Jangan sekali-kali memaksa Turki memanggang Turki di High-Altitude Pernah Lagi

Ya, semua orang membuat kesilapan memasak asas. Seperti, katakan, sesuatu yang semudah mencurahkan cendawan atau memanggang biji-bijian dan rempah-rempah. Di bawah ini, pembaca Sheryl Kenville-Charboneau mengakui untuk mengetepikan ayam belanda panggang di altitud tinggi untuk mengaitkan editor makanan Rick Martinez. Berikut adalah nasihat Martinez untuk memastikan ia tidak pernah berlaku lagi. Selamat datang ke Effed It Up.

__Dear Rick, malaikat panggang di mana-mana ketinggian, __ Ini agak sukar untuk dikatakan, kerana saya seorang tukang masak profesional, tetapi satu tahun kakak saya membeli kalkun beku yang sudah dibakar terlebih dahulu. Saya memasaknya dalam ketinggian yang tinggi dan, dan bukannya memusingkan kepanasan seperti yang saya harus ada, saya membalikkannya. OMG, ia seperti sentuhan terburuk yang pernah dibuat. Ini berlaku bertahun-tahun yang lalu dan ia masih paling rendah dari kegagalan masakan saya. Saya sepatutnya pergi rendah dan perlahan, bukan? Atau adakah sesuatu yang lain? Apa yang berlaku di sini?

Terima kasih,
Sheryl


Kunyit ayam belanda merokok? Saya sangat berharap bahawa ia bukan burung Thanksgiving anda. Tidak kira apa, kami akan memastikan ia tidak pernah berlaku lagi. Ini caranya:

Memasak ayam belanda adalah cukup keras di paras laut – tetapi ia memerlukan lebih banyak kepakaran di ketinggian yang lebih tinggi. Pada ketinggian melebihi 3,000 kaki, udara mengalir dan ada keduanya kurang oksigen dan tekanan atmosfera. Ini memberi kesan kepada semua yang anda masak. Di paras laut, titik mendidih air (di mana air menguap dan berubah menjadi stim) adalah 212 ° F, tetapi pada ketinggian 7,500 kaki, air mendidih pada kira-kira 198 ° F. Oleh itu, jika anda memasak kentang dalam air mendidih pada 7,500 kaki, mereka akan mengambil masa yang lebih lama untuk mendapatkan tender sepenuhnya kerana suhu memasak air mendidih adalah 14 ° F lebih rendah daripada yang akan di ketinggian rendah.

Titik mendidih yang lebih rendah bermakna air menguap lebih cepat-dan pada suhu yang lebih rendah. Daging panggang juga terjejas. Waktu memasak lebih lama dan daging mempunyai kecenderungan untuk menjadi kering hasilnya. Untuk mengelakkan daging kering, pertimbangkan brining atau pengeringan kering untuk membantu daging mengekalkan kelembapannya. Menggosok daging sebelum dimasak dalam mentega atau minyak, atau menutupi lemak bacon atau tepung, juga akan membantu mengurangkan kelembapan lembapan. Untuk daging lama yang dipanggang, pasang pan baking bake 9 “x 13” dengan air mendidih dan letakkan di atas rak di bawah daging panggang anda. Sebagai tukang masak panggang, dulang di bawah akan menambah kelembapan ke udara sekeliling dan perlahan-lahan akan stim dan panggang daging anda, mengekalkan lembapan dan berair.

Inilah yang perlu anda lakukan dengan ayam belanda panggang anda. Panaskan ketuhar ke 325 ° F dan tambah enam cawan simmering stock ke pan panggang. Kemudian panggang ayam belanda anda, baki sekali-sekala, sehingga kulitnya berwarna coklat keemasan dan segar, dan termometer yang dibaca segera dimasukkan ke dalam bahagian paling tebal paha mencatat 165 ° F. Baki dengan stok suhu bilik juga akan membantu menyejukkan permukaan daging dan mengelakkan kehilangan lembapan.

Semoga burung panggang tinggi yang baru dan bertambah baik akan memberikan anda sesuatu yang lain untuk bersyukur untuk tahun ini.

Cinta,
Rick

Turki adalah burung yang paling disayangi semua. Kami mempunyai 20 resipi untuk membuktikannya.

Sekarang bahawa anda telah memanggang seekor ayam belanda yang luhur, inilah cara mengukirnya.

Panduan Kesyukuran: Ukiran