Jangan sekali lagi makan daging lembu lagi

Ya, semua orang membuat kesilapan memasak asas. Seperti, katakan, sesuatu yang semudah mencurahkan cendawan atau memanggang biji-bijian dan rempah-rempah. Di bawah ini, pembaca Linda Buckmaster mengakui terlalu banyak daging panggang untuk mengaitkan editor makanan Rick Martinez. Berikut adalah nasihat Martinez untuk memastikan ia tidak pernah berlaku lagi. Selamat datang ke Effed It Up.

__Dear Rick, penyelamat panggang yang terlalu masak. Ia tidak masalah sama ada saya membuat daging panggang dalam oven atau dalam periuk perlahan: Ia selalu berakhir dengan cara, terlalu matang. Saya mahu medium-jarang, tetapi saya tidak boleh mencapainya. Inilah yang saya lakukan: saya meletakkan rak di bahagian bawah panci panggang. Kemudian saya meletakkan panggang (tidak menggosok atau perasa) di atas rak dan tutupnya dengan tudung. Saya meletakkannya di dalam ketuhar pada 400 ° selama 15 atau 20 minit, kemudian turun ke 325 ° dan panggang selama 30 minit bagi setiap paun. Apa yang ia lakukan adalah sukar, kenyal, dan baik. Apa yang saya lakukan salah?

Terima kasih,
Linda


Dear Linda,

Inilah yang saya panggil tragedi daging panggang. Tidak seorang pun, dan saya tidak bermaksud sesiapa, suka daging kelabu, sukar, dan kenyal.

Pertama: Ditch periuk perlahan, penutup, dan daging lembu yang tidak dijangka. Kini anda sedang dalam perjalanan untuk melayani daging lembu yang lembut dan sederhana dengan sederhana.

Setelah itu disusun, mari bercakap potongan daging lembu. Saya akan mengandaikan bahawa anda telah memanggang sama ada tulang rusuk tulang dalam atau daging lembu tenderloin. Sekiranya anda menggunakan panggang tulang rusuk (salah satu daripada kegemaran saya), anda pasti mahu tulang masuk dan sekurang-kurangnya lapisan nipis topi lemak masih utuh. Tulang membantu untuk mengekalkan kelembapan dalam daging semasa memasak. Minyak itu mencair dan membakar bahagian luar panggang ketika memasak, menambah rasa dan memisahkan daging dari kehilangan lembapan. Di samping itu, daging lembu yang lembut, tidak mempunyai lemak dan tiada tulang. Ia sangat lembut dan juga boleh menjadi juicy apabila ia dimasak dengan betul (iaitu, sederhana-jarang), tetapi ia tidak seperti rasa atau kaya sebagai panggang tulang rusuk.

Sekiranya anda memilih sesuatu yang berbeza-mengatakan, panggang panggang, panggang bulat, atau ayam panggang-mungkin memerlukan masa pemanggang yang panjang dan perlahan. Anda mahu panggang-panggang itu menjadi lembut, bukan hanya sederhana-jarang.

daging panggang-daging lembu-dengan-caesar-kerak
Marcus Nilsson

Panggang yang sangat berpengalaman adalah panggang gembira. Foto: Magnus Nilsson

Sekarang bahawa anda telah mendapat potongan anda, dan anda mempunyai daging lembu anda, anda perlu mengeluarkannya dari peti sejuk dan biarkan ia datang ke suhu bilik sebelum memanggang (kira-kira dua jam). Anda pastinya mahu musim ini daging lembu. Walaupun ia hanya garam dan lada hitam retak, ia N-E-E-D-S menjadi berpengalaman. Katakanlah dengan saya kerana ini penting: Ia perlu berpengalaman. Ketika ia duduk, garam akan mencair dan jus akan di permukaan, yang akan diserap semula ke dalam daging.

Secara amnya, saya suka memanggang panggang saya di semua sisi di atas dapur sebelum saya mula memanggang, tetapi itu mungkin tidak mungkin jika panggang anda sangat besar. Penyedutan pertama memberi anda warna segera dan membolehkan anda memanggang pada suhu yang lebih rendah untuk perlahan-lahan membawa daging sehingga sederhana-jarang. Ia juga akan memberikan anda warna yang lebih merah walaupun merah jambu di tengah dengan cincin kelabu yang sangat kecil di pinggir luar daging. Apabila anda memanggang suhu tinggi, haba akan menembusi dan masak lebih dalam kepada panggang, daging kelabu di bawah permukaan dan meninggalkan zon merah jambu yang lebih kecil di tengah.

Apabila saya tidak boleh memasak panggang panggang di atas dapur, saya akan memulakannya panggang rusuk pada suhu yang sangat tinggi: 475 °, ditemui selama 10 minit. (Linda, jika anda menutupi daging anda, ia akan stim, bukan panggang.) Jika ia adalah tenderloin daging lembu, Saya akan masak pada 450 ° selama 10 minit kemudian menurunkan haba kepada 275 ° dan terus memanggang sehingga termometer yang dibaca segera dimasukkan ke dalam bahagian paling tebal daftar daging lembu 115 ° untuk medium jarang, 118 ° untuk tenderloin. Suhu akan terus meningkat apabila panggang duduk. Ingat: Termometer yang cepat baca adalah kunci di sini. Panggang terlalu mahal dan terlalu lazat untuk meneka di mana mereka telah selesai.

Pada ketika ini, anda mempunyai tugas terakhir. Pindahkan panggang anda ke papan pemotong (dengan tulang rusuk menunjuk jika ia adalah tulang rusuk) dan biarkan ia berehat selama sekurang-kurangnya 30 minit sebelum memotongnya.

Dan itu, Linda, adalah cara anda membuat panggang yang sangat sederhana. Kini pergi mengesan keluarga anda.

Cinta,
Rick

Terdapat satu juta sebab kita suka daging lembu panggang. Tetapi panggang tulang rusuk ini adalah nombor satu.

Apabila anda pergi besar, anda pergi besar. Seperti dalam, panggang anda adalah butterflied, disumbat, dan terikat-seperti ini.

Butterfly, Stuff, dan Tie Your Roast