Kenapa Chef Tony Maws Suka Pisau Elektriknya

Saya dilahirkan pada tahun tujuh puluhan, ketika orang tidak, seperti, menjadi makanan. Kesyukuran sentiasa kacang hijau dan badam, Pepperidge Farm stuffing-sekolah lama seperti itu. Kakek saya mempunyai pisau elektrik tan-dan-coklat yang menghasilkan banyak bunyi, dan itulah yang digunakan untuk mengukir burung besar. Pada Hari Kesyukuran, saya akan kelaparan, dan buzz pisau itu adalah tanda yang akan kami makan.

Sebagai tukang kerajinan, pisau saya adalah alat saya; Saya suka mereka seksi dan tajam. Tetapi selepas mengadakan perbualan dengan Alex Talbot dari blog Ideas In Food, saya mendapat serius mengenai pisau elektrik. Saya mengambil satu Cuisinart dan melakukan demo tahun lepas di YouTube. Pasangan pertama pemotongan dengan pisau elektrik pada burung panggang yang indah itu hanya hebat. Pergerakan cepat menggerunkan pisau bergerigi sebenarnya memotong kulit lebih baik daripada pisau biasa: Ia tidak merobeknya, merosakkannya, atau menariknya.

Pisau elektrik juga boleh berguna dengan pemandangan yang halus, panggang besar, atau roti negara. Tetapi jika anda hanya melepaskannya sekali setahun, itu juga baik. Tahun tujuh puluhan mungkin tidak terlalu tinggi dalam masakan Amerika, tetapi jika sesuatu berfungsi, ia berfungsi. Dan pisau elektrik berfungsi.

Pisau pilihan: Cuisinart CEK-40 Electric Knife ($ 50).

Tony Maws adalah pemilik Craigie di Main di Cambridge, Massachusetts, dan The Kirkland Tap & Trotter di Somerville. Hanya lewat dalam hidup dia menyedari bahawa dia dibesarkan di ayam belanda yang terlalu matang.