Kesalahan Memasak Roti 7 Paling Umum Perancis

Toast Perancis adalah juara brunch. Tiada apa-apa yang mengatakan “hujung minggu” seperti mengantuk ke dalam apa yang harus menjadi pencuci mulut (ia pada dasarnya goreng puding roti) dan mencuci dengan sesuatu yang bergelora bahawa anda boleh jubah jus oren dan berfungsi dalam seruling. Kami tanya selamat menjamu seleraeditor makanan kanan Alison Roman dan editor makanan digital Dawn Perry untuk menyelesaikan kesilapan toast Perancis kami yang paling biasa. Petua mereka di bawah:

Panggang Perancis yang dibakar dengan Pecan Crumble

 1. Menambah terlalu banyak tenusu dan gula ke custardDon’t pergi ke laut dengan tenusu. Sekiranya terlalu banyak, telur dalam campuran tidak akan masak, bermakna basah, basah, roti. Anda mahu roti panggang Perancis kering di permukaan dengan sedikit tajam. Bagi gula, jika anda menambah sirap maple, madu, atau debu roti bakar dengan gula tepung di atas pinggan, anda tidak perlu kastard terlalu manis.

 2. Tidak mencampurkan custard dengan teliti
  Anda tidak mahu kepingan putih telur muncul pada hirisan perisai sempurna anda. Pastikan memukul kustard sehingga tenusu, telur, dan rempah (jika menggunakan) digabungkan dengan baik.

 3. Tidak memilih roti yang betul
  Roti bakar Perancis adalah seperti puding roti. Ia menyerap kastard untuk tekstur berkrim di bahagian dalam dan tekstur sedikit renyah di luar. Sekiranya roti sangat nipis, ia akan menjadi terlalu tipis untuk ditahan apabila dicelup ke dalam kastard. Jika terlalu tebal, ia tidak akan memasak ke pusat. Ketebalan yang ideal untuk sepotong roti bakar Perancis adalah 3/4 “hingga 1” tebal. Dan pastikan untuk memilih sejenis roti yang spongy dan cukup kuat untuk tidak terbelah semasa memasak. Brioche, challah, atau roti Pullman semuanya ideal, itulah sebabnya anda akan melihatnya pada menu brunch sering.

 4. Kurangkan rendaman roti
  Banyak tukang masak rumah dengan cepat mencelupkan setiap sisi roti di kastard sebelum melemparkannya ke dalam kuali. Roti harus rendam dalam campuran telur; anda mahu ia menembusi roti untuk pusat yang lembut dan kusta. Ini memerlukan tekanan yang tegas dan lembut – dan biarkan roti rendam selama sekurang-kurangnya 15-20 minit.

 5. Menggunakan terlalu banyak haba atau tidak cukup
  Toast Perancis bukanlah stik-anda tidak mahu mengeringkan permukaannya. Oleh kerana terdapat gula dalam campuran telur (kastard), ia akan karamel dan dibakar dengan cepat. Selain itu, bahagian dalamnya tidak akan dimasak sepenuhnya, dan anda akan dibiarkan dengan roti bakar Perancis yang dibakar. Sebaliknya, jika anda memasaknya pada suhu yang terlalu rendah, roti akan menjadi kering dan anda tidak akan mempunyai pusat yang lembut dan lembut yang menjadikan roti bakar Perancis begitu dekad. Masak tiga hingga empat minit setiap sisi di atas api sederhana.

 6. Tidak menyegarkan periuk
  Sekiranya kuali itu tidak cukup panas apabila anda meletakkan kepingan pertama anda, kastar itu tersebar, membentuk “kaki” di bahagian bawah roti panggang Perancis. Apabila kuali cukup panas, adunan tidak akan mempunyai masa untuk meresap; kastard akan mula memasak sebaik sahaja ia menyentuh kuali.

 7. Hanya menggunakan mentega
  Berikan kuali salutan cahaya minyak neutral dan mentega. Ini akan membantu mengelakkan mentega dari terbakar. Dan pastikan untuk menghapuskan kuali selepas setiap kelompok, kemudian gunakan gabungan segar minyak dan mentega neutral. Jika tidak, mentega akan terbakar dan sedikit bit hitam akan berpegang kepada kumpulan roti bakar Perancis seterusnya.

Letakkan kemahiran anda untuk ujian: Toast Perancis Klasik

Mahu hidangan brunch all-star lain yang lebih enak? Tonton video ini untuk mengetahui cara membuat wafel ham dan keju.