Migas Adakah “Bebaskan” Terbaik Anda Akan Makan Untuk Sarapan

Editor web bersekutu Rochelle Bilow benar-benar suka sarapan pagi. Pasti, dia adalah orang pagi dengan alam semula jadi, tetapi apa yang dia benar-benar menggali tentang sarapan pagi adalah bahawa ia adalah peluang untuk memulakan hari di kaki kanan. Ia adalah peluang untuk makan sesuatu yang sihat, cepat, dan buatan sendiri. Di sini, dia berkongsi hantaran kegemarannya untuk sarapan pagi yang mudah.

Telur ayam adalah salah satu sarapan pagi terbaik yang kami dapat, tetapi apabila dimakan sendiri, mereka bukan pilihan yang paling banyak. Jika, seperti saya, anda memerlukan lebih sedikit oomph (baca: karbohidrat) untuk membuat anda pergi pada waktu pagi, anda mungkin mengambil telur anda dengan roti bakar, oat, atau bahkan dimasukkan ke dalam tortilla untuk tacos sarapan sementara.

Mereka semua adalah makanan yang baik, tetapi tidak ada yang luar biasa sebagai migas, yang bermaksud “serbuk.” Terdiri daripada telur hancur dengan bawang belut dan pedas yang pedas dan tortilla goreng, migas adalah keajaiban Tex-Mex. Mereka dibuat dalam satu kuali. Mereka sangat selesa. Mereka sangat baik apabila merendam apa sahaja yang anda minum malam sebelum (bukan itu, uh, anda mempunyai apa-apa …). Dan mereka turun tangan-cara kegemaran saya untuk makan telur.

Untuk membuat minyak migas, anda perlu memulakan dengan bawang. Atau sesuatu yang menggembirakan: seekor bawang merah atau dua, bawang merah, setengah leek, tanjakan … migas tidak pemilih. Potong dan tambahkannya ke kuali panas dengan kilauan minyak. Sekiranya anda jenis orang yang menyimpan gran lemak atau daging babi yang hampir di tangan, dengan segala cara menggunakannya. Saya sentiasa menambah secubit kering oregano Mexico kering dan chile merah kering, keringkan pada bawang saya dan biarkan mereka “bersulang” di kuali apabila bawang lembut. Garam dan lada masuk pada masa ini juga.

Sebaik saja bawang telah melembutkan, tambahkan beberapa tortilla lembut (jagung, jika anda bertanya kepada saya, tetapi tepung juga akan berfungsi) dan masukkannya sehingga disalut dengan lemak dan emas. Anda mungkin perlu menambah minyak lebih banyak atau sudu yang lebih banyak kerana tortilla memasak dan menyerap lemak. Tidak mengapa. Kita boleh makan awal esok. Pada ketika ini, anda boleh menambah tomato dalam tin dan biarkan mereka merenung ke dalam sos yang tebal, tetapi saya tidak selalu mempunyai masa untuk itu. Kebanyakan hari, saya terus ke telur.

Crack mereka ke dalam mangkuk campuran dengan S & P, dan pukulan dengan garpu atau pukul untuk menggabungkan. Tuangkan mereka ke dalam kuali dan segera mulailah mereka dengan sudu kayu, membiarkan mereka melapisi bawang goreng dan tortilla. Sebaik sahaja mereka hampir selesai, keluarkan dari panas dan masukkan cheddar parut atau keju jack. Pindahan segera ke pinggan (mereka akan terus masak jika dibiarkan di dalam kuali) dan masukkan sos salsa dan / atau panas jika anda begitu cenderung. Telah dicincang parsli atau cilantro? Buat hujan di seluruh minyak bumi anda. Sarapan pagi ini sangat baik, tiada siapa yang akan menyalahkan anda untuk membuatnya untuk makan malam juga.