Kesalahan Ais Krim Biasa-dan Cara Menghindari Mereka

Kami peminat besar trak ais krim, tetapi anda tahu apa yang lebih baik daripada menunggu lagu yang sangat ceria ini untuk melancarkan jalan anda? Membuat ais krim sendiri! Mesin ais krim mudah dijumpai dan berpatutan, jadi mendapatkan barangan adalah bahagian yang mudah. Membuat kumpulan berkrim, manis yang akan menyaingi [masukkan ais krim kegemaran anda di sini] adalah cerita lain. Jadi kami bercakap dengan Selamat menjamu selera editor makanan kanan Dawn Perry mengenai kesilapan membuat ais krim yang paling biasa-dan bagaimana untuk mengelakkannya. Inilah cara untuk membuat ais krim yang terbaik yang akan anda makan sepanjang musim panas.

1. Mesin ‘Ringan Cerah’ Benar-benar Baik

Untuk mesin ais krim berfungsi dengan baik, ia perlu sejuk. Air sejuk. Suka sejuk sejuk beku-keras. Berenang selama 30 minit di dalam penyejuk beku tidak akan melakukan tipu muslihat itu, jadi rancang ke hadapan dan suramkan dengan betul sebelum memulakan batch. Jika tidak, anda akan berakhir dengan keadaan huru-hara yang agak gelisah-bukan impian beku impian kami. Juga, kata editor eksekutif Christine Muhlke, pastikan mesin anda benar-benar kering sebelum mengisi. Air kecil di sekelilingnya akan membekukan dan menghentikan gerakan mesin. Tiada gerak bermakna tidak berpura-pura, dan tiada cara menggembirakan, baik, anda meneka: tiada ais krim.

2. Telur Ice Cream Telur Adalah Delicious

Es krim yang baik bermula dengan asas kastard yang dibuat dengan baik. Untuk mencapai matlamat ini, susu dan krim digabungkan dengan gula dan dimasak di atas stovetop. Kuning telur dibawa masuk dan campuran dimasak dengan perlahan sehingga ia menebal. Tetapi memasak custard terlalu panas atau terlalu cepat akan menyebabkan telur berebut, dan bukannya mengubah tenusu ke dalam sos baldu. Untuk mengelakkan aiskrim es krim telur, simpan panas di bawah medium, dan kacau dengan sentiasa menggunakan spatula getah, pastikan untuk mengikis sisi pan apabila anda kacau. Uji campuran sering dengan melapisi bahagian belakang sudu dengan sos. Jalankan jari anda melintasi kustard, dan jika garisannya cukup tebal, ia tetap tidak diselubungi atau berlari, ia sudah selesai – keluarkannya dari haba.

3. Mo ‘Ice Cream, Masalah Kecil

Sedikit ais krim yang baik, jadi banyak ais krim yang hebat. Kita semua untuk seberapa banyak perkara yang mungkin, tetapi Muhlke memberi amaran terhadap ketakutan: Mengisi mesin anda dengan terlalu banyak custard akan menyebabkan campuran untuk merosakkan sisi ketika ia membeku dan berkembang. (Peraturan yang sama terpakai, dengan cara, kepada pemproses makanan dan pengadun: Jangan sekali-kali berlebihan!) Beli unit yang lebih besar atau membuatnya dalam kelompok, tetapi pasti jangan bungkus mesin anda lebih daripada dua pertiga penuh.

4. Ice Cream Membuat Anda Lemak

Fikirkan anda boleh mengurangkan kalori dengan menggunakan susu dengan kandungan lemak yang lebih rendah? Fikir semula. Perry mengatakan bahawa kombinasi tenusu terbaik untuk ais krim yang berkrim Susu keseluruhan bercampur dengan krim. Adakah separuh setengah kerja? Perry kelihatan jelas akibat penstabil kimia yang sering ditemui di dalamnya. Pertimbangkan ini: Es krim adalah peluang untuk memanjakan diri, jadi jangan berhemat dengan barangan yang baik.

5. Dump It All In dan Hope for the Best

Campuran adalah sangat penting. Kedua-dua Perry dan Muhlke adalah peminat penambahan mesin pasca-mesin, potongan-potongan adonan kue, keripik coklat, dan kacang-kacangan harus dilipat sebaik sahaja mesin dimatikan. Dan melainkan anda seperti tenggelam gigi anda ke stroberi beku batu keras, pastikan potongan anda cukup kecil untuk dimakan tanpa mengunyah. Sekiranya anda berputar-putar, kata Perry, pastikan untuk memasaknya, supaya ia tidak menjadi sejuk dan sejuk beku. Buah memasak ke dalam jem adalah idea yang baik, dan jika anda mencari coretan kacang tanah, masak dengan sedikit krim-tambahan itu akan memelihara mentega kacang daripada menjadi terlalu keras. Sebaik sahaja anda memasak swirl-in anda (fudge, jem, karamel, apa sahaja), tunggu sehingga mesin berhenti. Memindahkannya dari pangkal mesin ke bekas penyimpanannya akan cukup untuk mencampurkannya dengan betul.

6. Tiada Masa untuk Tunggu

Tahniah! Anda membuat ais krim! Kami pasti anda tidak boleh menunggu untuk menggali, tetapi sedikit kesabaran dan keberanian adalah suatu keharusan di sini. Ramai orang menyerang ais krim, cuba membekukannya dan mendapatkannya betul-betul sejuk di dalam mesin. Ini adalah “tidak,” yang berlebihan akan menyebabkan ais krim bertukar, baik, berais. “Tekstur optik ais krim tidak berlaku dalam mesin-ia berlaku dalam peti sejuk,” kata Perry. Oleh itu, jika ia licin, kaya, sejuk, tegas-namun senang dihisap-merawat anda selepas dan bukan suam, sedap, memprosesnya sehingga selesai, dan berikannya beberapa jam untuk ditegakkan di dalam penyejuk beku.

7. Sudu panas sejuk

Sekali ais krim betul-betul sejuk, ia mestilah tegas tetapi bukannya pepejal, jisim seperti konkrit. Biarkan ia duduk pada suhu bilik selama kira-kira lima minit (ya, kita tahu: Sangat menunggu!), Dan kemudian gunakan basah-tidak panas untuk membuatnya. Sudu basah akan meluncur dengan mudah; yang panas akan mencairkan ia menjadi kacau-bilau.

Bersedia untuk mencuba tangan anda di dalam kelompok? Semak resipi ais krim vanila yang sebenarnya.