mengatakan tidak kepada pizza yang ditandakan dengan grill yang dimasak tepat di grates (terus membaca untuk kaedah usia pra-batu kami). Walau bagaimanapun anda melakukannya, geladak disusun untuk kejayaan: Matahari bersinar, anda mendapat limpahan hasil musim panas di hujung jari anda, dan ada bir sejuk di dalam sejuk. Selamat Musim panas.


hijau-goddess-grilled-pizza-goat-cheese-scallion-pesto
Peden + Munk

Pesto + keju kambing segar + panggang Swiss chard dan kale + scallions + pasli + basil + chives

Cara

Pizza panggang yang hebat adalah seni, bukan sains. Kaedah kami sangat mudah tetapi, anda tahu, rig semua orang adalah berbeza, yang bermakna ia mungkin mengambil sedikit percubaan dan kesilapan sebelum anda mula menghidupkan pai yang sempurna untuk orang ramai.

Pada Gas Grill

Kami suka menggunakan grill gas untuk ini (saya tahu, kan? Kita tidak pernah mengatakan itu!) Malah haba menghapuskan pemboleh ubah yang besar. Letakkan batu pizza di grates dan tetapkan pembakar di bawah hingga sederhana. Benarkan gril panas, ditutup, dengan batu di dalamnya. Apabila panggangan super panas-termometer harus mendaftarkan sekitar 500 °, kira-kira 10 minit-keluarkan tudung, letakkan 8-oz. bola doh membentang ke dalam 12 “-14” bujur pada batu, tambah topping anda, dan sikat kerak dengan sedikit minyak zaitun. Gantikan penutup dengan lubang terbuka dan masak sehingga bahagian bawah kerak dicat dan keju menggelegak, 7-9 minit. Menggunakan beberapa spatula logam besar, pindahkan pizza ke piring atau papan. Biarkan sejuk selama beberapa minit, keping, dan tengok semua orang.

Pada Grill Arang

Persediaan adalah sedikit berbeza, tetapi kaedahnya adalah sama. Sebaik sahaja anda mendapat satu arang batu arang yang panas, sebarkan arang di cincin di sekeliling perimeter panggangan dan tetapkan parut di atas. Apabila arang itu bersinar tetapi tidak lagi menyala, letakkan batu pada parutan, tutup, dan panaskan semula-20 minit sepatutnya membawa anda ke sekitar 500 °. Kemudian meneruskan seperti yang diterangkan di sebelah kiri. Satu cerobong harus cukup untuk dua atau tiga pai.

Tiada Batu Pizza? Tiada masalah

Anda tidak memerlukan batu pizza untuk memanggang pizza pada musim panas ini. Hanya ikut arahan kami.

pizza-grill-illo-1
Ilustrasi oleh Claire McCracken
  1. Sediakan gril untuk haba tidak tinggi, sederhana (untuk grill arang, arang batu bank di satu sisi grill; untuk panggangan gas, biarkan satu atau dua pembakar mati).
pizza-grill-illo-2
Ilustrasi oleh Claire McCracken
  1. Letakkan 8-oz. bola doh pizza yang telah diregangkan ke oval 12 “-14” dengan haba langsung cukup lama untuk mencipta tanda panggangan dan mengeras doh (jadi ia dibebaskan dengan kemas), kira-kira 45 saat.
pizza-grill-illo-3
Ilustrasi oleh Claire McCracken
  1. Flip doh dengan api langsung dan masak 45 saat. Geser bahagian sejuk dan atas. Tutup gril dan masak, pusingkan pizza sekali, sehingga kerak dicat dan keju cair, 7-9 minit.

Bahan-bahan

pizza do-knead-pizza
Tara Donne

Sekiranya anda membuat doh sendiri, cuba jangan menggunakan versi ini. Foto: Tara Donne

Doh

Secara jujur, kita biasanya bermula dengan doh premade dari pasar raya atau kejiranan pizzeria- # musim panas. Satu 8-oz. bola akan membuat pusingan 12 “-14”, yang paling banyak batu dapat dikendalikan. Biarkan ia duduk di temp bilik sehingga ia lenturan-setengah jam hingga satu jam-sebelum membentangkannya pada permukaan yang sempurna.

ombre-heirloom-tomato-panggang-pizza
Peden + Munk

Atau lewati sos dan pergi dengan tomato pusaka + mozz + basil + minyak zaitun

Saus

Untuk pai musim panas, kami menggunakan cara yang mudah mati passata-Apa orang Itali memanggil keseluruhan tomato tin yang telah dihancurkan dengan tangan atau dengan kilang makanan, menipis dengan sedikit jus mereka, dan dibumbui dengan garam. Sapukan sos secara beransur-ansur; ia sepatutnya kelihatan tidak cukup, jika tidak, pai anda akan menjadi basah. Satu 28-oz. boleh cukup untuk empat pai.

