Ini Penting: Bagaimana Tidak Untuk Skru Koktel Beku Buatan sendiri

Terdapat masa dan tempat untuk koktel beku. Masa itu “sekarang,” dan tempat itu “di mana-mana”. Dengan kata lain, mengapa tidak anda menghirup ramuan minuman berair yang manis dan manis, minuman keras, jus, dan pelangi sekarang? Minuman ini sangat berbahaya (mematikan, walaupun). Apabila dilakukan dengan betul, koktel yang beku adalah gabungan sempurna dari penyegar, manis, tart, dan mungkin sedikit asin. Dan lelaki, adakah ia turun dengan mudah.

Tetapi kita tidak akan menafikan kata-kata: Koktel beku yang buruk boleh menjadi buruk kerana tidak mempunyai koktail sama sekali. Kami bercakap dengan Jair Munoz dari NYC’s Javelina, sebuah restoran Tex-Mex yang terkenal dengan margaritas beku yang kuat, tentang bagaimana untuk menggabungkan kesempurnaan koktail sejuk. Buatlah hak (dan buat kuat) setiap kali dengan menggunakan tekniknya-dan, yang paling penting, dengan mengelakkan kesilapan-kesilapan yang biasa ini.

1. Menggunakan Booze Buruk

“Margarita hanya sama seperti tequila,” kata Munoz, sambil menambah bahawa ini berlaku untuk kedua-dua koktel di atas batu dan jenis beku. Anda tidak boleh menutup minuman keras yang buruk atau murah tidak peduli seberapa sejuk anda membuatnya, jadi jangan gunakan botol bawah bawah dan harapkan datang dengan sesuatu yang bernilai menghirup. Jika anda menggabungkan margarita, simpan tip ini dari Munoz dalam fikiran: Tequila perak akan membuat minuman ringan dan lembut, sementara reposado menghasilkan rasa yang lebih kuat yang benar-benar membolehkan anda merasakan alkohol. Bottom line: Jika anda tidak meminumnya dalam koktail biasa, jangan masukkannya ke minuman beku anda.

2. Tidak Menggunakan Booze Cukup

Margarita beku yang dicairkan adalah sesuatu yang menyedihkan. Elakkan penderitaan melalui minuman keras yang lebat dengan menuangkan alkohol dan jus buah dengan tangan yang berat. “Koktel beku akan dicairkan ketika mereka duduk,” jelas Munoz, jadi anda perlu bertindak mempertahankan dan menangkis masalah dengan lebih banyak alkohol daripada biasanya. Kami tidak perlu mengingatkan anda bahawa ini bermakna anda akan merasakan kesan minuman lebih cepat, jadi sila makan secara bertanggungjawab dan pastikan ia berkelas.

Sweet, musim panas yang manis di dalam gelas. Photo: Flickr / bookgrl

3. Menggunakan Blender Crappy

Baiklah, anda hanya perlu satu alat: mesin minuman beku. “Jika [koktel beku] anda, dan anda ingin menjadikannya di rumah untuk diri sendiri atau rakan-rakan banyak, sudah tentu bernilai pelaburan,” kata Munoz. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mempunyai ruang anggaran atau ruang untuk perkakas baru, pengisar berkuasa tinggi akan lakukan. Hanya sedar bahawa koktel yang dibuat dengan pengadun sub-par akan lebih licin, dan kurang berkrim atau “lembam,” daripada minuman yang dibuat dengan peralatan yang sesuai. Pengisar berkuasa tinggi, seperti Vitamix, akan menghasilkan hasil yang paling dekat dengan mesin koktel beku yang berdedikasi. Tekstur yang betul untuk koktail beku hendaklah tebal, tetapi boleh dipotong dengan jerami. Ia sepatutnya sepuh beku selepas 10-15 minit, walaupun, selepas setengah jam, koktail terbaik juga akan cair. (Pada ketika itu, “minum lebih cepat,” kata Munoz.)

4. Manis Dengan Gula Salah

Anda mungkin dapat melepaskan gula dengan lumpur dengan buah-buahan dan toppingnya dengan minuman keras dalam koktail biasa, tetapi itu tidak akan terbang dengan minuman beku. Suhu rendah minuman itu bermakna gula pasir tidak akan sepenuhnya digabungkan sepenuhnya dengan bahan-bahan lain, meninggalkan anda dengan tekstur yang halus (atau lebih buruk lagi, minuman yang terlalu telur dan genangan gula di bahagian bawah kaca anda). Buat sirap mudah dan gunakannya untuk mempermanis minuman anda. Anda juga boleh merasainya dengan bahan-bahan seperti halia, kemangi, atau pudina. Di Javelina, para bartender menggunakan agave di koktail batu mereka, tetapi beralih ke sirap sederhana untuk bevs beku, kerana agave terlalu tebal dan likat untuk mesin.

Perlu diketahui bahawa penambahan buah akan menambah rasa manis untuk minuman anda, jadi gunakan kekangan apabila meresap dalam sirap. Kesnya: Nanas dan Gin Frozen Cocktail ini memerlukan hanya dua auns sirap untuk empat minuman.

5. Menggunakan Buah Segar (Tidak Beku)

Pekat buah beku adalah pilihan terbaik untuk mengisi koktel anda. Walaupun buah segar kelihatan seperti pilihan yang baik, terutamanya apabila masak dan musim, ia sebenarnya bukan perlawanan yang baik untuk koktail beku. Anda perlu menambah ais tambahan untuk menyejukkannya, dan es tambahan = dicairkan, koktel berair. Tetapi tidak semua pekat buah dicipta sama: “Jangan gunakan apa-apa barangan palsu,” kata Munoz. Cari 100 peratus pekat buah, dan pasangkan apa-apa dengan tambahan dan tan gula tambahan.

Jika mangga segar itu kelihatan terlalu baik untuk dilepaskan, pastikan ia benar-benar masak-dan kemudian membekukannya sebelum mengisar untuk mendapatkan bangsalan yang paling berais untuk wang anda dan terus mencairkan sedikit. Sebagai contoh, koktel Tembikai, Lime, dan Tequila ini tebal dan berkrim, terima kasih kepada langkah tambahan pembekuan tembikai.

5 buah buah, koktel beku yang menyegarkan untuk dibuat di rumah