Jangan sekali-kali mengatasi Salmon Lagi

Ya, semua orang membuat kesilapan memasak asas. Seperti, katakan, sesuatu yang semudah mencurahkan cendawan atau memanggang biji-bijian dan rempah-rempah. Di bawah ini, pembaca Leslie Grau mengakui untuk melebihkan salmon untuk mengaitkan editor makanan Rick Martinez. Berikut adalah nasihat Martinez untuk memastikan ia tidak pernah berlaku lagi. Selamat datang ke Effed It Up.

Dear Rick, penyelamat salmon yang terlalu matang,

Saya sudah matang salmon malam tadi. Saya memotong fillet menjadi empat hingga enam auns walaupun ketebalan. Saya membelai mereka dengan beberapa mentega campuran dan mayo, dan menambah perasa dan herba. Saya biasanya memasak salmon pada lembaran pembakar kertas yang dipakainya, tetapi saya telah keluar, jadi saya melapikkan kepingan dengan aluminium foil sebaliknya. (Bolehkah masalah itu berlaku?) Ia semua masuk ke dalam ketuhar 300 ° F. Tetapi, apabila saya memeriksa ikan selepas 18 minit, ia tidak dimasak. Saya melakukan apa yang sesiapa akan lakukan: Saya membiarkannya selama enam hingga lapan minit lagi. Pada waktu saya sampai di sana, ia kering.

Saya masak banyak. Dan, kadang-kadang, salmon saya sempurna. Tetapi kira-kira satu pertiga masa itu, saya terlebih dahulu. Saya tidak pasti bagaimana untuk memeriksa jika ia dimasak, tetapi tidak terlalu matang atau kering. Saya tidak mempunyai masalah dengan daging, tetapi, atas sebab tertentu, salmon dan saya mempunyai sedikit persaingan. Bagaimanakah saya tahu masa yang sesuai untuk mengeluarkannya daripada oven? Bagaimanakah saya mengetahui suhu yang sempurna untuk memasaknya? Sialan anda, ikan oren yang lazat!

Terima kasih,
Leslie


Dear Leslie,

Jangan takut-anda akan memasak salmon untuk kesempurnaan. Ia berbunyi seperti anda sepatutnya menarik salmon keluar dari ketuhar selepas 20 minit masa memasak, menutupinya, dan biarkan ia berehat.

Sama seperti daging lain, penting untuk menarik salmon dari panas atau keluar dari ketuhar sebelum ia selesai, kemudian tutup dan biarkan ia berehat selama 10 minit. Pada masa ini, haba sisa akan terus memasak daging, dan suhu dalaman (di tengah salmon) akan terus meningkat, walaupun selepas panas.

Jika anda tidak pasti sama ada tebal tebal bersedia, periksa suhu dalaman. Masukkan termometer di bahagian paling tebal fillet dan cari ia untuk membaca suhu 120 ° F untuk medium jarang.

Secara peribadi, saya lebih suka memasak salmon saya pada suhu yang lebih tinggi untuk masa yang lebih singkat, dan merawatnya seperti stik. Pertama, garam dan lada sebelah berisi daging salmon tebal satu inci (kulit pada, tulang dibuang) dan biarkan duduk pada suhu bilik selama 30 minit. Kemudian, panaskan kuali bersaiz sederhana pada medium-tinggi selama kira-kira dua minit. Tambah satu sudu minyak sayuran dan suramkan bahagian kulit selama empat hingga lima minit – sehingga ditenun dan rangup-dan flip, tambah lebih banyak minyak jika perlu. Sisi tepi berisi selama tiga hingga empat minit, atau hingga coklat keemasan. Ingatlah apa yang telah kita bincangkan: Biarkan ia berehat.

Kini, anda boleh menikmati salmon yang dimasak dengan sempurna dalam semua kemuliaannya, ikan kering sesuatu yang lalu.

Cinta,
Rick

Terdapat satu juta sebab kita suka salmon. Ini 15 resipi salmon membuktikannya.

Tunggu! Sebelum anda memulakan, anda perlu tahu cara memilih fillet ikan yang sempurna, betul?

Cara Pilih Fillet Ikan Sempurna