Keju

Kami suka menggandakan, menggabungkan mozzarella yang koyak dan meleleh, fikir, atau ricotta-dengan keju keras seperti Parmesan atau provolone yang berumur. Apa yang benar tentang semua topping adalah benar di sini: Pengendalian adalah kunci. “Keju tambahan” mungkin terdengar sejuk, tetapi ia adalah cara yang baik untuk menjadikan tengah pai anda menjadi sup fondue.

panas-italian-sosej-panggang-pizza
Peden + Munk

Sosej sos panas yang panas, bertemu mozz, bawang kecil hangus, serpihan lada merah, minyak cili, oregano, dan lada fresno.

Topping

Sekiranya kita tidak memakannya, kita tidak akan meletakkannya di atas pizza. Ini bermakna bahawa daging seperti sosej Itali panas perlu ditenun, sayur-sayuran yang sukar perlu layu, dan sayuran segar seperti adas hendaklah dihiris nipis sebelum ia digunakan sebagai topping. Dan ingatlah: kekangan! Sedikit tetapi lebih dari cukup.

The Finisher

Sentuhan terakhir memisahkan pai ho-hum dari restoran yang layak. Panas panggang boleh mengambil angin dari layar topping segar, jadi kami menambah sesuatu yang cerah-bengkak herba segar, chiles, atau hujan renyai madu atau minyak zaitun-ke pizza sebaik sahaja ia keluar dari panggangan . Oh, dan garam serpihan, obvs.

pizza-sarapan-pizza-telur-pancetta
Peden + Munk

Ricotta + telur pancetta + telur + lada hitam retak + Parm + minyak zaitun + garam beracun

Perhatian Kehormat: Telur!

Kami secara rasmi memasuki telur-telur ke dalam kanon Great Pizza Toppings. Untuk menambah banyak drama dan kekayaan kepada pai bakar anda, retaknya langsung ke adunan ketika memukul panggangan, kemudian tutupnya. Pada saat keraknya menggelegak dan coklat, putih akan ditetapkan dan kuning masih berair.


pizza-squash-grilled-pizza
Peden + Munk

Bunga squash + mozz + fontina + chives + chive blossoms + Parm

Dan Kerana Anda Tidak Boleh Memiliki Topping Yang Cukup

Apa yang diperlukan ialah satu perhentian ke pasaran petani tempatan untuk mencapai nirvana pizza. Dapatkan terinspirasi oleh senarai kami, maka gaya bebas pai anda sendiri:

Raw Produce
Bawang merah yang dihirup
Bawang kecil kecil, semua warna
Adas yang dicukur
Chiles chrysantry segar (fresno, serrano, dan sebagainya)
Scallions
Cengkeh bawang putih (untuk menggosok ke kerak!)
Arugula
Semua herba (basil, oregano, thyme, rosemary, dan sebagainya)
Kentang baru
Peaches
Nectarines

Sayuran Terutama
Bawang putih dihiris dibakar dalam minyak zaitun
Terung bakar
Dikenakan atau klep kian atau Swiss
Scallions panggang
Bawang karamel

Tomato
Tomato Marzano dalam tin passata
Tomato ceri separuh
Dihiris tomato pusaka, dalam sebarang saiz dan warna

Keju
Mozzarella segar, koyak
Mozzarella kerbau segar, koyak
Ricotta
Caciocavallo atau gaya keras lain (seperti provolone)
Fontina
Parm atau Gred Parm
Pori atau wangi pecorino
Keju kambing segar

Daging
Sosej manis dan panas Itali (sosis coklat yang hancur dalam kuali sebelum mendahului)
Dihancurkan prosciutto dan / atau speck
Salami salami keras
Pancetta dan / atau daging lembap (potong dan menghasilkan lebih awal daripada masa)

Perkara Awesome Lain
Telur (retak sebelah cerah dan tutup gril untuk membantu menetapkannya)
Minyak zaitun, untuk penamat
Garam beracun
Basil pesto
Minyak herba
Chiles Calabrian
Serpihan chili dihancurkan
Lada hitam retak
Zaitun
Ikan teri
Kerang kukus
Madu

20 buah pizza buatan sendiri adalah definisi kesempurnaan

Tiada panggangan? Anda masih boleh mendapatkan penetapan pizza anda:

15-Minute Pan Pizza

Dapatkan 3 isu Bon Appétit untuk $ 5!