It All About the Marinade: Cara Memasak Sayap Ayam Super Juicy

Kerbau, gaya Korea, goreng-tetapi mereka sudah bersedia, kami suka sayap ayam yang murah, mudah, dan ramai. Tetapi, untuk musim panas, tidak ada sayap ayam yang kita mahukan lebih daripada satu yang telah diasinkan dan dimasak untuk kesempurnaan berair renyah. Baiklah, baiklah, kita tidak hanya mahu satu-kita mahu sedozen. Begini bagaimana ia dilakukan.

The Marinade

Sayap ayam yang beraroma bermula dengan pewarnaan berliku. Kami suka campuran yang diilhamkan dari Mediterranean oregano, rosemary, garam, lada, bawang putih, dan minyak zaitun, tetapi apa-apa pengasam segar akan membantu menanam sayap dengan rasa ke tulang. Beg plastik yang boleh dibeli adalah rakan anda di sini; menggabungkan perapan dan sayap dalam satu dan biarkan ia duduk selama sekurang-kurangnya satu jam sebelum memanggang.

The Heat

Membina kebakaran dua zon dalam panggangan arang sehingga anda mendapat tempat yang panas dengan arang dan tempat yang lebih sejuk. Anda ingin memanggang sayap di atas api yang sederhana, mengubah kadang-kadang sehingga lemak pada kulit ayam menjadi rangup dan ditenun seluruhnya. Kemudian anda akan menutup panggangan dan biarkan sayap memasak. Sekiranya anda tidak pasti sama ada mereka telah selesai, sesat di sisi berhati-hati dan biarkan mereka di atas panggangan selama beberapa minit lagi. Tidak ada yang menginginkan sayap ayam yang tidak matang.

The Finish

Apa sayap ayam perlu dibiakkan? Lebih banyak pengasam, tentu saja. Rizab beberapa sos tambahan-berasingan dari mana-mana pelincir yang menyentuh ayam mentah dan sudu di atas sayap yang dimasak sebelum disajikan. Kami berjanji mereka akan dimakan lebih cepat daripada yang anda boleh katakan, adakah ada sayap kiri?

Dapatkan resepi: Sayap Ayam Panggang Herbed

Dapatkan dipecat untuk musim memasak dan beli salinan terbitan Jun kami.