Kerosakan Pizza yang Dibeli BA-Diluluskan BA (Anda Mendengar Kanan)

Gambar oleh Monique Naoum

Apabila isteri saya membawa pulang bekas makanan pizza Multigrain beberapa bulan yang lalu, saya menembak salah seorang dari mereka “Adakah anda serius?” kelihatan. Kerana, anda tahu, apa jenis kekasih pizza sebenar yang pernah menggunakan adonan multigrain? (Hakikat bahawa kita menggunakan doh yang dibeli di kedai adalah satu lagi masalah, dan satu yang saya tidak boleh benar-benar mempertahankan. Saya hanya mengatakan bahawa dengan pekerjaan sepenuh masa dan tiga setengah tahun , Saya tidak cukup lelaki untuk mengendalikan adunan buatan sendiri pada malam Selasa.)

Tetapi apabila pai pertama itu muncul dari ketuhar 500 darjah kami – terselip di dalam tomato dalam tin, San Marzano yang dihancurkan tangan, mozzarella segar, sudu basil, dan banyak minyak zaitun tambahan – sial jika ia tidak sihat. Renyah segar di bahagian bawah, hanya kenyal dan cukup berminyak dalam. Dan apa yang anda ketahui – semua benih dan bit yang sihat di dalam adunan sebenarnya menambah sedikit sesuatu kepada pai.

Pada masa kini, doh multigrain – terdapat segar dalam bahagian makanan yang disediakan dari Whole Foods ($ 3/22 oz.) – adalah kerak ke kami. Selain membuat pai Margherita asas, kami juga yang teratas dengan mozzarella, bawang karamel, dan daging babi atau panceta yang melampau, atau kami melemparkan kusut arugula dan tomato ceri di atas pai keju selepas keluar dari ketuhar.

Saya ingin mengatakan bahawa saya akan menguli adunan buatan sendiri saya hari ini, tetapi terima kasih kepada penemuan isteri saya di kedai, saya ragu akan.