Jangan sekali lagi Bakar Pan-Fried Anda Lagi

Ya, semua orang membuat kesilapan memasak asas. Seperti, katakan, sesuatu yang semudah mencurahkan cendawan atau memanggang biji-bijian dan rempah-rempah. Di bawah ini, pembaca Sloane Michelle Sanders mengaku (sentiasa) membakar kentang goreng untuk mengaitkan editor makanan Rick Martinez. Berikut adalah nasihat Martinez untuk memastikan ia tidak pernah berlaku lagi. Selamat datang ke Effed It Up.

Dear Rick, pembawa kentang goreng yang sempurna,

Nampaknya saya selalu membakar kentang apabila saya hanya goreng mereka dalam kuali. Saya telah menghidupkan panas, saya telah menonton mereka sentiasa, dan mereka masih ada terbakar. Kenapa saya tidak boleh mendapatkannya? Apa yang saya lakukan salah?

Terima kasih,
Sloane


Sloane yang terhormat,

Bunyi seperti kentang anda terbakar kerana kanji. Kentang dalam kentang terdiri daripada gula yang, apabila dimasukkan ke dalam kuali panas, akan mula karamel dan mungkin membakar sebelum kentang mempunyai masa untuk memasak. Terdapat dua perkara yang boleh anda lakukan untuk mengelakkan perkara ini berlaku.

Pertama, dapatkan pati kan! Membilas atau merendam kentang selama satu jam (atau, lebih baik, semalaman) akan mengeluarkan sesetengah kanji dari permukaan dan mengelakkan gula dari kacangan sebelum kentang dimasak.

Perkara kedua yang boleh anda lakukan ialah memasak kentang anda. Rebus kentang potong anda ke dalam periuk air masin selama kira-kira 5 minit, sehingga mereka mula melembutkan dan menjadi sedikit lut. Keluarkan mereka dari air dan biarkan mereka kering di atas tuala kertas. Sebaik sahaja mereka kering sepenuhnya, panci mereka pada api sederhana dengan menggunakan beberapa sudu minyak untuk memastikan mereka renyah dan tidak melekat. (Tip Pro: Gunakan mentega yang dijelaskan untuk rasa tambahan dan kekayaan.)

Kentang goreng yang sempurna, dengan kerak emas yang renyah dan mentega, dan yang lembut, dalaman lembut pada dasarnya apa impian dibuat. Sangat tidak lama lagi, Sloane, anda akan membuat kentang mengantuk anda sendiri. Sekarang kembali ke sana dan goreng beberapa kentang.

Kami akan makan kentang setiap malam minggu jika kita boleh. Sebenarnya, dengan 34 resipi kentang ini, anda boleh.

Bersedia untuk mengambil permainan kentang anda ke peringkat seterusnya? Cuba jeruk mereka. (Kita tidak bercanda.)

Anda Harus Mengetuk Kentang Perancis Anda dan Kami Tidak Menggoda