Kesalahan umum untuk Dihindari Ketika Membuat Bacon, Makanan Paling Sempurna di Dunia

Bacon adalah menakjubkan. Anda tahu itu. Kami tahu itu. Tetapi hanya kerana ia sudah menjadi makanan yang paling sempurna di dunia tidak bermakna ia tidak terkalahkan. Terdapat beberapa orang di luar sana melakukan kejahatan yang benar-benar kejam terhadap bacon. Jangan menjadi salah seorang daripada mereka. Elakkan kesilapan biasa ini.

1. Menggunakan Pan Salah

Simpan periuk nonstick untuk telur hancur anda,“kata Brad Leone, BApengurus dapur ujian. Kuantiti lemak tinggi bacon membuat panci apa pun yang anda gunakan pada dasarnya bukan kayu. Panci aluminium sangat nipis dan dapat merobek panas dengan sangat cepat, menjadikan cara bacon terbakar terlalu kerap. Kakitangan dapur ujian suka besi tempa yang berpengalaman untuk memasak bacon. Bukan sahaja ia mengendalikan haba sama rata (bermakna tiada tempat yang dibakar), gris bacon membantu musim pan untuk kegunaan masa depan. Ia menang-menang. Yang menyatakan! Sekiranya anda tidak mempunyai besi tempa, pastikan anda menyalakan api ke rendah rendah sederhana, dan gerakkan panci sekitar secara berkala untuk mengambil kira “titik panas.”

2. Bermula dengan Pan Panas

Tambah bacon ke dalam panci panas, kata editor makanan bersekutu kanan Claire Saffitz, dan ia akan segera dirampas, disegel di dalam semua lemak yang beku dan tidak diregangkan itu. Sebaliknya, letakkan bacon rata dalam kuali sejuk dan letakkannya di atas set pembakar ke sederhana atau rendah sederhana. Apabila bacon dipanaskan bersama dengan kuali, lemak akan perlahan-lahan mencairkan, membuat untuk bacon yang sangat segar.

flaxseed-chia-seed-pancakes-with-bacon
Kyle Johnson

Bacon yang dimasak dengan sempurna, jika anda bertanya kepada kami. Foto: Kyle Johnson

3. Undercooking It

Baiklah, kami akan mengakui: Dalam peperangan daging, kita cenderung untuk menyimpang dari sisi “verging overdone.” Tetapi kami akan memilih daging rangup yang sangat renyang, di atas floppy, jalur basah setiap hari. Penyebab yang paling kerap menyeleweng? Memulakan periuk terlalu panas dan cepat (lihat: tip no 2). Ia menjadikan untuk bahagian yang terbakar sebelum lemak dan sisa daging mempunyai masa untuk memasak dengan teliti.

3. Tidak melegakan gris

Kami tidak perlu memberitahu anda untuk menyelamatkan lemak yang diberikan. (Tunggu-tunggu kita?) Tetapi anda mungkin melangkau satu langkah penting: Leone meremehkan lemak cair melalui penapis mesh halus sebelum menjejaskannya dan menyimpannya di dalam peti sejuk (ia akan pecah, tetapi dicairkan lagi apabila dipanaskan). Penapis menangkap sebarang bit terbakar atau renyah yang boleh menambah rasa pahit ke sayuran panggang atau cookies (ya, kami katakan cookies). Buang bit tersebut.

MEATLOAF 2
Alex Lau

Adakah seseorang berkata … Bacon-Wrapped Meatloaf? Foto: Alex Lau

4. Tidak Perakaunan untuk Saltiness

Sekiranya anda memasak dengan daging, katakan, dalam kacang yang dipanggang atau dibakar, ingatlah fakta penting ini: Bacon sememangnya asin! Walaupun itu tidak bermakna anda harus melangkau garam halal dan Maldon sepenuhnya, ingatlah bahawa anda bermula dengan elemen yang sangat berpengalaman. Rasa semasa anda pergi, dan sesuaikan dengan sewajarnya-mungkin anda boleh menggunakan lebih banyak daripada yang anda fikirkan.

6. Microwaving It

Hanya … tidak. Tolong jangan. Jika anda tidak mempunyai ruang yang cukup di atas kompor, dengar Leone: Masak bacon dalam oven panas yang panas (sekitar 400˚). Hanya letakkan pada rak yang ditetapkan di atas kuali lembar untuk menangkap minyak. Ia mungkin mengambil masa yang lebih lama, tetapi anda tidak akan mendapat tekstur yang aneh dan licin yang hanya boleh digunakan oleh microwave.

Sekarang bahawa kami telah menjaga bacon, anda tidak membuang telur anda, adakah anda?

Juga bacon-rific: Bacon, Telur, dan Kimchi Ramen

Bagaimana Membuat Ramon Bacon, Telur, dan Kimchi