Hindari Kesilapan 9 Kesalahan ini dengan Ham Paskah Anda

Apa-apa cuti yang berputar di sekeliling pinggan tengah (ahem, kalkun) boleh menjadi stres. Paskah adalah mengenai ham. Malangnya, penyediaan sekeping daging ini tidak selalu mudah, jadi kami meminta editor makanan kanan Dawn Perry untuk nasihat sedikit. Tidak peduli apa resipi yang anda gunakan-dari keluarga yang diuji masa panggang ke Easter Ham isu kami dengan Golden Breadcrumbs dan Madeira Sauce-elakkan kesilapan-kesilapan yang biasa dilakukan oleh orang-orang ini dengan sentuhan paling popular Paskah.

#### 1. Ham Ham Ham Ham


Itu Paskah, bukan hanya makan Minggu yang lain. Hubungi tukang daging anda menyimpan tulang salai yang berkualiti tinggi bukannya membeli dari pasar raya. Jika itu tidak berfungsi, masih ada masa untuk memesan dari d’Artagnan.com (mereka akan menghantar kapal semalaman).

#### 2. Tiada Tulang, Tiada Masalah


Sama ada ia tulang atau sebahagiannya dibebaskan, memerintahkan ham dengan sejenis tulang di dalamnya. Ia akan memberi anda rasa di mana untuk mengambil suhu ham untuk menentukan dermaan (lihat di bawah), ditambah, tulang yang sisa akan membawa sup atau periuk kacang ke tahap seterusnya.

#### 3. Beli Sama Sebagaimana yang Anda Perlu


Nope-beli lebih banyak. Kebenaran: ham kekal untuk hari. Jangan takut untuk mendapatkan yang besar dan makan sisa selama seminggu. (Scrambles! Sandwiches! Ham steak, oh my!) Merancang untuk membeli sekurang-kurangnya 1 lb daging setiap orang supaya anda akan mempunyai banyak sisa.

#### 4. Ham Anda Tidak Perlu Mandi


Perlahan masak kek ham dengan sekurang-kurangnya 1/2 cawan air, wain, atau stok dalam kuali dan tutupnya dengan kerajang untuk memastikan ham tidak akan kering (sehingga anda telah memakai sayu-kemudian, kerajang itu keluar).

#### 5. The Glaze Packet adalah Rakan Anda


Berikan ham anda beberapa cinta buatan sendiri! Mengelakkan paket glamor yang dibuat oleh goopy terlebih dahulu dan buat sendiri. Fikirkan sesuatu yang manis, pedas (walaupun semudah gula perang dan lada hitam). Buangkan sayuran ke arah akhir memasak untuk pengalaman manis dan asyik yang klasik.

#### 6. Bersedia, Tetapkan, Glaze!


Jangan sekali-kali memancarkan ham anda. Untuk mengelakkan dari membakarnya, memohon ia 15-30 minit sebelum mengeluarkannya daripada oven, dan mengintip sekali-sekala untuk memastikan ia tidak terbakar.

#### 7. Simpan Temp Low dan Slow


Ya, anda mahu memanaskan ham anda pada suhu yang rendah, walaupun suhu (katakanlah, 300 °) tetapi untuk mendapatkan kerak yang tidak dapat dinafikan, anda perlu mengecilkan takik itu. Anda mahu bersinar gelembung dan karamel, jadi jika itu tidak berlaku, putar oven sehingga sekitar 450 ° dan mengawasinya sehingga shellac mula mengeras sedikit.

#### 8. Mempercayai Masa Resipi Anda


Hams sering dimasak (mereka biasanya merokok dan direbus atau dibakar), jadi jangan melewati suhu dalaman 145 derajat – itu akan kering. Letakkan termometer jauh ke dalam hamper berhampiran tulang untuk mendapatkan bacaan yang tepat. Ambil ham keluar dari ketuhar apabila ia berada di 135-140 darjah, dan ia akan mendapat pasangan darjah tambahan apabila ia berehat.

#### 9. Menggali Hak Dalam


Untuk ham juicy, ia memerlukan sedikit masa untuk berehat seperti sekeping daging lain. Biarkan ia duduk selama kira-kira 20 minit sebaik sahaja ia keluar dari ketuhar. Kemudian, digali.