Graham Cracker Soup Is Real, dan Ia Sesuatu yang Anda Butuh Right Now

Editor web bersekutu Rochelle Bilow benar-benar suka sarapan pagi. Pasti, dia adalah orang pagi dengan alam semula jadi, tetapi apa yang dia benar-benar menggali tentang sarapan pagi adalah bahawa ia adalah peluang untuk memulakan hari di kaki kanan. Ia adalah peluang untuk makan sesuatu yang sihat, cepat, dan buatan sendiri. Di sini, dia berkongsi hantaran kegemarannya untuk sarapan pagi yang mudah.

Saya perlu memberi alat kepada ibu saya: Setiap pagi, tidak kira betapa sibuk, tertekan, atau letih, dia membuat sarapan pagi yang sihat dan sihat untuk kakak saya dan saya. (Sekali kakak saya memasuki sekolah rendah dan kiri untuk sekolah lebih awal daripada saya, saya juga berkhidmat mendapat sarapan pelbagai kursus, yang masih berpangkat tinggi dalam kuil kanon terbaik saya.)

Sarapan pagi ini tidak pernah mewah, tetapi mereka selalu merasa istimewa. Jarang ibu saya hanya menetapkan kotak terbuka bijirin sejuk di atas meja-kecuali, sudah tentu, itu Cracklin ‘Oat Bran, yang jelas adalah bijirin sejuk terbaik di pasaran. Dia akan sering berebut telur dengan keju, taburkan gula-gula kayu manis dengan roti panggang yang sempurna, atau campurkan bersama-sama parfait kecil dengan yogurt biasa, sos “rokarb” yang terkenal, dan taburan granola, yang semuanya sangat baik.

Tetapi tidak seorang pun daripada mereka sebagainya seperti Sup Graham Cracker, ramuan aneh yang dibangkitkan dari pagi hari kerja apabila bekalan pantri berleluasa; peti sejuk lebih rendah. Ibu bijak saya memecahkan beberapa kepingan keropok graham terus ke dalam mangkuk bijirin dan menambah percikan susu. Dia mencampurinya dengan sudu, biarkan ia duduk selama beberapa minit, kemudian menyampaikannya kepada kami dengan salah satu daripada mereka, “Ya, anda pasti akan suka ini,” tersenyum bahawa hanya ibu-ibu seolah-olah menguasai.

Saya akan mengakui: Saya pada awalnya ragu-ragu. Tetapi sarapan pagi ini sangat baik, ingatan masa pertama saya masih menghantui saya hari ini. Ia tidak sukar untuk dibuat (jelas), jadi saya kerap buat. Saya menggunakan graham biasa dan meremukkannya. Mereka sepatutnya cukup kecil untuk disesuaikan dengan sudu, tetapi tidak begitu kecil yang hancur dalam susu. Kami minum skim yang semakin membesar, tetapi hari ini saya semua mengenai susu keseluruhan-ia mempunyai konsistensi yang lebih kaya, berkerumun yang tidak hanya lebih sedap, ia menjadikan sup krim graham yang lebih baik. Tambah cukup untuk melembapkan graham; anda akan menggunakan kurang daripada yang anda lakukan untuk bijirin sejuk biasa. Saya juga menambah gumpalan kayu manis dan gerimis sirap maple. Menggunakan granam kayu manis juga akan menjadi menarik, walaupun saya mengakui saya belum mencuba demikian. Saya menikmati yogurt dan granola, tetapi untuk tujuan ini, anda benar-benar mesti menggunakan susu: Keindahan ini adalah bagaimana “sup” ia mendapat.

Perkara yang benar-benar penting ialah anda membiarkan graham duduk selama 2-3 minit sebelum makan. Mereka melembutkan dalam cecair dan mengambil tekstur yang sama seperti kek span. Tunggu terlalu lama dan anda akan dibiarkan dengan susu yang sangat tebal, graham cracker. Yang, untuk memikirkannya, mungkin tidak begitu buruk, sama ada.