Membina Plat Keju Impian Anda dengan Mengelakkan 6 Kesalahan Umum ini

Ia sentiasa masa yang sesuai untuk plat keju, tetapi dengan musim cuti dan menghiburkan dekat kami, kami mendapat lebih banyak lagi daripada minda kami daripada biasa. Dan menarik pinggan keju bersama-sama adalah mudah: Apa yang anda perlu lakukan ialah memotong beberapa cheddar menjadi kiub dan membuka batu bata biru, melemparkannya ke papan pemotong dan menyebarkan Triscuits di sekeliling segala-galanya. Salah. Jangan lakukan itu. Dari pisau yang salah untuk pasangan yang terlalu rapi, terdapat banyak cara untuk mengacaukan plat keju. Inilah caranya.

Bagaimana Membuat Papan Keju Muktamad

1. Saya Boleh Memaparkan Ini Daripada Saya Sendiri!

Hei, kita mendapatkannya: Berbicaralah dengan cheesemonger boleh menakutkan. Dari perbendaharaan kata yang tidak biasa (Bloomy! Grassy! Lactic!) Ke negara asal (Bahasa Perancis! Inggeris! Itali!), Pandai berciuman mendengar tentang perkara itu kelihatan seperti mendengar bahasa yang berbeza. Tetapi itulah sebabnya mengapa anda perlu menghubungi cheesemonger anda, kata Selamat menjamu selera editor web kanan dan aficionado keju yang serius Polis Carey. “Tiada soalan terlalu bisu,” dia memberi jaminan kepada kami.

Mulailah perbualan itu, ia akan menjadi perbualan memberitahu cheesemonger mengapa anda memerlukan keju (Adakah parti rasmi? Senang-senang?), Berapa ramai orang yang akan memakannya, dan apa yang anda tahu anda sudah suka-dan tidak suka. “Walaupun anda hanya mempunyai perseorangan keju Amerika, beritahu mereka dan beritahu mereka apa yang anda suka tentang mereka.” Ini kerja cheesemonger untuk membantu anda menavigasi dunia ini yang eksotik, kadang-kadang bau busuk, jadi biarlah mereka memimpin-tetapi bantu menjauhkan mereka ke arah yang tepat untuk keperluan dan keinginan anda.

keju-bola

Tiada keju berperisa yang dibenarkan-baik, kecuali jika kita bercakap bola keju. Kemudian semua taruhan tidak dimatikan.

2. Ooh, Ranch Cheddar

Terdapat masa dan tempat untuk keju berperisa, tetapi ia bukan pada plat keju, kata Polis. Itu … sebenarnya, tidak ada masa atau tempat untuk keju berperisa. Tambahan seperti herba dan perasa Buffalo mengalihkan perhatian dari rasa keju sebenar, yang boleh menjadi apa-apa dari subtly manis untuk funky betul-betul. Dan dalam keadaan di mana rasa nuansa penting (seperti dalam, katakan, plat keju), anda tidak mahu apa-apa yang berdiri di antara anda dan theageage.

3. Imma Make It Rain Keju

Jika satu keju adalah baik, maka 11 atau 12 keju adalah hebat, bukan? Tidak boleh, Comté. Hanya meminta pembuat keju kepala dan Persatuan Kejuaraan Amerika yang disahkan keju profesional Veronica Pedraza dan pembuat keju magang Julia Lowry di Ladang Meadowood di Cazenovia, N.Y Mereka mengatakan anda tidak memerlukan lebih daripada empat jenis-lima, jika anda mempunyai orang ramai. Anda tidak mahu menenggelamkan lelangit seseorang, dan selain itu, siapa yang mempunyai papan yang cukup besar untuk memegang semua itu? Apabila memilih keju anda, pergi untuk pelbagai tekstur. (Polis suka memasukkan kulit yang lembut, ceria, keju separa keras, dan yang lebih tua, berumur). Pedraza juga mengesyorkan memilih keju yang dibuat daripada susu yang berbeza: Pergi untuk keju kambing, biri-biri, dan susu lembu, dan jangan lupa tentang campuran.

Keju parmesan

Keju berumur: Delicious dan hidup gembira di atas meja!

4. Saya akan Simpan Bayi ini di dalam Peti sejuk

Ya, ya. Keselamatan makanan adalah penting. Tetapi sebagai nota Pedraza, keju adalah a dipelihara food. Sebenarnya tidak ada keperluan untuk menyejukkan keju keras, tua. Yang berkata, keju anda akan bertahan lebih lama di dalam peti sejuk, jadi jika sekarang sedang menyejukkan, pastikan anda meletakkannya di kaunter sejam sebelum anda merancang untuk memakannya. Keju suhu bilik mendedahkan perihal rasa lebih baik daripada keju sejuk-dan lebih menyeronokkan untuk dimakan.

5. Jadi saya hanya akan melekat pisau dalam perkara ini …

Ini adalah yang besar: Potong keju anda sebelum anda letakkan di papan pemotong. Itu betul. Tidak lagi melekat pisau dalam baji dan memanggilnya sehari. Pedraza dan Lowry menarik untuk mengakhiri rasmi ke pemotongan keju DIY: “Cheeseboard anda tidak sepatutnya kelihatan seperti pembunuhan beramai-ramai pada akhir malam,” kata Pedraza. Untuk memastikan perkara rapi, potong keju pada papan yang berasingan terlebih dahulu (tetapi tidak begitu jauh di hadapannya yang mengeringkannya) dan susunkan pada dulang hidangan anda. Hebat. Jadi sekarang bagaimana Adakah anda memotongnya? Untuk keju yang lebih lembut dan / atau rapuh, seperti chèvre dan biru, gunakan dawai: Ia tidak akan dapat menggigit dengan bit melekit, dan akan menghasilkan luka yang lebih bersih.

Untuk baji, batu bata dan bulat yang lain, anda perlu mengekalkan integriti bata asli-jadi potong mengikut bentuk baji. Tidak pasti bagaimana untuk melakukannya? Lihat titik nombor satu dan bercakap dengan cheesemonger anda. Satu perkara yang pasti: Tidak ada kiub yang dibenarkan (“Ini bukan makanan ringan selepas anak anda,” kata Pedraza). Pergi untuk baji dan jalur yang boleh dimakan dalam satu atau dua gigitan-tetapi jangan pergi juga nipis. Kepingan keju yang tajam boleh “berpeluh” dan menjadi lutut; itu lemak yang meninggalkan keju berharga anda, menyebabkan gigitan yang kering dan kurang hebat.

dipelihara-raspberry-skillet-jam
Matt Duckor

Tidakkah ini kelihatan seperti kuali langit kecil? Hidangkan dengan, bukan di atas, keju.

6. Jam Raspberry Ini Adalah Delicious; Saya akan Tuang Semua Keju Keju

Tidak pernah, tidak, tidak pernah tuang, membuang, atau meresap jem, kompot, chutney, atau iringan lain ke atas keju. “Saya mahu merasai keju, kemudian saya ingin merasai jemari, jadi saya mahu menyatukan mereka,” kata Pedraza. Ingat bahawa anda sedang berkhidmat a keju ____ plat, dan anda harus menikmati semua nuansa yang ditawarkan keju. Jangan gila dengan pasanganSatu roti atau keropok, satu buah dalam musim, satu jam atau kompos, dan satu atau dua pilihan yang enak, seperti acar, salami, atau mustard, harus dilakukan. Pedraza juga suka menggunakan sarang lebah di atas pinggannya. “Ia kelihatan menarik, dan orang makan dengan mata terlebih dahulu,” katanya. Akhir sekali, jangan terlalu tegar: Beri tetamu anda pilihan untuk mencampurkan dan sepadan dengannya.

Bersedia Membuat Beberapa Cheeseboard Magic pada Sendiri Anda?

Berikut adalah plat keju impian Polis dan Pedraza untuk memulakan anda.+++inset-image-right

zimbro-keju

Pedraza

Zimbro: “Keju susu format kecil, susu kambing dari Portugal dibungkus dengan rennet thistle. Potong bahagian atas dan sangkakan bayi ini.” Pasangan: Mast Brothers coklat gelap dengan garam laut

Piper’s Pyramid: “Dari Capriole di Indiana, keju kambing berbentuk piramid berbentuk kecil dengan daun paprika, teksturnya seperti marshmallow: ringan dan lembut.” Pasangan: Jam Jalapeno Raspberry Emily G

Bleu Mont Bandaged Cheddar: “Dari Wisconsin. Willi Lehnercheddar tradisional berusia 16 bulan; ia rapuh dan mengimbangi sifat bumi dengan kemanisan karamel. ” Pasangan: McQuade’s apple-and-ale chutney

Point Reyes Bay Blue: Mungkin ladang yang paling indah pernah: Ia menentang Tomales Bay di Marin, kerana menangis dengan kuat. Ia adalah keju biru desa dan manis-berfikir gula perang. Saya tidak boleh berhenti memakannya pada Festival Cheeses di ACS tahun ini. ” Pasangan: Mast Brothers coklat gelap dengan garam laut

“… Dan bulatkan semuanya dengan sarang lebah dan berkerut, roti panggang.”

cabot-keju

Polis

La Tur: “Ini semua yang saya mahu dalam keju, sedikit funky, sedikit tangy, sedikit susu, dan banyak gooey.”

Label Black Cambozola: “Keju biru yang tidak semuanya di dalam perniagaan anda. Ia manis, ia berkrim, ia adalah kawan anda.”

Cabot Clothbound Cheddar (gambar): “Fikirkan ini sebagai blok cheddar pada steroid benar-benar lazat.”

Ossau Iraty: “Orang yang menghiburkan. Pergi dengan segala-galanya.”

Harbison: “Seolah-olah seekor lembu hanya memakan mustard untuk makanannya, dan kemudian ditanam.”

Keju Pimiento: “Ini adalah plat keju impian, kan? Nah, saya mahukan beberapa keropok Ritz dan keju pimiento.”

… Dan untuk pergi dengan:

  • “Lavash roti roti panas
  • Madu mentah yang baik, kerana ia hanya begitu baik dengan keju bau.
  • Cornichons! Kerana mereka adalah yang terbaik.
  • Dan Marcona badam. Sentiasa. “

Keju dalam bentuk lain! Sedia, tetapkan, pergi!